Önkormányzati lakás


Majordomus # 2023.04.28. 20:13

Természetesen!

A saját tulajdonában?

Minden albérleti hirdetésben ott van: kisállat nem hozható,dohányzás nem megengedett.

Az Önkormányzat miért lenne kivétel?

Vagy miért lenne kevesebb joga??

.

drbjozsef # 2023.04.28. 17:45

Egyébként a kérdésedre, szerintem igen, meghatározhatja, ha rendeletet hoz erről, akár meg is tilthatja. Azért, mert ő a tulajdonos, és olyan feltételeket szab, amilyet - a törvényes kereteken belül szabályosan - akar.
Amennyire én ismerem, amúgy a generális tiltás nem jellemző, a saját bérleményben tarthatsz állatot, az állatvédelmi törvény feltételei szerint, ha az másokat nem zavar (nem büdös, nem hangos, stb).

drbjozsef # 2023.04.28. 17:42

Sugi71,

Szerintem általános szabályozás (mint a lakástörvény, vagy más országos jogszabály) konkrétan erre nincsen. Ugyanakkor minden önkormányzat meghatározhatja a saját tulajdonú bérlakásainak a házirendjét, használati szabályait. Ezekben rendszerint van az állattartásra vonatkozó szabály. Úgyhogy ha konkrétan érdekel, a helyi önkormányzatot keresd meg (vagy a honlapján, ha fent van), és kérd el a lakásbérletre vonatkozó rendeletét, rendeleteit, azok mellékletével.

Sugi71 # 2023.04.28. 10:42

Önkormányzati lakásban lakó bérlőnek, megszabhatja-e az önkormányzat, hogy nem tarthat állatot a lakásban? Ha igen, mi alapján? Ha nem, miért nem?