gépjármű vásárlásától való elállás


drbjozsef # 2017.06.30. 12:37

Hát akkor adja tovább a közbülső vevő a feleségnek, buknak egy átírási költséget, viszontlátásra.

drbjozsef # 2017.06.30. 12:36

Spikey,

a szerződéssel kapcsolatosan neked további teendőd nincs, és nem is tudsz már mit tenni.

Mondd meg neki, hogy jelentsen csak fel. Gondolom, azért akar, mert hogy nem volt ott, akinek nevére került az autó.

De ez esetben neked ehhez közöd nincs : Te ott voltál a szerződéskor, a Te aláírásod valódi. Féljen az, aki ms helyett írt alá. Te nem ellenőrizted az adatait, neked ahhoz közöd nincs. Mármint, valójában van, de hogyan tudná bizonyítani, hogy Te tudtál arról, hogy olyan neve szerepel a szerződésen, aki nem volt ott? Nem vagy Te közjegyző, hogy elkérd a személyijét...

Spikey # 2017.06.30. 12:35

Visszavonási szerződést küld es uj adásvételi szerződést!A feleségének vette az autót!ugy jott oda h mar kivolt töltve es aláírva a szerződés!
En utanna jártam ügyvédet is megkerdeztem es azt mondta hogy ez nem lehetséges.....

pazs # 2017.06.30. 12:16

akinek a nevére írtunk a szerződést ő nem volt ott
És akkor hogy írta alá a szerződést? Az aláírónak volt meghatalmazása? Amúgy miért csináltatok ilyet?

A jóember (aki tulajdonképpen kicsoda? a jelenlévő? vagy "akinek a nevére írtuk a szerződést"?) mit akar?

Te mit akarsz?

Spikey # 2017.06.30. 12:12

Sziasztok!Hétfőn megvették az autómat azóta hívogat!Azt szeretné h amit írtunk szerződést az nem jo mert mas nevére szeretne az autót de én már kijelentettem az autót!Az okmányirodában azt mondták hogy nem lehetséges mert már ki lett jelentve az autó!Most meg fenyeget hogy feljelent!Mi a teendő ilyenkor????
Amikor megvette minden hibát közöltem vele ár engedményt kapott!
A másik probléma hogy akinek a nevére írtunk a szerződést ő nem volt ott.....

nonolet # 2017.05.21. 16:26

Az ügyvéd a perekből él, óvatosan vele.

Mert ő nem fél a pertől ... sőt akarja :-)

Kisjacek # 2017.05.21. 16:09

Köszönöm a választ,de remélem azért az ügyvéd holnap biztatóbbat mond....

nonolet # 2017.05.21. 14:52

Lehet perelni, de ... a vevőnek kell bizonyítania:

  • vagy azt, hogy MÁR az átadáskor is ette az olajat
  • vagy azt, hogy BÁR az átadáskor MÉG nem ette az olajat

De!! MOST már AZÉRT eszi, mert
a hiba OKA MÁR akkor is fennállt.

Azaz a motor kopott volt pl.
MÉGPEDIG ANNYIRA kopott, ami
a futott kilométerhez képest
TÚLZOTT-nak mondható....

  • * -

Szóval, ezt kb. buktad.

Főleg, hogy az olaj evés azért

  • egy könnyen felismerhető hiba az átvizsgáláskor
  • sokat futott autónál elő is fordul, sőt újnál is

    (lásd a gépkönyvben a max mértéket!)

  • magad is percek alatt tönkre tudod vágni a motort...

Azaz az eladóra bizonyítás nehézkes lesz, kb. lehetetlen.

Kisjacek # 2017.05.21. 14:29

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni
2 hete vásároltunk egy autót magánszemélytől...a kocsi eszi az olajat.
Feltételezzük ez a hiba nem ez alatt a 2 hét alatt keletkezett. Az eladó nem ismeri el és közölte hogy már a pénz sincs meg
A szerződésben semilyen hiba nincs feltüntetve
Lehet perelni ilyen esetbe? A vevőnek vagy az eladónak kell bizonyítani mikor keletkezett a hiba? Mit kell/lehet tenni ilyen esetbe?
Köszönöm előre is!

nonolet # 2017.05.20. 16:17

Ne foglalkozz vele... ha akar valamit, hát pereljen be.
Neki kell majd bizonyítania, hogy: nem azt kapta amiről szó volt az eladáskor.

"A vevő élni akar a 15 napos visszavásárlással."

Ez meg mi?!
Mire gondol/gondolsz vajon?

crazi # 2017.05.20. 08:06

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Vázolom gyorsan.

Eladtam egy autót. (2002 1.2 Vw Polo)
2x is megtekintették az autót. Szép jó, ami hibája volt látszódott. Elmondtuk. (Légzsák világított, refi nem ment, a zár csak egy oldalról ment.)
Megvették, 5 napra rá, hogy ez egy szar. Vegyem vissza.
Voltak szakszervízben, 300e-t kell rákölteni. Na mint kiderült nem szakszervízben volt, mert oda most akarják vinni, de az olaj nyomás lámpa világít. Természetesen ilyen akkor nem volt, az autó lábon ment el és ment kb 50km-vele. A vevő élni akar a 15 napos visszavásárlással. Mik a lehetőségeim?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Bokor Endre

drbjozsef # 2017.05.06. 19:18

zsuzskarm,

ha beleirtatok az adasvetelibe, hogy megtekintett allapotban vette meg, valamint, hogy minden altalad ismert hibat elmondtal neki, akkor egy ilyen koru es ilyen futasteljesitmenyu autonal a motor kopasa nem szamit szokatlan esemenynek, ez alapjan varhatoan nem sok eselye lenne egy perben, mert neki kellene bizonyitania, hogy a hiba mar a vetelkor is fennallt, es az nem kovetkezik az auto korabol es megtekintett allapotabol.

Szoval, ha mar smsen kommunikal az illeto, akkor ird vissza neki, hogy a hibarol nem volt tudomasod, megtekintett allapotan vette meg, az auto muszaki allapota a koranak es kmora allasanak megfelelo volt, ha nem ert egyet, akkor forduljon birosaghoz.

Nem valoszinu, hogy fog.

pappcs # 2017.05.06. 19:11

Semmit. Ez nem kölcsönző, hogy majdnem két hét alatt visszahozza az autót. Ha akar pereljen, de az ilyen sms ezők nem fognak perelni, mert még annyi pénze sincs, hogy felhívjon, nemhogy előlegezze a perköltségeket, szakértői díjakat.

zsuzskarm # 2017.05.06. 18:36

üdvözlök mindenkit

Egy kérdésem lenne eladtam az autót 17 napja az urak körbe járták kipróbálták mentek vele nem volt semmi gond 320000 km van benne ,mondták hogy jó erős jól húz az autó.
most kaptam egy sms-t hogy kéken füstöl a kipufogó eszi az olajat most vitték el szerelőhöz és hogy ki van kopva a motor ,én nem sokat használtam mert nem volt rá szükség ezért is adtam el nem fiatal autó 2002-es opel zafira 1.6-os 550000 ért vette .Vissza szeretné kapni a pénzt de nálunk nem volt ilyen gond hogy füstöl kéken az autó mondtuk hogy nagyon sajnáljuk de nekünk nem volt vele problémánk most mit csináljak??????

Beherick # 2017.05.04. 19:34

Üdvözlök Mindenkit!

Olyan kérdésem lenne,ha egy gépjármű,adásvételi szerződés megkötése után a vevő 4 nap múlva visszalép,milyen papírozás
szükséges az eladó részéről? És esetleg minta lenne e? Válaszokat köszönöm!

drbjozsef # 2017.04.13. 09:32

Ha magánszemélytől vetted, akkor asszem fél év szavatosság vonatkozik rá, de neked kell bizonyítani, hogy nem nálad történt a hiba, hanem már a vételkor is fennállt. Az, hogy a szerződésben nem vállal szavatosságot, az nem számít, a törvényt nem írhatja felül.

Tomi8345 # 2017.04.13. 08:17

Tisztelt Szakértők!

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen jogaim vannak, ha vásárlás után derül ki, hogy az autó vízkáros volt?
A szerződésben benne van, hogy az eladó nem vállal garanciát vagy szavatosságot. Viszont ez szerintem nem garancia kérdése. A vízkár úgy tudom totálkárnak minősített. Ha ügyvédet fogadnék milyen eséllyel nyerhetem meg? Van az eladónak is esélye megnyerni a pert? Az eladó magánszemély.

Köszönöm a segítséget.

Dr.Attika # 2017.03.03. 16:28

Nyilván az opciós jog megszűnt.A törzskönyv átadása eleve azt bizonyítja.Nem kell sehova menni csak vissza az okmányirodába és rácsapni az asztalra, hogy írják át az autót. Ha nem lenne tiszta az autó, akkor a törzskönyv sem lehetne Önöknél. Ha az okmányirodás hölggyel nem boldogulnak, kérjék oda a felettesét.

Rexor # 2017.03.03. 15:47

Vagy visszaviszitek az autót és kéritek a pénzeteket vagy belemáasztok egy olyan procedúrába, amelynek nagyon messze lesz a vége. Én az előbbit javaslom...

domdodom1234 # 2017.03.03. 15:35

Kedves Szakértők!
Nem tudjuk, mihez kezdjünk! Vettünk egy szgk-t. Megkaptuk a törzskönyvét is! Megkötöttük rá a biztosítást. Elvittük eredetvizsgára, kiderült, hogy 1 szám eltérés van a motorszámon. Mondták semmi baj, az okmányirodában megmondják hogyan tovább, valószínűleg elírás. Bementünk az okmányirodába, ott mondták, hogy tényleg elírás lehet, de nem ez a legnagyobb baj. Az autót nem írják át, mert opciós. Magyarán bankos autó. A kocsi nem fiatal, fel sem tételeztük róla, hogy bankos (20 éves) Felhívtuk a volt tulajt, hogy hol van a banktól kapott papírja, hogy a tartozás rendezve van. A tulaj azt mondta, hogy mikor lejárt a hitele 2008-ban akkor kapott valami papírt (a törzskönyvvel együtt), de elhányta. A bank azóta jogutód nélkül megszűnt (GMAC-Bank Hungary Rt.), így ilyen igazolást beszerezni nem tud, nem tudunk. Mit tegyünk? Ki adhat ki olyan papírt, amit elfogad az okmányiroda? Nyilatkozat közjegyző előtt? Vigyük vissza az autót és balhézzunk a pénzünkért (hiszen már költöttünk rá egy csomót)? Forduljunk bírósághoz? Az átírás hiánya miatt így is meg fognak büntetni, vagy fellebbezhető a bünti? Hálás vagyok minden tanácsért. Előre is köszönöm a segítséget.

jucihusi # 2017.02.28. 14:14

Kedves Forumosok, vettem egy autot(szalonbol kialitott db) , elvileg ködlampaval, de nem jött meg. Közben kiderült , hogy gar sem ervenyes , mivel az auto 1,1 eve all ott, de a kötelezö inspekciot nem csinaltak meg, igy a gyari gar ugrott. 12 nap mulva mejött vmi lampa, de nem lett jo az autoba. Jelezetem a kereskedö fele(meg 14 napon belül), hogy ez igy nagyon nem ok, de nem valaszolt, majd ujabb 2 het mulva(miutan bejelentettem a Fogyvednel, de mar a 31 . napon az auto atveteltöl) jelentkezett emailben, hogy megis beszerlne a ködlampat.. Megteheti? Nagyon köszi. Igen olvastam az alap dolgokat, 30 nap, meg minden , de hatha...Üdv

rutaim # 2017.02.26. 17:05

Köszönöm a gyors választ. Még annyi kérdésem lenne, hogy a vevő szerelőjének szava döntő? El kell fogadnunk? Mit tehetünk, ha nem értünk vele egyet? A mi szerelőnk szerint hibátlan állapotban volt a kocsi baleset előtt. Jelenleg az a "követelésük", hogy saját költségünkre szállíttassuk vissza az autót kb.200 km trailerrel) és adjuk vissza a pénzt. Milyen fórumon (fogyasztóvédelem, bíróság,stb.) lehet ezt a problémát eldönteni? Ill. ha nem hajlandó intézni az átírást, az elegendő-e, ha eladóként leadjuk az adásvételit a kormányablakban? Köszönöm!

ObudaFan # 2017.02.26. 15:57

Azt neki kell bizonyítania, hogy a hiba oka fennállt átadáskor. De ha átadás után rögtön elvitte szerelőhöz, akkor ez a bizonyítás nem tűnik lehetetlennek.

rutaim # 2017.02.26. 15:43

Üdvözlöm Önöket,
A segítségüket kérném: Tegnapi nap folyamán megvették édesapám törött gépjárművét. A hirdetésben szerepelt, hogy a motor, hűtő ép, a kocsi bal oldalát törték össze. A vevővel többször beszéltem telefonon, elmondtam a kocsi ismert hibáit, ill. hogy csak trailerrel szállítható. Tegnap este 11-kor érkezett meg a vevő, annak ellénre, hogy többször megkérdeztem, biztos este szeretné-e megnézni az autót. Az autót körbenézte, a motor be lett indítva,5-6 percig járt. Majd -annak ellenére, hogy Biankó szerződést kért - végül minden adatot kitöltve, 2 tanúval aláírták a szerződést, amelyben benne van, hogy a megtekintette a gépjárművet. Ma délután azonban telefonált, hogy a szerelője szerint az autó hengerfejes, egyezzünk meg, vagy a fogyasztóvédelemhez fordul... A kocsinak korábban semmi baja nem volt, napi szinten használtuk, "csak" összetörték. A vevő által emlegetett hibákról mi soha nem hallottunk. A kérdésem:jogosan követelhet-e rajtunk bármit a vevö?
Váaszukat köszönöm!

Dr.Attika # 2017.02.10. 07:09

Tisztelt simusic!
Ön a 750 ezer forintért a gk. korlátlan ideig tartó használati jogát vásárolta meg. Ahhoz, hogy használni tudja a javítás és fenntartás költségeit viselnie kell. Nem tudja a tulajdonoson érvényesíteni a javítási költséget.Kár bármi nemű jogvitát kezdeményezni a tulajdonossal. Ő azzal, hogy hozzájárult az üzembetartásához,minden szerződési kötelezettségének eleget tett.