magán okírat hamisítás


Véleményem # 2014.06.01. 21:14

Az idézések címzése, kipostázása, átvétele, a megkeresés és az eljárás amit leírt nem így működik, nem életszerű, hogy ez megtörtént.

Talán kap választ itt a topicban és segítséget. Ha valóban ekkora a baj, a kétségbeesés és az akarat, hogy változtasson ezen a non szesz helyzeten, akkor személyesen keressen meg egy ügyvédet és zúdítsa rá a problémáit.

sanya078 # 2014.06.01. 20:57

Nem értem önöket, miért sántítana a stori, lehet hihetetlen de így volt, és van! Mi benne a fura? Csúnyán rászedett a volt párom. Miért sántítana? Sajnos sok esetben az eszemre nem hallgattam, sokkal inkább a szívemre, és ez lett a vége....Nem értem...
Ha valaki komolyan hozzá tud szólni, és el tudja nekem mondani hogy mit tehetek ebben a 3 dologban, akkor kérem jelezze, és írja meg.
Köszönöm
Sándor

Véleményem # 2014.06.01. 18:12

Érdekes sztori. Valóban vannak itt sántítások...
Ha ez így történt mégis, akkor sajnos az évszázad balekja címre esélyes.

Ha komolyan gondolja írásait és elszánt az ügy érdekében, vagy esetleg fontos a gyereke akkor keressen fel személyesen egy ügyvédet, adja elő neki a sztorit és kiderül majd, hogy érdemes e ezzel foglalkozni...

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.01. 17:37

sanya078: több helyen is sántít, vérzik ez a mese.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.01. 17:28

Fake

sanya078 # 2014.06.01. 16:49

Egy kérdésem lenne.
Az gyermekem édesanyja anno, minden előzetes jel nélkül, elment a bíróságra, a hátam mögött és elintézte hogy bármi is lesz a gyerek hozzá kerüljön. Mivel két külön ingatlanba éltünk, de nem messze egymástól, a bíróságon azt mondta nem ott élek, hanem vele, és magának címeztette az idézéseket, amiről így én semmit nem tudtam, sőt.... Aztán csak a végítéletet kaptam, találtam még, hogy ekkortól kéthetente, és hogy ennyit fizetek stb. Ezen én nagyon mérges lettem, hogy hogy lehet ezt így és ilyen durván eltitkolni. Ez még nem minden, amikor itt volt, egy mosógép áruhitelre szán, és felhasznált, áruvásárlási hitelre való munkáltatói igazolást vitt el akkor a bíróságra tőlem, úgy hogy nem tudtam róla. Természetesen fizettem a gyerektartást, ez év végén írtunk is egy általam kézzel írott papírt, hogy nincs hátralékom, amit ő aláírt. Ezzel ellentétben, még is elment a bíróságra és kiröhögött mert azt mondta nincs tanuval aláíratva az hogy nincs hátralékom, és simán bevasalt tőlem 80 ezer forintot, mert ő ezt így éri jogosan. A papírt azért írtuk hogy nincs hátralékom, mert volt olyan eset mikor letagadta hogy nincs bankszámlája, és kézbe adtam, és akkor nagyon könyörgött és aláírta leírtuk, de mondván nincs tanu simán újból bevasalta rajtam.
A kérdésem a következő : (én eddig nagyon humánusan álltam a dolgokhoz, fizettem, adtam stb) szóval, az hogy elment a hátam mögött, és magának címeztette a leveleket a bíróságról az idézéseket, nyílván semmire nem megyek, nem merít ki semmit, vagy igen???
A másik, az hogy elvitte a munkáltatóimat, kimeríti e a magán okirattal való visszaélést, és ebből előnyt kovácsolás dolgát?
A harmadik, pedig hogy az hogy leírta, hogy nincs hátralékom, és aláírva tanuk nélkül tudom e érvényesíteni, vagy amit bevasalt rajtam, és nála van, keresztet vethetek rá?? Sajnos tanukat nem tudtam vinni, mert én ide anno költöztem, és se rokonom, se kutyám se macskám, és tanunak, senki sem megy szívesen. Ennek ellenére érvényesíthetem, hogy aláírta hitelesen?

Ebben a három dologban kérném segítségüket.
Előre is köszönöm
Sándor

ObudaFan # 2012.11.15. 13:54

A próbára bocsátás mit jelent?

A bíróság a vétség, valamint a háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett miatt a büntetés kiszabását próbaidőre elhalaszthatja, ha alaposan feltehető, hogy a büntetés célja így is elérhető.

ObudaFan # 2012.11.15. 13:52

Tartalmaz, de én a magam részéről büntetlen előéletű terhelt esetén ezt kizártnak tartom.

Dr.Attika # 2012.11.15. 11:34

Azért a büntetési tétel tartalmaz egy év fogházban letöltendő büntetést is.

abdul # 2012.11.15. 11:21

A próbára bocsátás mit jelent?
Köszönettel,

ObudaFan # 2012.11.15. 09:55

Próbára bocsátást, esetleg pénzbüntetést.

abdul # 2012.11.14. 22:22

Kedves Fórumozók!
A következőkben szeretnék tanácsot kérni:
Közös tulajdonú(örökölt) ingatlanunkban a testvérem lakik 15éve ingyen, hálából felhalmozott (közüzemi és egyéb)tartozásokat, fizetőképtelen,így ezeket ráterhelték az ingatlanra.Megvenném a részét, de tudnom kell a tartozások pontos összegét, amit ő nem hajlandó elmondani(mondott egy összeget szóban , de a tényleges aktuális tartozásokról nem adott információt írásban).NAV-os tartozás is van az ingatlanon, így beküldtem egy T180-as meghatalmazást a NAV-nak, ami alapján betekintést nyerhetek az adófolyószámlája aktuális állapotáról(meghatalmaz engem, h a NAV-nál eljárjak elektronikusan a nevében)
Most feljelent okirathamisitásért?
Tegyük fel, h az ő nevét, és a két tanut aláhamisitottam a meghatalmazáson!
Mit kaphatok ezért?

Bedit # 2012.11.14. 14:09

Elnézést a helytelen fogalmazásért. Javítottam is közben, csak új hozzászólóként lassan ér ide. Remélem érthetőbben írtam le a másodiknál. Tényleg pontatlan volt.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.14. 14:06

Nem is mondtam, hogy én értem a kérdést. :) Csak a tényállást, úgy ahogy.

ObudaFan # 2012.11.14. 12:36

Ez idáig rendben van, csak a kérdés úgy kezdődik, hogy egy hamis okiratról fog szólni, aztán nem derül ki, hogy ez az-e, miből gondolja, hogy hamis, stb. De végülis mindegy.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.14. 11:47

... néhai édesapjának ... Bocsánat.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.14. 11:44

A nyilvántartás szeitn a kérdező édesapjának tulajdona egy 21 négyzetméteres garázs. Mivel a hagyatéki leltárból valamiért kimaradt, póthagytaéki eljárás indult. Ebben valaki bemutatott egy ajándékozási szerződést, amellyel az örökhagyó ingyenesen átruházta rá az ingatlant.

ObudaFan # 2012.11.14. 11:34

Az érvényességhez nem szükséges. A földhivatali bejegyzéshez igen. A kérdés többi része nem igazán világos. Most mi nem valós?

Bedit # 2012.11.14. 11:29

Így visszaolvasva a hozzászólásomat, nem pontos a megfogalmazásom, illetve félreérthető. Az én megítélésem szerint az ajándékozási szerződésen nem az édesapám aláírása szerepel. Illetve az ajándékozott már korábban is tudott a garázs meglétéről (nem én vagyok az ajándékozott), de ezt az első hagyatéki tárgyaláson nem mondta, ezért nem került bele a hagyatékba, most viszont póthagyatéki eljárás lett kiírva, és ekkor állt elő az ajándékozott a szerződéssel.

Bedit # 2012.11.14. 08:14

Egy általam nem valós aláírás és ajándékozási szerződés formátuma, hitelessége miatt szeretnék segítséget kérni. Egy 21 nm-es garázs ajándékozási szerződéséhez szükséges-e ügyvéd, vagy elég az ajándékozó, ajándékozott és két tanú alárása? A szerződésen 1998-as dátum szerepel. Viszont édesapám 2002-ben halt meg, a rendes hagyatéki tárgyalás utána le is zajlott, ott nem került elő ez a garázs, de az ajándékozott tudott a létezéséről. Engem most a póhagyatéki tárgyaláson arra kértek, hogy fogadjam el az ajándékozási szerződést. Köszönöm.

mr.ek # 2012.10.04. 17:29

sziasztok ,

a problémám az hogy egyik jó barátom , egy internetes mlm rendszeres piramisos dologban feltört 3 db felhasználói fiókot , és a fiókokból kikérte a bent lévő pénzt, amit csak úgy tudott megtenni hogy egy írásos kérvényt írt természetesen a fiók tulajdonosok nevében, amit lefényképezett és feltöltött az oldalra és így jóváírták a fiókban a pénzt. a pénzből regisztrációs kuponokat vett amiket az újonnan regisztrálóknak tudott értékesíteni nem kis pénzért. összesen 500.000ft értékben. Most a fiók tulajdonosok észre vették a hiányt és feljelentést akarnak tenni. Eljárás még nem indult , de napok kérdése és idáig fajulhat a dolog. A jó barátom hajlandó lenne fizetni , de a károsultak nem hajlandóak várni azt mondják hogy inkább ne kapjanak pénzt de aki ezt csinálta kapja meg a büntetését, ő pedig nem tudja előteremteni a pénzüket még egy jó ideig. életében először csinált ilyet , nem gondolta hogy ekkora gubanc lesz belőle, mitévő legyen szerintetek? hallottam hogy van olyan lehetőség hogyha valaki ellen még nem indult eljárás és bemegy, feladja magát akkor megúszhatja a dolgot. így van ez ? Mit tud tenni hogy kikeveredjen ebből a botlásból ? és ha esetleg mégsem lehet elkerülni az eljárást akkor mire számíthat ?
Előre is köszönöm a segítséget.

szono # 2012.07.20. 10:10

Udvozlom!
Az lenne a kerdesem,hogy mivel buntetheto,aki kozjegyzo elott mas nevet irta ala??
2007-ben felkertek,hogy menjek el adostarsnak,viszont nem voltam a varosban,ezert testverem ment alairni. 14 millio Ft-rol van szo.Azota 33 millio Ft-ra ugrott.

italy7 # 2012.05.14. 11:38

Tisztelt Szakértők!

Olyan problémám lenne, hogy kárt okoztam parkolás közben egy gépjárművön, a helyszínt elhagytam (máshová parkoltam). A gépjármű tulajdonosa megtalálta a kocsimat és megvárt. Kitöltöttük a kárbejelentő papírt. Másnap találkoztunk, adtam neki "feketén" 25.000 Ft-t, visszakaptam a kitöltött kárbejelentőt. Ennek ellenére kerestek a biztosítómtól, hogy kárbejelentés érkezett. Magyarul hamisítottak egy kárbejelentő lapot és a kárrendezés meg is történt. (A "sértett" kapott 35.000,- Ft-t a biztosítómtól) Van-e értelme ügyvédhez fordulnom, bepanaszolnom a biztosítót, feljelentenem az illetőt?
A válaszokat előre is köszönöm!

wers # 2012.04.18. 13:26

Talán kiscserkészi jócselekedet?

Lunacica # 2012.04.18. 12:48

Üdv!

Egy gyors kérdésem lenne. Ha számlát ír alá valaki más nevével, az magán okirat hamisításnak minősül? Köszönöm!