parkolás!!!!!!!


Btsab # 2014.04.03. 17:07

A díjhátralék megfizetését az ER-PARK követeli. Önkormányzatról egy felszólításban sem esik szó!

ObudaFan # 2014.04.03. 14:07

Én az ER-Park vonatkozásában éppen arra hivatkozva, hogy a tulajdonosi szerkezetük nem is teszi lehetővé a díjszedést, a pert javaslom minden egyéb körülménytől függetlenül.

Btsab # 2014.04.03. 14:05

Kedves hozzászólók!

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
Bevallom, azért írtam a fórumra, hogy előrébb legyek, mivel sajnos ez nekem egy jelentős érvágás.

Sajnos polgári jogban hülye vagyok, nekem túl komplex ez a tárgykör.

Büntetőjogból példát véve én élnék az ártatlanság vélelmével, mivel megváltottam a parkoló jegyet, ezzel jogkövető magatartást tanusítottam.
Mindezek ellenéri mégis én szívok, csak mert a rendszer roszhiszemű a jogkövetö állampolgárokkal szemben is...

Azon kívül, hogy az anyukájuk csuklanak azoknak, akik érintettek a díjbeszedők részéröl, nem lehetne tenni valamit azért, hogy vagy korrekt értesítést kapjanak az autósok, vagy bármilyen egyéb korrekt megoldás szülessen?????????
Feltételezem, hogy az ilyen jellegű problémák nem csak engem érintenek.

Csekkmentes parkolást kívánok mindenkinek!

ObudaFan # 2014.04.02. 20:23

Ha fizetési meghagyás jön, élj ellentmondással. Az ellentmondásban és a bírósági eljárásban ezt is írd le és csatold a parkolójegyet. De azt is írd le, hogy az ER-Park nem is jogosult parkolási díjak és pótdíjak szedésére, mert a tagja nem önkormányzat, így nem felel meg a Mötv. és a Kkt. feltételeinek. A www.e-cegjegyzek.hu oldalról tudsz nyomtatni ER_Park cégkivonatot, azt csatolhatod a bíróságnak.

Btsab # 2014.04.02. 12:29

Tisztelt fórumozók!

Az alábbi problémámra várnék egy építő jellegű hozzászólást parkolással kapcsolatban.

Idén március közepén kaptam egy kedves ki levélkét, miszerint egy hónappal korábban a VII. kerületben parkoltam és a lejárt parkolójegyem miatt egy csodálatos pótdíjtartozást halmoztam fel.
Mindez még rendben lenne, azonban két problémám is van az esettel kapcsolatban.

  1. A büntetés időpontjában már 5 perce volt másik érvényes pakolójegyem, amely igaz, hogy nem volt a büntetés idején a járműben, mivel még nem értem vissza, azonban amint visszaértem az automatától, a parkolójegyet kihelyeztem.
  2. Mikor visszaértem semmilyen büntetési cédulát nem találtam sem az autón, sem az autó körül. (Legalábbis emlékezetem szerint az autó körül nem volt, bár bevallom nem szoktam nézegetni a földön lévő piros zacskók tartalmát.)

Miután kedves kis sárga csekk melléklettel rendelkező levelemet megkaptam, bementem az ER-PARK KFT.-hez, hogy rendezzem ezt a kis félreértést. Írásban panaszt is tettem, majd két hétre rá jött a válasz, hogy toll a fülembe...

Néhány problémám van az egésszel kapcsolatban.

  • Volt érvényes parkolójegyem, amit be is tudtam mutatni! (Erre a válasz az volt, hogy 5 napon belül kellett volna. De hogyan mutassam be 5 napon belül, ha nem vagyok tisztában a büntetés tényével?)
  • Még ha nem is lett volna érvényes parkolójegyem... Hogyan fizessem be az alacsonyabb összegű (ha jól tudom 6.380 Ft-os) büntetést az esettől számított 15 napon belül, ha nem vagyok tisztában a büntetés tényével?????

A problémám és rendkívüli felháborodásom oka az, hogy a parkolási társaság rosszhiszeműen jár el!!!
Szándékosan nem értesít az esetet követően, hogy nehogy az 5, vagy 15 napon belül tudjam rendezni az ügyet, így kénytelen legyek a magasabb, azaz 21.315 Ft-os büntetést kifizetni.

A hasznos tanácsokat előre is köszönöm!

Zoltanuss # 2014.01.01. 15:04

Kikérem a görények nevében. nem görények hanem patkányok. Ők a parklolólehúzó patkányok !
Röviden pp-k.

runningman # 2013.12.30. 04:05

crazyszanyi

Annyit talán érdemes lenne megtenni, hogy az ügy körül minél nagyobb hírverést csapni - ha a parkológörények nem partnerek. Kezdőlépés mondjuk a homár, utána újság, tv. Utána a parking kft tulajdonosa ha az önkormányzat (tértis levélben leírni nekik az esetet, emailben minden egyes képviselőnek), ha magáncég akkor annak az önkormányzatnak aminek a területeit hasznosítja.

Talán meg lehetne kockáztatni egy fmh-t ennek gyuricca ildikónak is vagy esetleg magának a parking kft-nek - ennek további szerteágazó járulékos költségei lehetnek persze.

Ha így van ahogy leírtad, akkor szerintem vétlen vagy, bár ebben a tetű közigazgatásban kihoznák ellened, hogy nem kellő körültekintéssel utaltad át a pénzt. Mint tudjuk ma Magyarországon kizárólag a magyar kisember hibája számít, mindenki más hibája menthető, egyedül minket mérnek meg senki mást.

Az fmh-t sajnos elrontottad: ma bárki küldhet bárkinek ilyet. Mondjuk tudod, hogy a szomszéd egyedülálló idős néni lebetegedett, kórházba került, küldetsz neki egy fmh-t 980.000-ről simán elárverezik még a házát is ha elég sokáig van bent. Mikor kijön még meg se talál ha elég okos módon küldetted azt az fmh-t.

Meg kéne szüntetni magát a kézbesítési vélelmet: ha nem sikerül elérni az adóst (adósnak mondottat), bírósági eljárásban, akár nyomozással is fel kell deríteni a tényállást, ha szükséges akkor az adós (rokonai esetleg örökösei) hollétét. Esetleg az elévülés addig nyugodhatna.

gerbera317 # 2013.12.29. 11:31

A fizetési meghagyáson rajta volt, mit kell tenned. Nem azt tetted. Hányszor kell még leírni, hol rontottad el? Beszélj a parkolócéggel, és ha nem akar partner lenni, akkor fizess, és okulj!

crazyszanyi # 2013.12.28. 19:01

Az utalásom során ezt írta a társaság:

Tisztelt Ügyfelünk!

A befizetés megérkezett és az ügyfélszolgálati vezető felé továbbítva jóváírás céljából.

Tisztelettel:

Gyuricza Ildikó
ügyfélszolgálati asszisztens
PARKING Szervező, Fejlesztő és Tanácsadó Kft.
Székhely: 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Iroda: 1036 Budapest, Lajos utca 48-66.
Tel: + 36 1 374 0814, + 36 1 374 0815
Fax: + 36 1 374 0724
E-mail: i.gyuricza@parking.hu

crazyszanyi # 2013.12.28. 18:58

Nem beadványt küldtem,hanem emailt,mivel nem tudtam mi a teendő,és telefonon meg nem lehetett elérni őket.

Ezt írtam anno:

Üdvözlöm!
Kaptam ma önöktől (Magyar Országos Közjegyzői Kamara) egy levelet miszerint én nem
fizettem be a 2011.08.12-én történt szabálytalan parkolásomat!
Pedig ezt már nagyon rég elutaltam önöknek! Az alábbi sorokban bemásoltam az akkori levelezéseket,emaileket,
utalási bizonylatokat!
Kérem azonnal szüntessék meg ezt a féle eljárást,mivel a kért időben,és helyben befizettem a pótdíjat!!!

Várom válaszát!!!

Ezt elküldtem az akkori parkolótársaságnak és a képviselőjüknek is!

crazyszanyi # 2013.12.28. 14:00

Üdv.Ez nem új infó volt,leírtam legelőszőr is!Nem vagyok jogász,közöm nincs a joghoz,viszont sok becsapásról hallottam így parkolással kapcsolatban,így mivel sem telefonon nem értem el őket és az emailra sem reagáltak,így többet nem tudtam tenni a munkám miatt.Akkor is elküldtem a közjegyzőnek a bizonyítékokat,a parkoló társaságnak is,semmi reakciót nem kaptam! Gondoltam akkor bebizonyítottam az igazam,ők meg "kussolnak". Erre 2év után a semmiből jön a végrehajtás.....

gerbera317 # 2013.12.28. 12:32

Naja, épp ideje volt, hogy ezt a körülményt is megoszd a fórummal...

De akkor is, a fizetési meghagyást - és ezzel a követelést - nem vitattad, holott sikerrel tehetted volna. Perújításnak továbbra sincs helye, ellenben az új fejlemény megalapozhat egy Vht. 41-et, de a siker nem garantált, tekintettel a jogerős fmh-ra.

Maradj meg Roland tanácsánál, hátha hajlandó lesz lenyelni a parkolótársaság azt a 47 ezer forintot. Ha nem hajlandó, akkor kell próbálkozni a Vht. 41-gyel.

OFF
Birkaságon nem a kaotikus ügyintézést vagy töketlenséget kell érteni, hanem azt, amikor valaki ölbe tett kézzel, zokszó nélkül végignézi a saját halálát.
ON

crazyszanyi # 2013.12.28. 12:14

Üdv.
Azt hiszem többen is félreértették...A büntetést (6.000Ft) időben befizettem,azt mondták rossz számlaszámra utaltam,visszautalták. Levelezésünk során küldtek egy másik számlaszámot,ahova azt mondták csak a 6.000Ft-os büntetést kell megfizetnem!Elutaltam,ők visszaigazolták,hogy megérkezett és jóváírták! Akkor milyen büntetést nem fizettem be? Milyen határidőből csúsztam ki? Semmiből.....Nem én voltam itt szerintem a birka,hanem a parkolási társaság!!

gerbera317 # 2013.12.28. 11:57

Előfordul, hogy jogtalan vh. esetén kérik a vh. lezárását.

Az más, az egy teljesen szubjektív dolog a parkolótársaság részéről. Legyen ilyen szerencséje a kérdezőnek. De én szkeptikus vagyok, mert ez a "jófejség" a parkolótársaságnak nagyjából 47 ezer Ft tényleges kiadást jelent, és igencsak furcsállnám, ha ezt lenyelné. De nyelje le, nincs ellene kifogásom. Igazad van, egy próbálkozást (de nem többet!) megér a dolog.

Az általad nevesített eseteket mind ismeri a jog:
Kézbesítési vélelemről nincs szó, mert a tényleges kézbesítés megtörtént, tehát erről az oldalról nem támadható az eljárás.
Az fmh-ra teljesített, és ennek ellenére indul végrehajtás, a megoldást a Vht. 41. §-a szabályozza. Itt erről sem lehet szó.
Itt az történt, hogy a kérdező fizetett, majd a pénzt visszakapta, és mintha nem is történt volna fizetés, szabályosan folytatódott ellene az egész herce-hurca, ő pedig birka módjára tűrte, pedig az fmh-t sikerrel megtámadhatta volna. (Szerintem nem olvastad el figyelmesen a nyitókérdést.)

De üsse kő, egyeztessen a parkolótársasággal, hátha megkegyelmeznek neki, de ha nem, akkor minden kapu bezárult.

gerbera317 # 2013.12.28. 11:29

Roland, nem érted, hogy kapott fizetési meghagyást? Szó sincs itt jogtalan végrehajtásról! Előbb megpótdíjazták 6 ezerre, majd - ahogy a törvény előírja - felszólították 19 ezerre, majd kapott egy 30 ezres fizetési meghagyást, nem mondott ellent, nem is teljesített rá, most pedig a végrehajtó hívta fel 70 ezerre. Ezen nincs mit tisztázni.

gerbera317 # 2013.12.28. 11:25

Nem a felszólító levélről van szó, hanem a közjegyzői fizetési meghagyásról. Ha annak 15 napon belül ellentmondasz, akkor perré alakul a dolog, és a bíróság előtt bemutathattad volna a bizonyítékaidat. Ezt mulasztottad el, nem vitattad, tehát elismerted a fizetési meghagyásban foglalt követelést. Ezért azt meg kell fizetned, és mivel az önkéntes teljesítés elmaradt, most ugyanezt kényszereljárásban kell megtenned, megfizetve a kényszereljárás (= végrehajtás) költségeit is.

Szerintem többet már ne szólj hozzá, hacsak nem azt akarod bejelenteni, hogy ja, most végre megértetted.

crazyszanyi # 2013.12.28. 08:50

Üdv.

Köszi a válaszokat. Nem figyelmen kívűl hagytam a levelet,hanem nem értem el őket sem telefonon,sem email formájában. Akkor is elküldtem azokat a dokumentumokat,amik igazolják,hogy befizettem anno a bírságot.

gerbera317 # 2013.12.27. 22:34

De ezt csak megjegyzésként írtam

Ez rendben is van. Maga a kérdező írja, hogy figyelmen kívül hagyta a fizetési meghagyást, erre a mulasztására többé nem hivatkozhat, innentől pedig minden jogszerű. Az, hogy a parkolótársaság tologatta a pénzt, meg hitegette az ügyfelet, hogy minden rendben lesz, olyan körülmény, amit éppen a fizetési meghagyás perré alakulása esetén, a perben előadhatott volna. De hát nem tette, és most már nem is teheti.

Az egyeztetés szerintem felesleges, mert a végrehajtó felhívásával a végrehajtható okiratot is kézbesítette (pontosabban: a vh-okiratot kézbesítette, és mellékelt hozzá egy felhívást is), abban pedig fehéren-feketén benne találtatik minden, kevesebb egy fillérrel sem lesz. Azt a 70 ezer forintot még megtoldhatja további 15 ezerrel, ha úgy látja helyesnek, de én a másik topikban eltanácsoltam ettől.

gerbera317 # 2013.12.27. 21:58

menj be személyesen az ügyfélszolgálatra egyeztetni.

Nem ér el vele semmit. A parkolótársaság követeléséből a főkövetelés az egyetlen, amiről beláthatják, hogy ők hibáztak. Az összes többi tétel ténylegesen felmerült költség. De ha ezeket a társaság mind el is engedné, a végrehajtási költségeket akkor is meg kell fizetni, mert a végrehajtó olyasvalaki, aki nem önszántából csöppent a történetbe, hanem hivatalból, és ha már itt van, nem lehet csak úgy elbocsátani.

Pereskedésről és kártérítésről a kérdező ne is álmodjon, ez egy ítélt dolog.

crazyszanyi # 2013.12.27. 17:38

Üdv!

2011.08.12.-n megbüntettek parkolásért.17.-én befizettem a 6000Ft-os bírságot,átutalással.23.-án visszautalták a pénzt.Eltelt 2 hét,majd jött egy 19.000ft-os bírság.Betelefonáltam,azt mondták írjak email.Írtam nekik,akkor megkértek,hogy utaljam el 5 napon belül egy másik számlaszámra,másnap elutaltam,és le is igazolták,hogy megérkezett!Majd 2012.-ben kb egy év múlva küldtek egy levelet (közjegyzőtől),hogy tartozásom van,fizessek be kb 30.000Ft-ot! Sem telefonon,sem emailba nem értem el őket,így gondoltam valami tévedés,vagy átverés lehet. Most karácsonykor kaptam egy levelet (már a végrehajtóktól),hogy már 70.000Ft tartozásom van,és sürgősen fizessem be,vagy jönnek foglalni! Nem értem miről beszélünk,mikor a büntetést időben rendesen befizettem!!!Ők visszaigazolták,akkor miről beszélünk?Megvannak az emailok,az utalás adatai,minden!Kihez forduljak?Lehet végrehajtási kifogást írni 15.000Ft-os illetékkel. Még azt is én fizessem.....hol élünk???

kzami # 2013.12.19. 14:54

Kedves Fórumozók,

Kérlek segítsetek, ha tudtok ebben a parkolási büntetés ügyben. A következőről van szó.

  1. 15 napon túl befizettem a 15 napon túlra megjelölt összeget, ami 7175 Ft. Ez december 11-én történt
  2. Pont aznapi keltezéssel a parkoló társaság feladott egy egy felszólító levelet, amiben egy kitöltött csekk volt 10450 Ft-ról (15napon túli bírság plusz 3275 Ft)
  3. Most a parkló társaságnál azt mondták, hogy be kell fizetnem ezt a plusz 3275 Ft összeget is.

a kérdéseim

  • ilyenkor a feszólításban megjelölt 8 napi határidő érvényes-e? Mivel ugye magát a büntetést már befizettem.
  • nem kell küldeniük egy csekket a 3275 forintról? vagy ezt hogy kellene befizetnem
  • egyáltalán be kell-e fizetnem, ha a feladás dátuma és az én pótdíj befizetésem dátuma megegyezik. Felszólításoknál nem a kézhezvétel dátuma a fontos? Ugyan nincs póstai bélyegző a papíron, de a feladás napján a posta szerintem biztos nem kézbesítette.

Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget
Üdvözlettel
Péter

Alfa2013 # 2013.11.18. 12:44

Tisztelt Hozzáértők!

2013.10.09-én, este 19:50 után a Madách téren parkoltam le a gépjárművel. A parkolást követően megkerestem a pakoló automatát, hogy kiváltsam a parkolójegyet. 20:00-ig kevesebb, mint 10 perc volt hátra, így a minimum időnek és összegnek megfelelően, 15 percre váltottam jegyet. Mivel az automata többszöri próbálkozásra sem fogadta el a százas érmét, megkértem egy járókelőt, aki kicserélte azt. Miután sikerült a jegyet megvennem, 5 perc volt hátra 20:00-ig, ezt külön megjegyeztem, hiszen 5 perc helyett 15 percnyi díjat kellett fizetnem.
Visszamentem a gépkocsihoz, és a szokásos módon betettem a jegyet a szélvédő mögé, a vezetői oldalra. A gépkocsin, a megvásárolt parkolójegy behelyezésekor, nem volt pótdíjfizetésre felszólító csomag elhelyezve a szélvédőn. A pótdíjfizetés felszólításáról először, 2013.11.13-án kaptam értesítést, levél formájában, ami igen meglepett, hiszen a megjelölt időponttól -kipostázott levél szerint, 19:54:10- számított 5 percen belül, érvényes parkolójegy birtokában voltam. Fizetési felszólítást egészen 2013.11.13-ig nem kaptam. Most mégis 15 napon túli büntetést szabtak ki, ami pár száz forint híjján 22.000Ft.
A fentiekben leírtakból kiderül, hogy elestem azon alanyi jogomtól, hogy 5 napon belül bemutassam az érvényes jegyem(30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet 48. § (3) bekezdés) –amit miért ne tettem volna meg, ha már fizettem érte-, de a törvényben leírtakból kiderül, hogy azon jogtúl is ellehetetlenítettek, hogy 15 napon belül fizessem be a –nem jogos- bűntetést.
Ezzel nem csak ezen jogok sérültek, hanem a jóhiszeműség és tisztesség elve is (Ptk. 4. §–ának (1) bekezdése).
5perc50másodpercre bűntettek meg, úgy, hogy a bírság kiszabott időpontjától számított 5 perces időintervallumon belül, érvényes jegy birtokában voltam.
Természetesen a jegyet nem tartottam meg a mai napig, miért is tettem volna?!

A történtekre tanúm is van. Egyetemista vagyok, és 22.000Ft nem kevés pénz.
Mit javasolnak, milyen lehetőségeim vannak? A helytelen eljárás miatt, nem szándékozom befizetni az összeget, de tisztában vagyok vele, hogy nem könnyű „nyerni”. Mit lehet ilyenkor tenni, mi a legcélravezetőbb?


Köszönettel,
További szép napot,
Alfa2013

gerbera317 # 2013.11.01. 12:27

Sehogyan. De ezt nem kérdezte.

gerbera317 # 2013.10.31. 14:31

Fmh jogalap nélküli gazdagodásra hivatkozással?

Spam # 2013.10.31. 12:56

Sziasztok!

Egy elméleti kérdés: mi van akkor, ha én többet fizetek a parkolásért, nem jár vissza a pénz? Pl. veszek egy órára jegyet és 10 perc múlva mennem kell. Ilyenkor az 50 perc ára nem megszolgált bevétel a parkolási társaság javára? Elméletileg kérdezem (mert ugye a gyakorlatban ellenőrzési problémák vannak), hogy nem járna vissza a pénz?
Egyébként én milyen jogviszonyban fizetek? Mint fogyasztó? Vagy valami más? Hiszen ez nem adó és illeték.