fura szitu


Szomorú örökös # 2021.05.05. 04:20

Anti

Szerintem attól még nem dől össze a világ, ha egy szépnek vélt dolgot megdícsér az ember.

Egészen másként nézne ki a leányzó fekvése, ha ezt mondjuk a férjnek mondtad volna, hogy a feleségének milyen jó feneke van. Igaz ehhez nem kis bátorság kell, de lehet ezt úgy is előadni - nyilván más szavakkal előadva - hogy a férj ezek után inkább büszke lesz a feleségére, mint féltékeny. :-) Te ezt nem így csináltad, mondhatni rendesen elcseszted.

a kapcsolat már régóta halálra volt ítélve és ezt főleg úgy mondom, hogy valójában, mint írtam is, semmi komoly dolog nem történt köztünk.....Hozzáteszem azt, hogy tudomásom szerint soha nem ültek le egymással bármiféle dolgot is megbeszélni és ez nem a feleség hibája volt, a férj tartózkodott ezügyben.

No ez az, amit neked nem sok jogod van kívülről kritizálni. De még inkább nincs jogod ezzel megmagyarázni, hogy miért is tettél dícsérő megjegyzést a hölgy fenekére a férje háta mögött.

Rexor # 2021.05.04. 14:17

off

Mindig üdítő ilyen kemény jogi problémákkal foglalkozni a jogi fórumon. Tanulság: felebarátod fenekét ne kívánjad.

on

Anti # 2021.05.04. 11:02

Én ezt úgy látom, hogy én csak egy "jól jött ok" lettem ennél a kapcsolatnál, egyrészt mert pont tettem egy a férj számára nem kívánatos megjegyzést, másrészt a kapcsolat már régóta halálra volt ítélve és ezt főleg úgy mondom, hogy valójában, mint írtam is, semmi komoly dolog nem történt köztünk.
Szerintem attól még nem dől össze a világ, ha egy szépnek vélt dolgot megdícsér az ember.
Hozzáteszem azt, hogy tudomásom szerint soha nem ültek le egymással bármiféle dolgot is megbeszélni és ez nem a feleség hibája volt, a férj tartózkodott ezügyben.
Jelen dolgot sem beszélték meg, a hibát bennem keresi a férj, valóságalap nélkül, mert én úgy gondolom, hogy egy ilyen kijelentés nem ok egy válásra, ettől több alakult ott ki és jutott ide a történés.
Nem mentegetni szeretném magam ezzel, de a tények ezek

gerbera317 # 2021.05.04. 10:51

Abból, hogy "ne kívánd", az is következik, hogy ne is emlegesd. Főleg 'úgy' ne. "Mert féltékenység a férfiember dühe, és a bosszú napján nem ismer irgalmat. Máshol így fogalmaz: "A király haragja a halál hírnöke" - a féltékeny férj haragja is az. És a féltékeny férjnek nem kell a tettét jogilag megindokolnia. Majd megbánja, leüli, de akkor és ott nem indokolja, hanem elköveti. Okos ember ilyenbe bele se megy, vagy ha már benne van, akkor menekül, nem pedig ellene megy, főleg nem ügyvéddel, mert az már csak olaj a tűzre...

wers # 2021.05.04. 10:33

gerbera317 :)
Az lenne a jogi kérdése, hogy rágalmazza-e a férj őt... még neki áll feljebb.

gerbera317 # 2021.05.04. 10:30

Ez nem jogi kérdés, ugyanakkor nem véletlen, hogy a Tízparancsolat utolsó rendelkezése így kezdődik: "Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét". Aki ezt mondta, tudott valamit, anélkül, hogy ő maga próbálta volna...

wers # 2021.05.04. 07:04

Történt a napokban az, hogy a hölgynek üzenetben egy beszélgetés során poénból megjegyeztem, hogy jó a feneke és ennyi.

És ennyi? A férjek többsége ezt nehezményezni szokta. Finoman fogalmazva. Ezek után én sem nagyon szeretnék a férjjel találkozni a helyedben - legalábbis nem négyszemközt, kihat sikátorban.

Attól függ, hogy néz ki az asszonyka.” :D

Kovács_Béla_Sándor # 2021.05.04. 06:36

vehetem-e ezt rágalmazásnak?

Attól függ, hogy néz ki az asszonyka.

Anti # 2021.05.04. 06:29

Tisztelt Fórumozók!

A hozzáértők segítségét kérem abban, hogy szerintük mi a helyes a következő témával kapcsolatban.
Adott egy rossznak minősíthető házasság, bár a házastársak viszonylag fiatalok és adott az a helyzet, hogy a házastársak hölgy tagjával nagyon régi jóbaráti kapcsolatot ápolok. A hölgyről annyit, hogy jó humorérzékkel teremtett és közvetlen a természete, nagyon sok esetben megosztotta velem a házastársi problémáit, amiben próbáltam neki tanácsot adni, több kevesebb sikerrel.
A helyzet annyira elfajult náluk, hogy a hölgy részéről már a válás is felmerült, a férj részéről pedig erre utalások voltak.
Történt a napokban az, hogy a hölgynek üzenetben egy beszélgetés során poénból megjegyeztem, hogy jó a feneke és ennyi.
Ezt a beszélgetést elolvasta a férj és megint robbant a bomba, engem meggyanúsít azzal e megnyilvánulásom után, hogy én jóban vagyok a feleségével, persze ez nem igaz, ilyen és hasonló poénokat már írtam neki többször is, de a történet azokkal lezárult, eszemben sincs továbbfolytatni azokat a gondolatokat.
A férjnek ezt leírtam, hogy köztünk nem volt soha semmi, ez így is van, persze ezt ő nem hiszi el, majd közölte hogy ezek után sem őt, sem az asszonyt ne keressem se írásban, sem szóban, de ezt majd meg akarja velem beszélni.
Én úgy gondolom, hogy ettől többet neki én nem tudok, de nem is akarok mondani, mert nincs mit és ahogy ő kívánta, így most én is azt gondolom, hogy nem akarok vele még találkozni sem, mert nincs mit mondanom.

A kérdésem az lenne ezek után, hogy ha továbbra is erősködik és rám akarja fogni azt, hogy én a feleségével jóba voltam, csak mert célzást tettem a hátsójára és ezt terjeszteni is akarja a barátok között, vehetem-e ezt rágalmazásnak? Alapja csupán annyi, amit itt fentebb leírtam, de véleményem szerint ez édeskevés, ettől többet meg nem tud felhozni, mert gyakorlatilag nincs is mit.
Neki persze meg ezt úgy gondolja, hogy jó lesz válóoknak...

Köszönöm a válaszokat!
Szép napot!