szerződésszegés


Roland7777 # 2019.08.28. 07:20

Tisztelt Jogi fórum!

Egy ciprusi székhelyű IROFX Global Ltd (CySEC Engedélyszám: 125/1) nevű cég megkárosított több ügyfelet is , köztünk engemet . Összefogtunk bepereljük őket .2015. jan.15. -én a svájci pénznem bedőlt , ezzel a ironfx fizetésképtelenné vált a ügyfeleknek .https://www.portfolio.hu/deviza-kotveny/deviza/breking-elengedte-a-frankot-svajc.208893.html A dolgozóik sorra mentek el a cégtől a hírekbe benne volt , viszont a angol Ironfx részleg, se a Ausztrál ügyfelek nem kaptak ABUSIVE TRADING minősítést, hisz azoknál a felügyeleteknél nézik tényleg elvan e különítve a ügyfél pénze, külön számlára, és a cég nem-e használja másra ! Ezek után a Ironfx-t minden pénzügyi felügyelet alól kivették, csak a ciprusi maradt meg egyedül , nem hiába a eset után .
Nem sokkal rá , kiadta a cég mindenkinek a "abusive trader " minősítést, nincs pénz visszafizetés, e jog miatt ! Nem részletezték senkinek a okát senkinek ! Csaltunk ,visszaéltünk a bónusszal, és 2. számlára használtuk fel a bónusz összeget , ami lehetetlen hisz ha a egyik számlán nyer valaki a másikon veszít, a bónuszt ők hagyták jóvá kifizetéskor is, ilyenekre hivatkozott később a ciprusi Ombudsman a ügyfeleknél olyan számlánál is , aki nem is tradelt, magyar ügyfél adott interjút erről .Itt a végzése:
https://www.dropbox.com/…Decision.PDF Aztán 2017 végén valaki beszállt 100mill Usd -al a cégbe ,Puneet Kamra úr személyében !2017 vége felé kezdtek fizetgetni a ügyfeleknek szerintem innen lett pénz rá , nem soknak de párnak, gondolom legyen ürügyük fizetnek is !Rengeteg ügyfél a 70% nincs kifizetve jogtalanul ! Ki-mit tanácsol , mert itt perbe lépünk ellenük, a 5év se évüljön el ? Köszönöm a válaszokat !

Kovács_Béla_Sándor # 2019.08.25. 07:29

Nem ismerjük a szerződésedet. De egyben eléggé biztos vagyok: a képzővel te szerződtél, ergo te tartozol neki, nem a munkáltatód; ő tőled követel, nem a munkáltatódtól. Ha holnap nem fizetsz - úgy ahogy neked a legjobban megfelel - te szegsz szerződést.

monq # 2019.08.25. 00:04

Tisztelt Jogi fórum!
Tanulmányi szerződéssel kapcsolatban szeretném azt kérdezni, hogy mit lehet abban az esetben tenni, ha a tanulmányi szerződésben a munkáltató vállalja az általa megkövetelt, egyébként az állás betöltéséhez ANTSZ által előírt tanfolyam elvégzésének költségeit, de a tanfolyam indulása előtti napon még nem válaszol arra a kérdésre, hogy akkor végül hogy lesz rendezve az anyagi háttere mindennek? Opciókat is felsoroltam, hogy milyen ütemezéssel lehet fizetni és számlaszámot is megadtam, de választ már több, mint egy napja nem kaptam, pedig közvetlenül magán mobil telefonszámra küldtem a kérdésemet. A befizetés esedékessége a holnapi napon lenne, vagy lehet otp hitelt havi bontásban igényelni, amit a holnapi nap folyamán kellene közölnöm, hogy melyik opciot választom, de a munkaadó semmit nem reagált. Lehet-e szerződésszegéssel beperelni, vagy bármi más megoldás létezik erre? Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.07.28. 14:53

Nagyon sok mindent. De a legokosabb az lesz, ha megbízol egy ügyvédet.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.07.28. 14:52

Mit tudok tenni?

Josip08 # 2019.07.28. 11:44

Tisztelt Jogi Fórum!

Költöztető cég ellen hol tudok panasszal élni, és milyen jogi lehetőségeim vannak kártérítési igény benyújtására szerződésszegés esetén?
A céggel visszaigazolt szerződésem volt a költöztetésre, melyet nem teljesített, így másik cég végezte a költöztetést. Számos anyagi, illetve nem anyagi veszteséget okozva ezzel. természetesen azóta a teljes kommunikációt megtagadja (nem veszi fel a telefont), teljesen elzárkózik bármiféle megegyezéstől. Mit tudok tenni? Milyen felügyeleti szervei vannak egy költöztető cégnek, ahol panaszt tehetnék? Kártérítést tudok érvényesíteni?

Válaszokat előre is köszönöm.

ObudaFan # 2009.03.17. 14:29

Talán ha az elsőfokú határozat indokolását is leírnád, akkor számíthatnál érdemi válaszra.

tutika # 2009.03.17. 14:12

Hát nem is tudom honnan kezdjem a kálváriámat. Vásároltam egy lakást 2004. évben. Hosszú lenne leírni, hogy milyen körülmények vezettek ahhoz, hogy elindítottam az eladó ellen egy szerződésszegés megállapítása iránti pert talán csak annyit, hogy nem adta birtokba. A per 2007. évben zárult le, tehát 3 éven keresztül tartott. Fenti perben I. és II. fokon megállapították az eladó szerződésszegését. Gondoltam innen sínen vagyok, s beadtam a kárigényemet, ami nem szólt másról mint a szerződésben leírt kötbérről és az ez idő alatt kifizetett albérleti díjamról ( mivel valahol kellett laknom mert eladó nem adta birtokba a megvásárolt ingatlant) rezsi nélkül. S itt jön a csoda, a bíróság elutasította a kártérítési igényemet I. fokon, annak ellenére, hogy a szerződésszegést megállapította az eladónál. Na erre varrjon valaki gombot. Most megtámadtam a határozatot, de kérdem én mit várhatok, amikor jogerős bírósági végzés, végzések ellen, ilyen döntés születik?

guba # 2009.03.06. 10:03

A kocsi tulajdonosa a lízingcég, az üzembentartó pedig anyukád. Első lépésként az autót kérd vissza, aztán próbálj egyezkedni a lízingcéggel a szerződés megszüntetése céljából. Minél hamarabb teszed ezt meg, annál kevésbé jársz rosszul.

melina880 # 2009.03.06. 09:11

és a szerződésben leírtakat most nem akarja teljesíteni.

melina880 # 2009.03.06. 09:06

a párom elhagyott minket miután megszültem 2 hétre rá.
ez most februárban volt.mikor összeköltöztünk vettünk egy használt autót 300.000.ért.én kaptam a családomtól 150.000. amit beleraktam a kocsiba.a fennmaradó 150.000 felesben fizettük ki.a kocsi az ő nevére került mert nekem nincs jogsim.akárhogy is számolom nekem jóval több pénzem van benne.októberben belízingeltünk egy új autót amibe beszámították a régit.az új kocsi anyám nevére ment.most hogy szétmentünk írtunk egy szerződést hogyha kell a kocsi akkor hozza mert nem tudtuk visszamondani és nem is tudjuk átíratni a nevére mert sokba kerülne.meg hogy egy bizonyos összeget kapok.ő akarta az újat engem ithagyott a gyerekkel,a kocsi lízinggel,és még nem kapok se gyest se gyedet mert lehet h a munkahelyem kijelentett.ilyenkor mit tehetek?kérem segítsenek.