Hitelkártyával fizetett előre, majd eltűnt


the big cat # 2004.05.01. 16:56

Nem biztos, hogy jól értem, de ha azt mondod, hogy a legközelebbi foglaláskor megadott kártyaszámra ugyanúgy nem trehlehetsz be, minta korábban megadott kártyaszámra. Viszont ha beleegyezik, akkor igen. És neked ugye jogod van neki a szolgáltatást megtagadni, ha nem hajlandó beleegyezni.

Madar # 2004.05.01. 07:31

Még egy csavar: ha az adott vendég nem érkezik meg, akkor azért a kötbért felterhelhetjük neki a következő foglalására, és amikor fizet legközelebb, akkor nem tiltakozhat ez ellen, hiszen a kötbérfeltételeket elfogadta

Madar # 2004.05.01. 07:29

Köszi

the big cat # 2004.05.01. 05:48

A szerződés csak azokban a pontokban jön létre, amiről akartamegegyezés van a felek között. Ezt ugyan ráutaló magatartással is kifejezésre lehet hozni, de az adott esetben szerintem ez nem állna meg. Nem az eredeti megállapodásban szerepel, Utólag egyoldalúan, ultimátumszerűen szúrtátok be, és ráadásul nektek ezt az adatot ilyen célból nincs is jogotok kezelni, így bűncselekményt is elkövet valaki, sőt ha később vitatná a másik fél, és valószínűleg megnyerné a polgári jogvitát a fedezet levonása miatt, akkor jöhet a büntetőper vagyon elleni bűncselekmény miatt.

Egyszerűbb minden egyes alkalommal elkérnia hitelkártyát a fedezethez.

Madar # 2004.04.30. 18:07

...és ha nem kértük ugyan, de a visszaigazolásba beleírjuk, hogy az alábbi hitelkártyát tekintjük garanciának és ő nem tiltakozik?

the big cat # 2004.04.30. 12:10

Attól tartok nem használhatjátok föl. Ugyanis a korábban megadott hitelkártyaszám csak a korábbi szerződés fedezetéül szolgált, az új szerződéshez újra fedezetet kell kérnetek, ha ezt elmulasztjátok, és emiatt nem tudjátok érvényesítenia fedezetet, az a ti hibátok.

Madar # 2004.04.30. 06:34

Nem hiszem, hogy a szállodának jelenteni kellene - nem pénzintézet. Azért mi jelentettük - a hitelkártyacégnek.

A szálloda egyébként egy éjszaka árát számítja fel kötbérként meg nem érkezés, vagy határidőn túli lemondás esetén, vagy ha valaki egy nappal előbb elutazik és nem szólt előre. A fennmaradó összeget visszautalja.

van ezzel kapcsolatban egy kérdésem: ha egy vendég lakott már nálunk és egy korábbi foglalásának garanciájaként megadta hitelkártyaszámát, felhasználhatjuk-e azt a kötbér terhelésére egy későbbi foglalásaesetében, ha a visszaigazolásunkban szerepeltek a kötbér feltételek, de nem kértünk újra hitelkártyaszámot?

Leiterjakab # 2004.04.28. 19:49

És ha jobban bele gondolok az ilyesmit jelenteni is kell, nem? lsd. 2003. évi XV. tv.


Leiterjakab

Leiterjakab # 2004.04.28. 19:48

Pénzmosás. a 419-es trükk, így nevezik a dolgot.


Leiterjakab

Hekatee # 2004.04.28. 19:40

Érdekes az eset, de mivel egy szolgáltatást fizetett ki, ami szolgáltatást 60 nap alatt lehet igénybe venni, ezt előre kifizette, így ha nem veszi igénybe, ez az ő dolga. A szálloda rendelkezésre tartja neki a lefoglalt szobát. Kérdés, hogy előre fizetés esetén hogyan van lehetőség arra, hogy a vendég a lefoglalt és kifizetett szobát lemondja, és pénzéből valamit visszakaphasson. Erről mit mond a szálloda szolgáltatási szerződése?
Szerintem nincs lehetőség bírói letétbe helyezésre, mert annak jogszabályi feltétei nem állnak fenn.

the big cat # 2004.03.26. 17:53

Ügyes trükk, erről még nem hallottam. Ilyenkor a legcélszerűbb bírói letétbe helyezni a pénzt, és a jogos tulajdonosnak majd a bíróság kiadja.

Madar # 2004.03.26. 17:27

Nem hiszem, hogy így jó, hiszen a megrendelt szolgáltatást fizikailag nem tudja igénybe venni, mert az időre szólt. tehát annak előlegeként nem tekinthető.

Közben kiderülni látszik, hogy a nigériai trükk továbbfejlesztett változatáról lehet szó: jött egy email, hogy azért nem jött meg, mert Nigériában ragadt, ezért kéri, hogy küldjünk neki (kp) 2000 EUR-t, abból a pénzből, amit a hitelkártyáról levettünk. Ha-ha. Nyilván lopták a kártyát és így akarnak kp-hez jutni.

A furcsa csak az, hogy a hitelkártycég tőlünk minden adatot megkapott és ezek szerint mégsem egyeztetett az igazi kártyatulajdonossal.

Hitelkártyáról jött gyanús pénzt soha ne utaljatok vissza másként, mint a hitelkártyára, mert utólag, ha kiderül, hogy bűncselekmény történt, duplán bukjátok a pénzt. Aki hallja, adja át

the big cat # 2004.03.26. 16:09

tartsátok nyilván mint előleget, ne számoljátok el bevételként, aztán öt év múlva már nem követelheti vissza.

Madar # 2004.03.26. 15:00

Érkezett egy szállodába emailen egy 60 napra szóló szobafoglalás. A megrendelő (amerikai) kérte, hogy a foglalás ellenértékét hitelkártyájáról egy összegben vegyük le (kb. 1.5 millió ft). A bank ellenőrizte is a tranzakciót, majd az összeg 2 nap múlva meg is érkezett a számlánkra.

Azóta a vendégnek se híre se hamva, emailjeinkre nem válaszol, 2 napja nem érkezett meg. Én szívesen használom az ő pénzét amíg elő nem kerül, de mikor vagyok köteles azt visszautalni?