Az attól függ, hogy milyen eljárásban mit állított és mi a valóság.
rágalmazás, becsületsértés, hírnév rontás
Szakmai segítséget kérnék!
Volt férjem a hátam mögött alaptalan (és felháborító) dolgokat közölt a gyermekjóléti intézménnyel, ami alapján engem és családomat "meghurcoltak". Minden szociális intézménynél (bölcsi, orvos, védőnő) és a szomszédoknál ezzel az alaptalan állítással kérdezősködtek és írásos véleményt kértek. ( "Ügy" lett belőle) Ő 250 km-re lakik, de nekem és családomnak ez az otthonunk. Nap, mint nap nekünk kell szembe néznünk az alaptalan állítás "következményeivel". Szerencsére a szociális intézmények cáfolták a rágalmat a gyermekjóléti szervnél. Kérdezem, hogy a sok "meghurcolásért" és hitelrontásért perelhető-e a volt férjem?
Válaszukat előre is megköszönöm.
Ha tudod igazolni, amit leírtál, akkor szerintem nincs.
Segítséget szeretnék kérni!
A napokban egy nyilvános fórumon kifejtetem véleményemet, egy hitelügyintézővel kapcsolatban. Megírtam, hogy senki ne kezdjen vele, mert nem tud hitelt intézni, csak hiteget, de a kért hitelből nem lesz semmi. Ezt személyes tapasztalat alapján írtam, bennünket 3 hónapig etetett, hazudozott állandóan. Ez az illető jelezte felém, hogy rágalmazási pert fog indítani ellenem, becsületsértés miatt.
Van arra esélye, hogy emiatt tényleg elítélnek, vagy kártérítésre köteleznek engem?
Lehet becsületsértés szabálysértése, attól függ, mi volt ez a nem szép szó, és milyen körülmények között lett leírva.
Az becsületsértés, ha valaki nekem leír egy illetőről egy nem szép szót? És én tovább küldtem ezt az üzenetet annak akiről mondta.
Tisztelt kbs!
valószínűleg kezelhető a paranoia, de melyik kérdésre vonatkozott ez a válasz?
Ha valóban alaptalanul jelentget fel, írass neki ügyvéddel egy levelet, amelyben az ügyvéd a tudomására hozza, hogy ha a rendőrhatóság előtt alaptalanul vádol bűncselekmény elkövetésével, azzal éppen ő követi el a hamis vád bűncselekményét.
A paranoia kezelhető.
Tisztelt Szakértő,
a napokban kaptam egy levelet a férjem sógornőjétől, melyben az áll, hogy rendőrségi feljelentést tett ellenem okirat hamisítás miatt. Nem vettem komolyan mert én ilyet nem követtem el, úgyhogy vártam. Azonban egy ismerősünk közölte, hogy ő beszélt ezzel a nővel és újabb feljelentések készülnek ellenem, és ez a bizonyos okirat hamisítás tévedés volt. Már régebben is küldött fenyegető email-eket hogy fel fog jelenteni, ezek meg vannak. Ha valóban feljelentett de visszavonta a feljelentést arról engem értesítenek? Hogyan tudhatom meg , hogy megtörtént-e vagy sem a rendőrségi feljelentés? És ha igen mit lehet tenni hogy ezt befejezze, mert , bármivel feljelenthet én nem tettem semmit, igazából neki az a célja, hogy elveszítsem a munkahelyemet és ezért próbál mindent megtenni.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Fórum!
Alperes a perben a felperes által állított tényt( egy harmadik személy kijelentésének megtörténtét) tagadta, azzal, hogy az nem történt meg, és ehhez még kijelentette, hogy felperes a meg nem történt tény állításával "szándékosan félrevezette a Bíróságot". Mivel (és ha) bebizonyítható, hogy a felperes által állított tény megtörtént, akkor alperesnek a bíróság szándékos félrevezetésére vonatkozó kijelentése minek minősül?
Büntetőeljárás és polgári per. Neked elég azt bizonyítani, hogy az állítások elhangzottak. Azért csak van a házban valaki, aki ezt tanúsítja. A büntetőeljárásra azonban 30 napon belül kell a magánindítványt megtenni.
T. Cím!
37 éve lakom abban a házban, ahol az alattam lévő szomszéd megvádolt azzal, hogy kevés vizet fogyasztok. Konyhámat az almúlt évben újjítattam fel, a vízórát áthelyeztettem, de hivatalosan leblombáltattam az illetékes szervvel. Ennek ellenére azt híreszteli a házban, hogy lopom a vizet
és hogy 400 e Ft-os kárt csináltam a ház közösségének. Ez természetesen nem igaz, mivel én hivatalosan jártam el. Bementem a lakóhelyemen lévő Vízműhöz és kértem, hogy jöjjenek ki ellenőrizni az órát, hogy nem történt idegenkezűség.
Voltam ügyvédnél, ahol rágalmazásért és becsületsértésért tettem volna feljelentést, de sajnos nem jártam sikerrel, mivel az ügyvéd úr azt tanácsolta, hogy ez egy hosszadalmas per lenne, és nem tudok tanukat sem felsorakoztatni. Azt tanácsolta, hogy a megjött vízműves papírt másoljam le, és rövid kísérő szöveggel (nem vagyok csaló, nem lopom a vizet) ragasszam ki a lépcsőházba.
Ez a szomszéd sajnos az élő fába is beleköt, mindenkivel összeveszik, feljelent.
Olyan szavakkal illetett, hogy a becsületembe teljesen belegázolt. Erre a közös képviselő és még két lakó is jelen volt, de nem mertek szólni semmit. Mindenki szidja és fél tőle, de senki nem mer semmit tenni a békesség érdekében.
Én azt szeretném elérni, hogy ne legyen a házban kiskirály, ne féljenek az emberek tőlük.
Várom fentiek szíves válaszát, hogy mit lehet tenni az ilyen és hasonló esetekben.
Tisztelettel: Sharon
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02