Túlfizetés végrehajtás után


gerbera317 # 2021.08.27. 07:40

Ja, ha nem érthetően vázolod fel a tényállást, miért is kellene azt krisztálytisztán értenem?
Amúgy, teljesen mindegy mi történt a régmúltban (spongyát rá), hiszen a kérdésed az volt, hogy mi legyen. Arra pedig megkaptad a választ.

gylab # 2021.08.27. 07:32

Látom, nem érintett meg nagyon, amit leírtam. Mert mint írtam, lezárult 5 évvel ezelőtt, és mint írtam a bank keresett most meg, hogy túlfizetésem van. Ezt nem értem, hogyan lehet túlfizetésem ,amikor 5 évvel ezelőtt azt azt összeget, amit még jogosnak gondolt a bank, végrehajtóval vitette el, sikeresen. Tehát nem magamtól fizettem ki. Ezt a két dolgot nem tudom a fejemben egyeztetni, hogy végrehajtott, elvitte, plusz most meg túlfizetésem van.

gerbera317 # 2021.08.27. 06:50

Ha végrehajtás, akkor a bank a végrehajtást kérő lehet, aki alapvetően nem kommunikál az adóssal. Mert az a végrehajtó dolga. (Ha viszont nem végrehajtás, akkor mit végrehajtásozol itt?)
Akárhogyan is van, a végrehajtó biztos, hogy nem e-mailben keresne meg, de ami ennél is biztosabb, hogy nem fogadná el e-mailben a választ. Nagyjából ugyanez igaz a bankra is, azzal a különbséggel, hogy az még ennél is szigorúbban kezeli az adatokat,
A megoldás: bemész személyesen a bankba, viszed az e-mait is, és személyesen bejelented a számlaszámodat. És majd ott kiderül, adathalászati kísérlet volt-e ez, vagy csak az ügyintéző hibázott nagyot.

gylab # 2021.08.27. 06:42

Sziasztok!
Lakáslízing szerződés le lett zárva 5 évvel ezelőtt, megállapodással. A megállapodás után még végrehajtottak rajtunk kb. 100e forintot. Most kaptam egy e-mail-t, melyben túlfiztés miatt kérik személyes adataimat, bankszámlaszámomat, stb, hogy vissza tudják utalni a túlfizetett összeget. Sem az összeg, sem elszámolás nincsen benne. Nem banki felület, sima e-mail. Mit reagáljak erre? Kicsit érthetetlen az egész, nem lehetett túlfizetés hibánkból, hiszen ők kértek végrehajtást. Annyira nem tűnik adathalászatnak, mert nem gtranslate levél, a feladó, ahová kéri az információkat szintén az egyik nagy magyar bank domain-je. Telefonon nem szívesen tartok velük kapcsolatot, mert ha meg is beszélünk valamit, letagadják (keserű tapasztalat). Próbáljak meg tértis papír alapú levélben érdeklődni?