Polgári per indítása


Kovács_Béla_Sándor # 2022.05.26. 15:16

Éppenséggel a sérelmi díj az, amit szinte bizonyítania sem kell, a testi épséghez való jogát nyilvánvalóan megsértette a kérdező - akkor pedig jár a sérelmi díj. Az összege lehet vitás. Nem mondom, hogy százával ismerem a hasonló ügyeket, nem állítom, hogy naprakész vagyok a szokásos összegekből, de nekem még a hárommillió is eltúlzottnak tűnik, ha nem szenvedett a néni maradandó károsodást.

A közvetítésnek akkor van jelentősége, ha a kérdezőt bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják. Ha ugyanis a közvetítői eljárásban megegyeznek, akkor a büntetőt megszüntetik - ha nem egyeznek meg, akkor el fogják ítélni.

gerbera317 # 2022.05.26. 10:31

A pert mindenképpen megnyeri a sértett, legfeljebb nem azt az összeget ítéli meg neki a bíróság, mint amit kér.
A kárt (anyagi kár, munkabér-kiesés, elmaradt haszon, munkaképesség csökkenése) könnyedén bizonyíthatja. A sérelmi díj az, ami vita tárgyát képezheti.

Beres Katalin # 2022.05.23. 15:24

Közlekedési balesetet okoztam tavaly ősszel kerékpárral és a hölgy megsérült. Rendőrségi ügy lett belőle és a mediációt kértek. A mediáción 3 hónapon belül 3 millió forintot akarnak első körben kérni de ha ezt nem fogadom el akkor polgári perre mennek és 6 millió forintra perelnek be. Milyen bizonyítékokat kell bemutatniuk hogy megnyerjék a pert?