Segítségkérés - Újra


Kacsa1111 # 2008.11.18. 13:39

Kedves Lillakanin,

a családi viszonyaidba nem kívánok belefolyni.

nem számít, hogy ő hová van bejelentve és hol nincs. a végrehajtó oda fog menni, ahol feltehetően a cuccai vannak. ha feltehetően a NEM bejelentett lakcímén tárolja a cuccait, vagy egy raktárban, vagy elásta a mezőn stb. akkor a végrehajtó oda fog menni foglalni...


Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.18. 13:34

De, a törvény elvárja.
Azt hiszem, másképp beszélnél, ha nem a kívülálló lila emberjogász nézőpontjából tekintenél a problémára; hanem hitelező lennél. Akkor te is megértenéd, miért nem szabad a nemfizető adósnak megadni azt a kényelmes kibúvót, hogy "nekem, kérem, semmim sincs, a plazmatévé, a házimozi, az öt kiló fuksz, az mind, mind a barátnőmé".

Lillakanin # 2008.11.18. 13:32

Kedves Kacsa!

Igen a hugom életvitele nem normális. Sőt...

De ezt én is nagyon jól tudom, mégsem hiszem, hogy nővérként az az egyetlen megoldás, hogy ahogy írtad lapátra teszem a hugomat...

Azt viszont a válaszodból nem tudtam meg, hogy mi alapján foglalhat a végrehajtó egy NEM bejelentett címen. :(

ObudaFan # 2008.11.18. 13:32

Ha a kérdező férfi, és egyedül a húga lakik ott nőként, akkor pl. egy értékesebb női karóráról lehet feltételezni, hogy az adósé. És amint írtam: ilyenkor ha mégsem, akkor a tulajdonos indíthat igénypert.

cat981 # 2008.11.18. 13:12

én csak kíváncsiságból kérdezem, hogy a végrehajtó mi alapján dönt hogy mit visz el? honnan tudja mondjuk itt ebben az esetben, hogy a abban a lakásban mi az adósé és mi nem? vélelmezi? a tulajon nem várható el hogy mindent igazoljon számlákkal/nyugtákkal hogy márpedig az az övé és nem a húgáé.

Kacsa1111 # 2008.11.18. 12:30

Kedves Lillakanin,

már megbocsáss, de a húgod - finoman szólva - nem normális...
akár megjelenik a bíróságon, akár nem, a pert el fogja veszíteni.
Végrehajtás során előfordulhat, hogy a végrehajtó a te cuccaidat is vinni fogja...de előbb a munkabérre fog rászállni, mert az egyszerűbb.
Bár a húgod "kórképéből" kitetszik, hogy ez esetben inkább elmegy majd feketén dolgozni, és akkor a végrehajtónak nem lesz más választása, mint becsöngetni a bejelentett címre és hozzád is...

egy jó tanács: tedd lapátra a húgodat, mert a te jólétedet veszélyezteti az abnormális életvitele.


Kacsa11

Lillakanin # 2008.11.18. 11:15

Köszönöm válaszát.

A hugom jelenleg rendelkezik munkabérrel, ám ez nála sosem hosszutávú.
Tehát ha esetleg elvesztené a munkáját akkor a behajtó megkezdi a foglalást. Ezt a bejelentett címen teszi meg? Ugyanis a hugom igaz nálam lakik de nem ez a bejelentett lakcíme.
Így is foglalhat a lakásomban a behajtó? Mivel tudom bizonyítani, hogy a hugomnak a ruháin kívül semmilyen tulajdona nincs a lakásomban azaz minden az enyém?

ObudaFan # 2008.11.18. 11:11

Simán el fogja veszíteni a pert, bár annyit el fog érni, hogy kb. két tárgyalást tartani fog a bíróság teljesen feleslegesen. A végrehajtó meg fogja keresni a földhivatalt, hogy van-e ingatlan, az APEH-ot, hogy van-e munkabér. HA egyik sincs, akkor foglalni megy. Minden olyan foglalhat, ami vélhetően az adósé. Ha olyat foglal a végrehajtó, ami nem az adósé, a tulajdonos a végrehajtást kérő ellen indíthat igénypert.

Lillakanin # 2008.11.18. 11:02

Tisztelt Fórumozók!

Elkeseredettsé­gemben hozzátok fordulok, remélem tudtok segíteni, tanácsot adni.
23 éves hugom fiatal kora ellenére hihetetlen mennyiségű adósságot halmozott fel az elmúlt években. (Telefonszámla tartozások, nem törlesztett személyi kölcsönök stb.) Eddig sikerült megúsznia a felelősségre vonást, de az elmúlt hetekben úgy néz ki kezdik utolérni az adósságai.
Pontosan nem tudom az összeget de 100 és 150 ezer forint közötti összeggel tartozik a T-mobile-nak, aki sorozatos felszólítások után most bíróságra adta az ügyet és fizetési meghagyást küldött ki a hugomnak. Ezzel a meghagyással szemben a hugom az egyik ismerőse tanácsára ellentmondással élt (holott pontosan tudja, hogy jogos a követelés) és emiatt polgári perré alakult az ügy. Meg is kapta az első idézést, hogy mikor és hol kell megjelennie. Erre ő azt mondta, hogy nem akar megjelenni a bíróság előtt, ezentúl nem is vesz át semmilyen levelet mert az idézésben az ált, hogy ha az alperes a megadott címen nem idézhető vagy ismeretlen helyre költözött akkor 6 hónap elteltével megszűnik a per, és hogy szerinte ennek nem lehet következménye.
Én viszont attól félek, hogy lehet. Nagyon féltem a hugomat, hogy ilyen fiatalon ilyen dolgokba keveredik, de nem nagyon vagyok járatos az ilyen dolgokban, ezért szeretném megkérdezni azt, hogy ilyen helyzetben mire számíthat a hugom?
Mi történik ha nem jelenik meg a bíróság előtt? Milyen következményei lehetnek? Hogyan folytatódik a per ha őt nem hajlandó közreműködni (nem megy el, nem veszi át a leveleket stb.)? Ha jogerőre emelkedik és behajtásra kerül a sor akkor az hogyan történik? Letiltják a fizetéséből vagy házhoz megy a behajtó? Az utóbbi kérdés számomra azért is lényeges mert a hugom velem él, s bár ugyan nincs bejelentve a címemre, de itt lakik és levelézési címként az idézést is ide küldték. Ebben az esetben ha a behajtó kijön akkor elvihet ingóságokat is? Mert minden ami a lakásban van az enyém és nagyon nem szeretném ilyennek kitenni magamat.
Kérem mindazokat akik tudnak felvilágosítást adni egy ilyen helyzetben, azok legyenek szívesek segíteni, mert nagyon megvagyok ijedve.
Köszönettel:
Lilla