Apród csalás


laczko9 # 2012.12.13. 10:05

Üdv mindeninek!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy rendeltem egy telefont apródon 40.000Ft-ért, előreutalással. A csomag megjött, de nem a telefon volt benne. Mit lehet tenni? Ajánlott küldemény volt, az illető állítása szerint 1-én lett feladva, bár a dobozon 10-e található. Van még valami esélyem? Állítása szerint ő a telefont adta fel, pénzt nem hajlandó visszautalni

Zsanka56 # 2012.12.18. 15:23

laczko9!

Na,ezzel téged jól rászedtek!!!
A neten a hirdetések alatt is nagybetűvel olvasható,hogy előre nem szabad fizetni!
Nem hiszem,hogy ennyiért nem tudtál volna venni a boltba egy telefont.
Különben meg ha Ő azt mondta hogy a dobozban az volt ,szerinted ki cserélte volna ki útközben???
Csatlakozhatsz a rászedettek táborához.
Üdv.

tothvili # 2012.12.19. 20:49

Gyerekek, itt van egy állítás és egy tagadás.
Perben viszont bizonyítani kell valamivel azt, hogy nem volt benne a megrendelt termék.
Utólag már én is okos vagyok: ha rendelnék valamit csomagküldővel, akkor videofelvétellel rögzíteném a csomag felbontását.

kadaj01 # 2012.12.20. 08:57

És ha a vevő akarja így visszacsalni a pénzt?

Véleményem # 2012.12.20. 13:27

Pech...
Vagy durvábban szívás.
Az apród is pedig magyarul érthetően fogalmaz, hogy előre ne utalj senkinek...
Mégis megteszi mindenki és idefut a jogiforumra. Sajnos ez ennyi.

hattyúdal # 2012.12.20. 13:56

Én megtenném a feljelentést, veszítenivaló ezzel nincs...
Lehet, hogy nem te vagy az egyedüli károsult, aki így járt.
Akkor pedig már az eladónak kell a bizonyítványát magyarázni, ha többen követelik a jogos jussukat vele szemben.
Sajnos az utánvétes küldeményt nagyon kevés eladó vállalja be, mert ha mégsem veszi át a vevő a küldeményt valamilyen ok miatt, akkor neki 2x postát kell fizetni, ha az árút vissza akarja kapni.
A személyes átvétel a legmegbízhatóbb átvételi forma a nagyobb értékű terméknél.

tothvili # 2012.12.20. 17:52

Kutass, hogy nem járt-e más is hasonlóan, akkor lehet némi esélyed. még egy ötlet, ha perre vinnéd:
tudja-e bizonyítani valamilyen bizonylattal a neked eladott termék eredetét, létezését...

kea4 # 2012.12.20. 23:30

Kamera nem buli. A postás jelenlétében azonnal felbontani a csomagot, esetleg...

Üdv:
KEA.

tothvili # 2012.12.21. 08:24

Igen, kamera felvétel a csomeg felbontásáról a postás, illetve a küldönc jelenlétében.

memezoli # 2013.01.08. 19:53

sziasztok!!! nekem is van egy aprod.hu-s csalási űgyem amit szErencsére ezen az oldalon talált űgyel egyűtt remélem sikeresen megold a rendőrség!!! az én csalomat KOLOZSI ZOLTÁNNAK HIVJÁK ÉS SZINTÉN KOMLÓI CSALO!!!ÉS MIT AD ISTEN PONT ENNEK AZ ANDICS LÁSZLÓNAK A HAVERJA!!! TELOSZÁMA +3670/5777234!!! TEHÁT KOLOZSI ZOLTÁN ÉS ANDICS LÁSZLO KOMLOI LAKOSOK CSALOK!!! MIND A KETTŐ UGYAN ARRA A BANK SZÁMLASZÁMRA UTALTAT ÉS NEM KŰLDI EL A KIFIZETET ÁRUT!!! HA VALAKIKET BECSAPTAK MÉG KÉRLEK JELENTKEZZETEK!!!

Sherlock # 2013.01.09. 20:23

Kreatív módja a nagy nyilvánosság előtt történő rágalmazásnak.

Sherlock # 2013.01.09. 20:41

Az egy dolog minek nevezed, ez attól még az.

Sherlock # 2013.01.09. 20:53

Nekem mind1, magánindítványos.

Véleményem # 2013.02.14. 14:27
svindlerek.listaja # 2013.02.20. 08:32

Azért mi is rásegítettünk egy lapáttal az előző linket tekintve ):

kutya1991 # 2013.04.05. 14:43

Kedves Fórumozók!

Szeretném felhívni mindenki figyelmét egy csalóra!
Aprodón hírdettem egy telefoncsomagot 60.000 Ft értékben. Kaptam egy telefont, hogy érdekelne-e egy samsung S3 vagy egy iphon 5 csere. Én (utólag belegondolva hülye fejemmel) belementem a cserébe. Azt beszéltük meg, hogy egy napon feladjuk. És ahogy illik én fel is adtam a kedves eladó meg nem adta fel.
Nem lehet könnyen átverni, de az úr nagyon kedvesnek és "becsületesnek" tűnt. Az a sztorija, hogy sok a gyerek és őket szeretné megajándékozni a beszélgetés során talán meg is sajnálja az ember. DE EZ ÁTVERÉS EGY HAZUG CSALÓ!!!!
Megtettem a feljelentést! Remélem megkapja méltó bűntetését, de továbbra is hírdet!
Az adatai: Hajdu Krisztián Török Bálint út 24. 2030
Telefonszámok: 06705488744 , 06307153396
Vigyázzatok! Ne utaljatok előre pénzt! Ne küldjetek előre csomagot! Talán jobb is ha nem internete vásároltok! (még akkor sem ha a másik fél nagyon kedvesnek és megbízhatónak tűnik)

SikkesSittes # 2013.05.19. 08:06

Tisztelt Fórumozók!

Olvasgatom az interneten panaszkodókat és hőzöngőket, akik a közösségtől várnak megoldást arra a problémára, amely egy kis körültekintéssel megelőzhető lett volna.

Szeretném figyelmüket felhívni egy álláspontom szerint fontos dologra és megjegyzem, hogy írásban kértem az alábbiakkal kapcsolatban a Alapvető Jogok Biztosának Hivatala állásfoglalását!

Bár az általam felvetett aggályok egy alapvetően jószándékú kezdeményezéshez kapcsolódnak, mégis azt kell mondanom, hogy annak megjelenési formájának jogszerűségével szembeni kétkedésem alapos.

Az internetes hirdetési oldalakon hemzsegnek a csalók, akik mások hiszékenységére és - ne kerteljünk - kapzsiságára alapozva hirdetnek meg különféle termékeket kedvező áron. A vevők a vételárat részben, vagy egészben elutalják de az eladó a terméket nem dja át, vagy nem postázza el részükre. Az átvett összegekkel az elkövetők nem számolnak el, azokat saját céljaikra fordítják és megvalósítják a csalás törvényi tényállását és kárt okoznak.

Több civil kezdeményezés indult bűnmegelőzési céllal, amely céllal egykori bűnüldözőként teljesen egyetértek, de a cél szentesíti az eszközt elv nem érvényesülhet egy jogállamban véleményem szerint.

Érdekes fiókra bukkantam a Facebookon - és hozzá is szóltam többször míg ki nem tiltottak - amely önmagát egy állampolgári összefogás az internetes csalók ellen elnevezéssel illeti.

Az oldal azzal foglalkozik, hogy az internetes hirdetések kapcsán elkövetett csalások sértettjeit keresi, a vélt elkövetők adatait nyilvánosságra hozza és igyekszik összekovácsolni a szélhámosok elleni fellépés érdekében a közösségi oldalon a sértetteket.

Arra biztatja a közösség tagjait, hogy ha valaki úgy véli becsapták akkor haladéktalanul "tegye ki" az oldalra a nevét, címét és rávonatkozó információkat. Külön kiemeli, hogy a fontos közölt adatok tartalmazzák a megnevezett számlaszámát, nevét és telefonszámát és a hirdetésére mutató hivatkozást.

Álláspontom szerint azonban van itt azonban egy kis képzavar, ugyanis egy hétköznapi Facebook fiók felhasználója nem rendelkezik adatkezelési jogosultsággal, és azok, akik vakon követik iránymutatását, nem is tudják, miben vesznek részt.

Mondhatni "lájkoltam" az oldalt és pár megjegyzés után ki is iktatott a szerkesztő.

Nem örültek annak, hogy felhívtam a figyelmet arra, hogy személyes adatokat még a legnemesebb céllal sem tehetnek közzé és kifogásolták, hogy miért nem szapulom az interneten hemzsegő csalókat, hanem inkább a hiszékenységet és a kapzsiságot, mint fő problémákat emeltem ki.

Számtalan ember van aki nem gondolkodik, hanem szorgosan tanulmányozza a hirdetési oldalakat és ahol rábukkan egy olyan potenciálsian megszerezhető vagyontárgyra, amelyről úgy véli számára nélkülözhetetlen, de olyan áron kínálják, hogy egyszerűen "nem lehet otthagyni" - rábukik.

És anélkül, hogy meggyőződne arról, hogy kivel akadt össze a világháló szövevényes útjain, sebtiben elutal egy bankszámlára annyi pénzt amennyit csak kérnek tőle, majd az interneten kiáltanak segítségért.

Azt tanultam sok évvel ezelőtt, hogy az esetek nagy többségében a sértett tevéknyen részt vesz a bűncselekmény létrejöttében.

Személyes adatok közzététele a személyes adatok védelméhez való jog korlátozását jelenti. Ez a korlátozás akkor tekinthető szükségesnek, ha megfelel a célhozkötöttség követelményének: azaz, ha a személyes adat közzétételének törvényben előírt, pontosan meghatározott és alkotmányos indoka van.

Banktitok minden olyan, az egyes ügyfelekről a pénzügyi intézmény rendelkezésére álló tény, információ, megoldás vagy adat, amely az ügyfél személyére, adataira, vagyoni helyzetére, üzleti tevékenységére, gazdálkodására, tulajdonosi, üzleti kapcsolataira, valamint a pénzügyi intézmény által vezetett számlájának egyenlegére, forgalmára, továbbá a pénzügyi intézménnyel kötött szerződéseire vonatkozik.

Akár mennyire is fájó pont ez, de ennek komoly következményei lehetnek - lehet, hogy sokan szeretnének igazságosztót játszani, de a törvény erre nem ad senkinek sem felhatalmazást!

Egy büntetőeljárás alá vont személyről sem lehet beleegyezése nélkül adatot közölni, a nyomozóhatóságot is szigorú jogszabályok kötik ahhoz, hogy az eljárás eredményes lefolytatása érdekében nyilvánosságra hozzanak bármilyen információt a feltételezett elkövetőről - de még az elítéltről sem!

Nemhogy valaki egy folyamatban lévő, vagy még folyamatba sem tett ügyben valakit eleve bűnösként nevezzen meg!

Érhető a sérelem persze, de mi van akkor, ha a feljelentettet ugyan eljárs alá vonják de mondjuk nem sikerül a bűnösségét bizonyítani és mivel bosszús lesz egy takaros pert indít az oldalak üzemeltetője, és az ott fórumozó és személyes adatot jogosulatlanul nyilvánosságra hozó ellen.

Persze, ha előtte nem ítélik el visszaélés személyes adattal bűntette miatt, mert ugye a Btk .177/A. § (1) bek. szerint, aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével jogtalan haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel vagy az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az (1) bekezdés szerint büntetendő az is, aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti.

Azért is vagyok bosszús, mert a feleségem több kozmetikai terméket és eszközt hirdet különféle portálokon. A múltkor az interneten láttam a hirdetése linkjét azzal a kísérőszöveggel, hogy " Tud-e valaki erről a hirdetésről valamit?" A két komment pedig már jött is utána, az egyik szerint "Gyanús, inkább kerüld !" a másik pedig "Tuti, hogy csaló tegyél feljelentést" szöveggel érkezett.

A termékeit kizárólag írásbeli megrendelés alapján hozza be más uniós orzágból, kizárólag személyesen adja át és a vevők számla ellenében fizetek így a csalás eleve kizárt - megkeresésünkre végül törölték a posztokat.

Az viszont kifejezetten dühítő, hogy eleve megbélyegeznek valakit, mint tisztességes kereskedőt. A felületesség, a megfontoltság hiánya miatt feljelentésre biztatnak másokat, csak azért mert van néhány tucat csaló aki rászedik a hiszékenyeket, és ezekből a hiszékenyekből őrjöngő és önjelölt igazságosztók lesznek.

Mondhatnám, hogy ezzel kárt okoznak mert végül is ez tény, hiszen ki vásárolna olyan hirdetőtől, akiről már ilyen információk látnak napvilágot?

Az általam megemlített Facebook közösség reklámoz egy számlaszámtár nevű blogoldalt is, ahol pedig bűnmegelőzési céllal teszik közzé táblázatban a "csalók" nevét bankszámlaszámát és elérhetőségeit.

Sok éven át dolgoztam jogalkalmazóként, de ilyet nem tehettem meg soha - valószínű nagyon komoly jogkövetkezményei lettek volna.

És lehet, hogy előbb-utóbb lesz ebből is baj, amint valamelyik elkövető vagy jogvédő fel nem fedezi azt, amit én már felfedeztem - azaz, hogy a cél nem szentesíti az eszközt!


Sikkes Sittes™

SikkesSittes # 2013.05.22. 15:35

Kijavítom az előző írásomat, ugyanis nem az én házastársam, hanem egy barátom feleségéről van szó bár ez a lényegen nem változtat.

A szövegrész helyesen:

Egy barátom konkrétan érintett, idézem:

"Azért is vagyok bosszús, mert a feleségem több kozmetikai terméket és eszközt hirdet különféle portálokon. A múltkor az interneten láttam a hirdetése linkjét azzal a kísérőszöveggel, hogy " Tud-e valaki erről a hirdetésről valamit?" A két komment pedig már jött is utána, az egyik szerint "Gyanús, inkább kerüld !" a másik pedig "Tuti, hogy csaló tegyél feljelentést" szöveggel érkezett. A termékeit kizárólag írásbeli megrendelés alapján hozza be más uniós orzágból, kizárólag személyesen adja át és a vevők számla ellenében fizetek így a csalás eleve kizárt - megkeresésünkre végül törölték a posztokat."


Sikkes Sittes™

kutya1991 # 2013.05.30. 14:17

Igen ezzel sajnos én is szembesültem. Rengeteg dolgot adtam el és vettem már aprodon és a jofogáson. 1x volt belőle problémám amikor meggondolatlanul egy vadidegennek 60.000 Ft-os telefoncsomagot küldtem el és utána csodálkoztam, hogy Te Úr Isten miért nem jön meg az ígért cseretárgy. Amikor rájöttem, hogy mennyit buktam összetörtem és teljesen kétségbe voltam esve...gyakorlatilag állandó pánikrohamok jöttek rám, mert nekem ez érvágás. Első felindulásomban én is össze-vissza kiírogattam a másik fél adatait (amit már nagyon bánok is, de azt a tehetetlenséget nem bírtam ki...valamit muszáj volt csinálnom) De tudjátok mit? Megérdemeltem, hogy elúszott ez a 60.000 Ft-om, mert én voltam felelőtlen és minden óvintézkedés nélkül vakon megbíztam egy idegenben.
Viszont 1 hete az egyik vevőmnek nem felelt meg az elküldött termék (2500!!! Ft) én kértem, hogy küldje vissza és utána természetesen megkapja a pénzét.
Erre ő a telefonban mindenféle rohadt fszpó krvnak elhordott hogy ekkora csaló vagyok meg akkora csaló vagyok. SOHA NEM VOLT gondom még az eladott termékeimmel ha valakinek nem tetszett visszaküldte és én vissza is utaltam a pénzét. Erre legnagyobb döbbenetemre az adataimat olvastam vissza a facebookos svindlerek listáján. Amikor írtam nekik, hogy na ezt azért nem kéne még 80nan nekem estek hogy ekkora csaló meg akkora csaló vagyok. Aztán már arról ment a téma, hogy én miket csinálok a magánéletemben és majd beírnak a munkahelyemre, mert egy ilyen rohadéknak nem szabad gyerekekkel foglalkoznia. (gyakorlatilag zaklattak) Visszaküldtem a kedves vevőnek a pénzét mondtam neki, hogy még a termék sem kell, mert teljes mértékben nem érdekel. NEM azért küldtem vissza a pénzt, mert neki lett volna igaza, mert ilyen esetben jogszabály, hogy a vevőnek 8 napja van arra, hogy visszaküldje a terméket és CSAK utána vagyok köteles neki visszaküldeni a pénzt. (okos enged...) Erre most olvastam ezen a facebookos oldalon, hogy ők mennyire királyok, mert elérték azt, hogy én a csaló visszaküldtem szerencsétlen vevőmnek a pénzét. Fel vagyok háborodva! Meg se kérdezték hogy mi van csak irogatták ki az adataimat. Nem fogom ezt annyiban hagyni. Fel fogom jelenteni az oldalt! Milyen érdekes, hogy az én 60.000 Ft-omat nem szerzik vissza, de 2 ember közötti konfliktusba nagyon szépen beletudnak avatkozni úgy hogy nem tudnak semmiről azt se tudják hogy mi van. Felelőtlen hiteltelen banda.
(amúgy jártam úgy régen vaterán, hogy elutaltam 20.000 Ft-ot mire a vevő eltűnt, persze 1 hét után mindenfélével fenyegettem utána hívott fel, hogy ne haragudjak nem akart eltűnni csak éppen kórházban volt, mert elvetélt, de azonnal küldi is a telefont. Rettenetesen szégyelltem a pofámat. MAGÁNSZEMÉLYEK vagyunk...mindenkinek megvan a munkahelye és az élete és senkinek sincs joga mást mindenféle bizonyíték nélkül elítélni. Aki meg nem akar bukni az menjen el egy turkálóba és vegye meg ott a dolgokat ugyan ennyi pénzért vagy válassza a személyes átvételt.

apple11105 # 2013.05.31. 15:08

Sziasztok!

Teljesen egyetértek kutya 1991 felhasználóval!!
Engem 850 forintos aukció miatt tettek fel a svindlerek listájára anno, mert elkeveredett a postán a csomag. Elhordtak mindennek, hogy biztos, nem akarom elküldeni, hogy mekkora szemét vagyok, egészen addig ment a cseszegetés, amég a Magyar Postától nem kértem igazolást arról, hogy nem tudják, hol a termék (pedig ajánlottan adtam fel...)
Én utána jelentettem a facebookon a svindlerek listáját, alapvetően támogatom a dolgot, de kitenni a bankszámlaszámodat, a lakcímedet a telefonszámodat ez a személyi jogaimat sérti! Kb. ugyanakkora bűn jogilag, mint egy kisebb csalás.
Jelentheted te is az oldalt a Report részen a facebookon!
Nem tudom mit lehetne tenni, mert ez nem normális, hogy úgy avatkoznak bele, meg olyanok írnak alád, akikkel még kapcsolatban sem álltál de elhordanak mindennek, holott azt sem tudják, miről van szó...

SikkesSittes # 2013.06.05. 05:18

Kutya és Appla valamint a saját írásomhoz!

Az alapvető jogok biztosa továbbította a beadványomat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz tekintettel arra, hogy hivatal időközben megszűnt.

Azon gondolkodtam, mi van akkor ha feladok egy tetszetős hirdetést,utaláskor megadom az exnejem(külföldön él) nevét és számlaszámát eztután várok majd röhögök a markomba.

Mert miután ugye XY elutal 30 ezret egy Mayo Chix kabátért és nem kapja meg, rohan a Facebook panaszfalhoz és tele lesz az internet azzal, hogy X.Andrea, Csóró Bank 00000-566-225 számú számlaszám és lenyúlt tőle egy csomó pénzt.

Kérdem én, ha X.Andrea elteszi a lóvét mert a melója miatt napi tucat utalása érkezik(Ez tény)és felfedezi a nevét a "listán" majd feljelentést tesz és pert indít akkor mi történik?

Ugye, hogy máris nem olyan tuti ez az ötlet?
Csak egy felhergelt érdekcsoport meggondolatlan, felelőtlen adatvédeli jogsértése.


Sikkes Sittes™

lokomotive # 2013.08.08. 16:52

Sziasztok!
A mai nap folyamán egy igen elkeserítő dolog történt velem. Az apród.hu nevezetű oldalon megvásároltam egy Nokia lumia 920 típusú telefont 40000Ft-ért. Amikor felvetem a kapcsolatot a hirdetővel nagyon segítőkész volt és rendesnek tűnt. Ez egy hétel ezelöt történt meg.
Tegnapelőt megadtam neki a címem. Tegnap fel is adta a csomagot, a mai nap folyamán megjött a csomag amit már nagyon vártam. Átvettem a csomagot, ki is bontottam majd lás csodát a dobozban sehol sem volt a telefon csak papírok és zacskóba csomagolt homok. Rögtön mentünk a postára jegyzőkönyv, én már tiszta ideg voltam, majd onnan a rendőrségre. Feljelentést tetünk csak az a baj, hogy nem az igazi címét adta meg és semmilyen elérhetőséget nem adott meg. A telefont úgy hirdette meg mintha valami cég hirdetné.

Tehát figyelmeztetnék mindekitt, hogy aki vásárolt a napokban iphone 4s, motorola okostelefont és nokia lumia 920-at az apródon "alkalmi áron" az telefont nem fog látni mint ahogy én.

Vagy esetleg járt-e már valaki így?

Erröl a hirdetésről lenne szó: már törölte is magát.

http://aprod.hu/…ID1k4Nx.html

lokomotive # 2013.08.09. 08:59

Sziasztok!
Az apródon találtam amit szerintem az a csaló tett fel aki engem át vert. Ugyan az a duma és a felhasználó név is hasonló.

vigyázatok ezzel a hirdetéssel!!!!!!!!

http://aprod.hu/…ID1lih5.html#…

Könyv # 2013.08.11. 13:40

Kedves Lokomotive!

Az Apród pedig gondosan felhívja mindenkinek a figyelmét arra, hogy legyen óvatos!

A világ minden kincséért sem kérnék utánvéttel ismeretlentől csomagot.

Más az adószámmal rendelkező, cégbíróságon bejegyzett internetes kereskedő, de most nem erről beszélünk.

Szilvia0801 # 2013.08.11. 13:46

Locomotive a pénzt kinek vagy milyen címre küldted?
Mivel azt írtad, hogy 40000 Forintért vetted a telót.

Egyébként az Apród, a Jófogás is felhívja a figyelmet az óvatosságra. Külön ki van emelve, hogy mit ne csinálj előre.