gyerektartás nem fizetése


Ügyvédbank # 2012.10.10. 14:40

Tisztelt K. Dezső!

Függ a kérdésed attól, hogy a bíróság jogerősen már megállapította e a fizetési módot. Ha igen, lehet kérni annak megváltoztatását. Ha nem akkor per esetén akár meg is egyezhettek az édesanyjával aki a jogosult lesz. Azonban arra viszont nincs lehetőség, hogy ne fizess egyáltalán gyermektartásdíjat, kivétel, ha az édesanya nem kér.

www.ugyvedbank.hu

Ügyvédbank # 2012.10.10. 14:34

Tisztelt Natasa78!

Természetesen nem lehet, mivel nincs olyan illetékes aki elrendelné az árverezésre bocsájtást.

www.ugyvedbank.hu

K.Dezső # 2012.10.09. 22:29

Üdvözlöm.

Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy a gyerektartás fizetését hogyan lehetne elkerülni, illetve ha nem elkerülni akkor olyan módon fizetni hogy ahhoz csak a gyerek nyúlhasson hozzá ha már idősebb lesz.
Ezt azért kérdezem mert ha én fizetném a gyerektartást abból a gyerekem egy fillért nem látna (sajnos) igy inkább nem is fizetném (másnak a zsebébe) vagy ha igen akkor csak úgy ha tudom hogy ő nyúl hozzá csak.
Lehetséges ez?

Natasa78 # 2012.09.23. 17:19

Üdvözlet! Olyan kérdéssel fordulok ön(ök)höz,lehet-e gyermektartásdíj miatt árverezni az ingatlant,ha csecsemő van az ingatlanban.Mert én úgy hallottam ,hogy nem.A héten kapjuk meg a becs érték bizonylatot mi és az adós is azután már csak az árverés jönne.Válászát Köszönöm!!

ObudaFan # 2012.09.18. 10:54

Megpróbálhatod az ügyészségen.

Kriszti72 # 2012.09.18. 10:04

Köszönöm.
És mit tanácsol, mit tehetnék?
Meddig várjak, vagy esetleg panaszkodjak valahol?
De kinél?

Hogy meri megtenni valaki, hogy rendőrségi eljárás ellenére nem adja le a munkahelyén a letiltásra vonatkozó iratokat már rendszeresen?

ObudaFan # 2012.09.18. 09:59

Kellene, hogy kapj választ. Legfeljebb két évig mehetne, de ilyen általában nem túl indokolt hosszan nyomozni.

Kriszti72 # 2012.09.18. 09:57

Üdvözlök Mindenkit!
Segítséget kérnék. Tartás elmulasztása miatt 2010-óta nyomoz a rendőrség,-időközben megszüntette az eljárást de a panaszomat elfogadta az ügyész-tehát tovább nyomoznak. Elfogultságra hivatkozva kértem a rendőrkapitányságot, hogy a további nyomozásra másik nyomozót jelöljenek ki.

Első kérdésem kell-e erre választ kapnom, hogy valóban más nyomozó lett kijelőlve?
Ez több mint egy hónapja történt. 26-án lejár az ügyészség álltal megadott határidő de engem még a mai napig nem hallgattak ki az ügy folytatása óta.
Meddig tarthat még a nyomozás? Ismételten meghosszabíthatást kérhet a rendőrség még két hónapig? És még két hónapig? Meddig mehet ez?

Az apának július óta ismételten munkahelye van de a munkáltató nem utalja a gyt. Ez már a sokadik munkahelye a kedves apának, és mindig eltitkolja a letiltást. Ha viszont a vh újjat küld ki akkor megszünik a munkahelye.
Válaszokat előrre is köszönöm

ObudaFan # 2012.09.04. 13:53

Az állam akkor előlegez, ha van határozatod a gyermektartásól - legalább ideiglenes intézkedés - és a végrehajtó kiállítja az igazolást, hogy behajthatatlan. És akkor sem visszamenőleg.

Gyongyos72 # 2012.09.04. 11:19

Segítséget szeretnék!

Van egy kiskorú gyermekem " nov.01 " lesz 3 éves. Kisfiam 8 hónapos volt mikor hazaköltöztünk az apukájától!
Sajnos gyerektartást nem kapok. Már volt két tárgyalás és nem jelent meg egyiken sem.
Okt. 30.-án lesz a következő, de arra sem fog eljönni. Közben volt kint nálunk a Gyámügy és mondták, hogy az Állam 3-évre visszamenőleg megelőlegezi a gyerektartást.
Szeretném megkérdezni, hogy megkapom-e egy összegben, és mennyi a havi gyerektartás amit az Állam megelőlegez?

Válaszát köszönöm.

Ügyvédbank # 2012.09.04. 10:34

A gyermektartásdíjat a bíróság módosíthatja, vagy megszüntetheti. Tartásdíj fizetési kütelezettség az első felsőfokú nappali tagozatos képzés befejezéséig tart. A tartásdíj meg nem fizetésének büntetőjogi szankciója is van, nem a bejelentett jövedelem számít.

www.ugyvedbank.hu

teljességgel # 2012.09.03. 12:07

Segítséget szeretnék kérni.
Férjemtől elváltam, van egy közös gyerekünk.
Bíróság mondott ki mindent (válás, láthatás, tartás összeg). Mai napig egy fillért sem fizetett. Háromszor voltam rendőrségen feljelenteni, kétszer utalt 10-10 ezer forintot, lezárták. Most harmadjára bízva abban hogy leültetik esetleg és ettől megijed indultam neki a dolognak. El is jutott az ügyészségre, de ott megszüntették az ügyet, mondván: nem dolgozik, önhibáján kívül nem tud fizetni. Kicsit idegesítő a dolog. Él mint Marci Hevesen. Csak a gyámügyi segítség marad? Rajta nem hajtják be? Hosszabb távon mit lehet tenni? Magyarul szabadon járhat kelhet fizetés nélkül és majd az állam fizeti ilyenek helyett?
Előre is köszönöm a válaszokat.

FÉZS # 2012.08.17. 15:48

Kedves Fórumozók!
Segítséget kérek a nagyobbik fiammal kapcsolatban, aki novemberben 21 éves lesz. Érettségi után, ami elég gyengén sikerült, jogi asszisztensi képzést kezdett nappali tagozaton. Már kb. 6 éve egyáltalán nincs kapcsolatom a fiammal, aki szóba sem áll velem és 1 alkalommal telefonban kijelentette, hogy nekem kötelességem a gyt-t fizetni, ahhoz meg SEMMI KÖZÖM, hogy ő hol és mit tanul! Úgy gondolom ez már valóban érdemtelenség, hiszen semmi kapcsolatom nincs vele, minden igyekezetem ellenére, még a telefonom sem veszi fel.
Számításaim szerint idén tavasszal befejezte a 2 éves képzést és kértem a bíróságtól a gyt megszüntetését. Erre ők ügyvéd által igazolták, hogy a fiam még nem végzett önhibáján kívül. Nem derül ki, hogy mi az ok. Az igazolás szerint jogi asszisztensi képzést folytat, az állapot aktív és jogász alapképzésben passzív. Az ügyvédje magyarázata szerint a jogi asszisztensen 2013. nyarán végez, de jogász hallgatóként 2012. szeptemberében a jogviszonya aktívvá válik. Érti ezt valaki és meg tudná nekem magyarázni? Mindezek tükrében még kell nekem gyt-t fizetnem, hiszen szóba sem áll velem. A nagyapjának viszont azt mondta, hogy végzett jogi asszisztens.

mulan # 2012.07.13. 11:14

köszönöm!

ObudaFan # 2012.07.13. 10:49

gyöngyi73

Ha érettségi után nem tanul tovább, akkor lehet a megszüntetési pert indítani.

ObudaFan # 2012.07.13. 10:48

mulan

Valószínűleg külön végrehajtást kell majd arra kérni.

gyöngyi73 # 2012.07.13. 10:36

Tisztelt Fórumozó!

Férjemmel 3 közös gyermekünk van, az első házasságából 1 leánygyermek (21 éves)után fizetünk gyermektartásdíjat. Most derült ki hogy terhes. Állítólag ameddig tud megy iskolába majd magántanulóként fogja tovább folytatni.MOst fog érettségizni. Az lenne a kérdésem hogy ilyen esetben kötelesek vagyunk e fizetni tovább a tartásdíjat, vagy milyen módon szüntethető meg.

mulan # 2012.07.13. 08:30

ObudaFan, elmaradás már most is van, hiszen a váláskor elszámoltatták az eddigi gyerektartásokkal, a következő a júniusra esedékes lett volna (amit persze nem kaptam meg). Nem igazán világos, hogy ha a munkáltató pl. szeptemberben kapja csak meg a bírósági papírt de jún. 30-tól való kezdéssel,akkor visszamenőleg is van joguk az elmaradt 3 hónapot levonni (hiszen nem tudhatják, hogy apuka menet közben kifizette-e), vagy erre megint újabb ügyvédi levél, újabb kör szükséges.

ObudaFan # 2012.07.13. 08:22

A letiltó végzésben benne lesz, hogy mikortól vonják. Ha van elmaradás, a bíróság arra nézve kérhetsz végrehajtást.

mulan # 2012.07.13. 08:19

Kedves fórumozók! Az alábbi problémával kérnék tanácsot: sokévi hercehurca után idén júniusban elváltunk, a kisfiunk után letiltással kértem a gyerektartást (korábban sem volt hajlandó fizetni, hol utalt hol nem). Eddig idiglenes intézkedés alapján kellett gyerektartást fizetnie, mostantól vonják majd. A végzést azonban még nem küldte meg a bíróság a munkáltatónak, az apa azonban megint nem fizet, mondván azt majd úgyis letiltják visszamenőleg. A kérdésem az lenne, hogy a munkáltatói letiltás hogyan működik, ők milyen hatállyal vonják a gyerektartást? Onnantól hogy megkapták a papírt, a rákövetkező fizetéstől kezdik, vagy visszamenőlegesen a bírósági ítélet dátumától kezdve (és így a kimaradt időszakot is levonják egyben)? Vagyis mi lesz a kimaradt időszakkal, arra is utólag le fogják vonni, vagy újabb bírói végzés kell az elmaradt időszak behajtására is?
Előre is köszönöm a segítséget!

Mulan

Tatica # 2012.07.11. 09:26

:(( Akkor inkább lemondok a pénzről.
Végre sikerült az anyagiakat rendezni, és végre újra látogatja és el is viszi a gyerkőcöket. Nekem nem éri meg ezt elrontani.
De nagyon köszönöm a válaszokat.

ObudaFan # 2012.07.11. 09:23

Annyiban szúrsz vele ki, hogy fizethet végrehajtási költséget is. Ezért szerintem előbb kérd meg, hogy önként teljesítsen.

Tatica # 2012.07.11. 09:18

és ezzel nem szúrok ki az exemmel?
Mármint nem sajnálom, csak itt már nem ő a hibás, hanem a munkáltató. Tehát, ha kifogást emelek, akkor a munkáltatóval kell harcolnom, és félek, hogy kirúgják. Onnantól aztán meg egy vasat sem kapok.

ObudaFan # 2012.07.11. 09:03

Tatica

Végrehajtást lehet kérni a bíróságon.

ObudaFan # 2012.07.11. 09:02

Kriszti72

A sértett a törvényben meghatározott esetekben a panaszt elutasító határozat közlésétől számított hatvan napon belül pótmagánvádlóként léphet fel, ha az ügyész vagy a nyomozó hatóság a feljelentést elutasította, vagy a nyomozást megszüntette. A pótmagánvádló ügyvédi képviselete kötelező, kivéve, ha a természetes személy pótmagánvádló jogi szakvizsgával rendelkezik. A sértettet tájékoztatni kell a pótmagánvádlóként történő fellépés feltételeiről, valamint arról, hogy ha jövedelmi és vagyoni viszonyai folytán nem tud jogi képviseletéről gondoskodni, személyes költségmentesség és pártfogó ügyvédi képviselet engedélyezése iránt a jogi segítségnyújtó szolgálathoz fordulhat. Ha a sértett pótmagánvádlóként kíván fellépni, jogi képviselője útján az ügyben addig eljárt elsőfokú ügyészségnél vádindítványt nyújt be. A pótmagánvádló a vádindítványt személyesen akkor nyújthatja be, ha a vádindítványban nyilatkozik arról, hogy a személyes költségmentesség és a pártfogó ügyvédi képviselet engedélyezése iránt a külön jogszabályban foglaltak szerint kérelmet terjesztett elő a jogi segítségnyújtó hivatalhoz.