Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


Biztosítás

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2009.06.02. 16:22

Nem kell visszautasítani; az örökös az örökség erejéig felel a hagyatéki tartozásokért. Tehát valóban a banknak van izgulni valója.

A hagyatéki eljárás költsége titeket terhel, az viszont nem lesz egy vagyon.

www.kbs-ugyved.hu

peti159 # e-mail 2009.06.02. 15:40

A tartozáson kívül egy másik tartozást (áruhitelt)örököltünk /hárman vagyunk testvérek/.
Pozitívumként 20ezer forintot örököltünk takarékbetétkönyvben.
A negatívum nagysága a már említett hitel/személyi kölcsön/ esetében kb. 1millió forint,áruhitel esetében kb. 50ezer forint.Tehát nagyon negatívban vagyunk...:-((
Az örökség visszautasításban gondolkodtunk még,mert nincs pénzünk kifizetni a (hagyatéki tárgyalás után)megörökölt tartozást.
Meg kellemetlen is lenne a visszautasítás,mert édesapám szülei még élnek,így nehéz lenne velük.....sőt tágabb értelemben a családtagokkal is ezt a helyzetet elfogadtatni.Mert,ha jól tudom....visszautasítás esetén „végigzaklatják” a családtagokat és ha mindenki visszautasítja,akkor száll az államra az adósság.

Köszönöm a segítséget előre is...

F.P

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2009.06.02. 13:43

Az tulajdonképpen egy olyan életbiztosítás, amelynek a bank a kedvezményzettje.

www.kbs-ugyved.hu

peti159 # e-mail 2009.06.02. 12:44

Tisztelt Kovács Béla Sándor!

Köszönöm a hozzászólást és a segítő szándékot.
A tényekről viszont pontosabban írok.

A hitelről,mint BIZTOSÍTOTT HITEL beszélünk. Tehát nem életbiztosításról,hanem a felvett hitelösszeg biztosításáról/többek között haláleset bekövetkeztére stb/ van szó.
Nincs külön a hitel biztosításáról szóló kötvény,sőt még a bankkal kötött szerződésben sincs feltüntetve.
A bank tájékoztatása alapján és a folyószámlán is olvasható "hitelfedezeti védelem" megfizetése volt minden hónapban a halálesetig.
A bank és mi is a biztosító „elbírálására” várakozunk.

F.P

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2009.06.02. 08:19

Alapkérdésben tévedsz. Édesapád szerződött a bankkal is és a biztosítóval is. A bank és a biztosító - legalábbis ebben az ügyletben - nem áll jogviszonyban egymással.
Az általános szerződési feltételek elérhetők a biztosítónál (talán a honlapjukon is), a kötvénynek pedig meg kellene lennie nálatok.

Ha nem örököltél mást a tartozáson kívül, akkor neked nincs se tenni, se izgulni valód. Idegeskedjen a bank.
Ha viszont volt örökség, akkor bízz meg egy ügyvédet, mert - jól érzed - gond lehet a diagnosztizált rák után kötött életbiztosítással. (Megjegyzem: ügyvéddel is gond lehet belőle, de úgy mégis több az esély.)

www.kbs-ugyved.hu

peti159 # e-mail 2009.06.02. 08:12

Sziasztok Fórumozók!
Az alábbiakban számítok a tanácsotokra,véleményetekre.
Édesapám daganatos betegségben elhunyt 2009.január hónapban.Örökségül hiteltartozást hagyott ránk.Időközben kiderült,hogy a felvett hitel biztosítással rendelkezik.Azért csak időközben,mivel a szerződésben semmi utalás nincs a biztosítás meglétére/elég különös/,a ...Bank hívott a haláleset után 3 hónappal,hogy biztosított volt a hitel,keressük meg a biztosítót.Ezt én megtettem,bejelentettem a halálesetet és vártam.A bejelentést követő 4 hét után jött a biztosítótól egy levél,melyben kéri a halottvizsgálati bizonyítványt és küldött egy „biztosítós” formanyomtatványt.Ezt a kezelő v. háziorvossal kell kitöltetni.A káresemény alapbetegségét kell megnevezni és az alapbetegséggel kapcsolatos diagnosztikus és terápiás intervenciókat kell időpontokkal,dátumokkal kifejteni.
Fontos,hogy az alapbetegséget 2007 júniusában diagnosztizálták,műtét és kezelések után 2007 októberében tünetmentes volt.2008 júniusában vette fel a hitelt és 2008 októberében újult meg nála ugyanazon betegség.
Gondolom a biztosító „kötözködni” fog,hogy betegen vette fel a hitelt.Azt nem tudom,hogy a hitel felvételekor mit közöltek a biztosítást illetően,de édesapám nem a biztosítóval szerződött,hanem a
bankkal.
A bankban azt mondták,hogy nem tudnak felvilágosítást adni a biztosítási feltételekkel kapcsolatban,pedig ők szerződtek a biztosítóval a hitelbiztosítást illetően.A biztosító területi kirendeltségén(ahol a bejelentést megtettem)sem tudtak felvilágosítást adni,mondván nem ők,hanem "Budapest" foglalkozik az ilyen ügyekkel.
Kérdésem:

  • Mennyi esély van rá,hogy a biztosító fizet???
  • Milyen módon lehet betekintést nyerni a biztosítási feltételek megismerésére???

A segítségeket előre is köszönöm.

F.P

ObudaFan # e-mail 2009.05.30. 09:32

Dehogynem lehet: elképzelhető, hogy a biztosító kifizetett valamennyit, de aztán a perben a bíróság többet ítél.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Tony30 # e-mail 2009.05.29. 23:33

Köszi Lisa,ma kerestem fel egy ismerősömet/kgfb-biztositos/ és felháborodottan azt mondta hogy egy káresetben egy dátum egy lezárás nincs kettő lezárás,sőt a kár okozonak/én/alá kell irni a károsult biztositójánál ahhoz hogy a kifizetés megtörténjen de engem nem kerestek fel ezügyben ugyhogy már el is küldtük a pszáf-nek hogy ezt vizsgálják ki hogyan történtek ezek a kifizetések.

monalisa1 #   2009.05.29. 22:00

Válaszlevélben kérd, hogy mindkét összegről küldjenek tételes költségelszámolást, mert hát "bemondásra" azért mégsem...

Esetleg a céges autósnak jövedelemkiesése stb. lehetett arra az időre míg a kocsiját javították stb. Vagyis EZ IS ok lehet a kárigényre.

Zárójelben: vannak muksók akik félmilliós pénzt akár egy hónap alatt is megkeresnek - vígan.

Tehát a bíztosítót kérdezd!

"Lisa"
laikus hozzászóló

Tony30 # e-mail 2009.05.28. 21:30

Sziasztok!KGFB gondom van-Január végén koccanásos balesetem volt,személyi sérülés nem történt.A felelösséget elismertem,rendőri intézkedés nem történt.Az én autom saját a károsult céges Bkv-s.Április 30-án kaptam egy levelet a biztositomtol,tárgy:kárrendezés lezárása,kárrendezés kifizetése melyben 64.055-Ft került kifizetés a károsult részére.Az ősszeget én befizettem mert igy megmarad a bonus-malus besorolásomami A00 ellentkező esetben kettő fokozatot veszitek a besorolásból.Május 21 újabb levél,tárgy ua.további 576.491 Ft került kifizetésre a károsult részére amit természetesen kifizethetek ha meg akerom tartani a bm besorolást.Ezt az összeget már nem éll módomban befizetni.Kérem a segitségeteket ill a véleményeket,köszönöm.

karcsibácsi # e-mail 2009.05.28. 20:11

Köszi a választ!!

ObudaFan # e-mail 2009.05.26. 15:49

Túlbiztosítottad a lakást. Csak annyi biztosítást fizess, hogy összesen ne legyen több az értékük a lakásod értékénél, mert különben az egyik szerződés legalább részben érvénytelen lesz.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

karcsibácsi # e-mail 2009.05.26. 13:25

Sziasztok, remélem valaki tud segíteni.
Én egy lakótelepi lakásban lakom. A lakóház kötött biztosítást, amit fizetek + az Aegon-nál is kötöttem egy biztosítást, amit szintén fizetek, ha valami kár keletkezne fizessen utána a biztosító. A felső szomszéd miatt 19 cm-es vízben állt a lakásom. Fizetett kártérítést a lakóházas biztosító + az én biztosítóm is. Most az Aegon visszakövetel rajtam 250 ezret, mivel a másik biztosító is fizetett. Kérdezem én, fizetni akkor minek fizetek plusszban lakásbiztosítást az Aegonnak??? Mire fel követelheti rajtam azt, amire szerződött velem??? Akkor mire fizettem náluk idáig a lakásbiztosítást???
Előre is köszi!