Volt egy szerződés - lenyúlják a munkánkat?


sessionID # 2004.04.15. 12:01

Ez nem egy olyan kérdés, amire le lehetne írni, hogy melyik jogszabály melyik passzusa vonatkozik rá és mit kell tenned. Itt [tudom, hogy mindig ezt írom...] egy tapasztalt ügyvéd tudna segíteni, akinek részletesen el lehet mesélni az egész történetet, és folyamatosan lehet kérdezni, egyeztetni.

Szóval ha megér neked az egész annyit, hogy kifizeted a tanácsadást, akkor lehet, hogy lesz belőle valami, de ez bonyolultabb ügy, mint hogy a fórumon megoldja neked valaki. Szerintem.

Sasfioka # 2004.04.15. 11:52

Látom nem találtam megértő fülekre (szemekre).

Majd legközelebb...

SF

Sasfioka # 2004.04.13. 07:49

Senkinek semmi ötlete?

Sasfioka # 2004.04.09. 12:50

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Volt egy majd egy éves megbízási szerződésünk egy grafikai stúdióval, egyik reklámkiadványunk tördelése volt rájuk bízva. A szerződés egy tök sablon szerződés volt, viszont nem volt benne kikötés, hogy hasonló kiadványt a szerződés hatálya alatt és a felbontástól számított x ideig nem indíthat. Õ meg úgy döntött, hogy saját lábára áll, és most miközben még nekünk tördelt, elkezdte készíteni a maga kis újságját. Ezzel nincs is baj, tökéletes verseny alatt ezt megteheti, a piac úgyis dönt (ettől nem is félünk) Viszont ami zavar minket az az, hogy ugye a mi ügyfélkörünk ott volt (van) nála, a hirdetések, a hirdetési anyagok, stb. Tehát neki azt felhasználni semeddig nem tart... És valószínűleg él is ezzel a lehetőséggel.

Ami igazándiból érdekel:
Most összeférhetetlenségre hivatkozva rendkívüli felmondással felbontom a szerződést, ebben ő is benne van. Viszont ő már az összeférhetetlenséget tudta akkoris, amikor az előző kiadványt készítette, vagyis megtévesztő volt, hogy nem tájékoztatott minket, csak miután befejezte a kiadványt. Így felmerül bennünk az a kérdés is, hogy ő a megtévesztéssel további ügyféladatokat, hirdetéseket, stb. akart megszerezni.

Ez az egyik. A másik dolog pedig az, hogy ugye most rendkívüli felmondással felmondok, így a következő kiadványt már nem neki kell készítenie. Viszont ha rendes felmondással mondanám fel, akkor még azt pont neki kellene csinálni, vagyis a rendkívüli felmondás miatt kérhetek-e kártérítést tőle, hogy ugye most új tördelő, az anyagok adoptációja, stb. stb. Vagy ez hogyan működik.

Illetve, amennyiben felhasználja a mi hirdetési anyagainkat, milyen jogi lépést eszközölhetek.

Továbbá volt egy másik reklámkiadványunk, amire volt valami olyan jog, hogy hasonló profilú cég saját ügyfélkörének bővítésére illetve ügyfélszerzésre nem használhatja a kiadványunkat. Ebből anno többször is nyert cégünk pert. (Konkurens kiadvány üzletkötője a mi kiadványunkkal járt üzletelni...) Ez alapértelmezetten jár ilyen kiadványra, vagy ehhez kell valamit tenni? Egyáltalán ez hogy működik?

Igazából csak kicsi borsot szeretnénk az orra alá törni, meg megnehezíteni ezen szerintem abszolút nem fair lépésének kibontakozását. Õ nem éppen a gerinces fajtából van, nem csak mi gondoljuk így (jópár megkárosított ügyfele van, akik viszont nem lépnek, ezért meri ilyen nagyléptékben kihasználni az embereket)

De hogy idézzek is tőle: "Ha nem voltam korrekt, elnézést kérek." Szóval azért rendes, bocsánatot kért.

Aki tud segítsen, illetve keresek az ezzel kapcsolatban esetlegesen céget képviselő ügyvédet is!! Köszi mégegyszer!!

SF