Parkolás büntetés


Szomorú örökös # 2021.08.17. 15:37

Botanicus

már csak azt kellene bizonygatnod, hogy műszaki hiba miatt állt az autó (nem árt egy szerelőtől egy igazolás ) és fizesd be újra az elrontottakat de most már helyesen. utána menj be az ügyfélszolgálatra és ott kérd a méltányosságot, mert te nem tudtad, hogy a műszaki okból leállt autóra is parkolást kell fizetni

Azért eléggé érdekes, hogy éppen egy jogi fórumon buzdítod hazugságra, hatóság félrevezetésére a kérdezőt.

Botanicus # 2021.08.17. 14:48

Tanuló pénz - már csak azt kellene bizonygatnod, hogy műszaki hiba miatt állt az autó (nem árt egy szerelőtől egy igazolás ) és fizesd be újra az elrontottakat de most már helyesen. utána menj be az ügyfélszolgálatra és ott kérd a méltányosságot, mert te nem tudtad, hogy a műszaki okból leállt autóra is parkolást kell fizetni.
Ha szerencséd van és az ügyintézők is elfogadják a mosolyod akkor csak az alapot kel megfizetned ha nincs akkor fizetned kell (JOGOSAN)

gerbera317 # 2021.08.17. 13:10

A szándék megvolt
Ha az valóban meglett volna, az augusztus 4-én visszaküldött pénzt újra elutaltad volna, de már megfelelő közleménnyel, egyidejűleg a megfelelő helyen írásban beszámolva az incidensről.
Valami nem kerek: 1) Ha ez büntetés (bírság) volt, akkor nem az önkormányzatnak kellett volna fizetned. 2) Ha viszont parkolási pótdíj volt, akkor az nem büntetés, és a 20 ezres "büntetés" sem az, hanem az emelt összegű pótdíj, némi ügyvédi díjjal megtoldva. (Hajlok rá, hogy inkább pótdíjról van itt szó.)
Igen, jogos. Viszont nem tilos méltányosságot gyakorolni, feltéve, ha nem itt panaszkodsz, hanem a követelés jogosultjánál, lehetőleg felézés nélkül, becsatolva az - egyébként meglehetősen hamar elpárolgott "teljesítési szándékod" - bizonyítékát is.

nikolett25 # 2021.08.17. 09:06

Július 7én megbüntettek Budapesten parkolásért. Július 22-én elutaltam az összeget az illetékes önkormányzati hivatal felé.
Az összeget, mint kiderült visszautalták augusztus 4-én. (nem írtam rendszámot és elütöttem egy számot az azonosításban)
Tegnap (augusztus 12én) kaptam egy 20000 Forintos bírságot, mert elmulasztottam a befizetést.
Jogosan kérik az egész összeget? Mivel a befizetés tényét igazolni tudom. A szándék megvolt, hogy időben teljesítsem a befizetést.