Albérleti gondok


Zoltanuss # 2010.02.26. 12:48

Berényi Miki !

írod a Lakás törvény.
ennek a nagy tudora a Szabó Sándor volt,

A LEGFELSŐBB BÍRóság nyugalmazott bírája.

Lökte a szövegeit a rádióban.
Azok a szövegek az 50-es éveket idézték.
Mindent a bérlőnek semmit, a tulajnak, álszent jogi szöveggel leöntve.

AZ eredmény ???

Hát a halott és torz Mo .-i bérlakás piac !

Vajon él e még az öreg ???

Zoltanuss # 2010.02.26. 12:42

Családnak, 3 gyerek és az anya adtuk ki a lakást.
Írta titiána.
nem semmi !
3 gyerekkel egy jövedelemből !!

Zoltanuss # 2010.02.26. 12:36

Titiána !

van még egy tipp : az a gyanúm kendert termesztenek ott, ezért a nagy nagy elzárkózás.
  • :))
Szólni kell a hatóságoknak, őket csak beengedik.

De mit érsz vele ??

Berényi Miki # 2010.02.26. 09:31

Titiána! Az Ltv-ben is benne van, hogy jogosult vagy a lakást ellenőrizni, ő köteles beengedni.És ez a szerződéseteknek is része... Ez felmondási ok! Persze az esetleges bírósági bizonyítás miatt amikor legközelebb mész előtte írj neki levelet hogy ekkor és ekkor ellenőrzést tartasz, kéred ennek feltételeit biztosítani...

Titiána # 2010.02.25. 18:33

matthiasi
A csekk a villany, gáz, stb. Ezekért minden hónapban megyünk és a lakbérért is, számlával, rendesen. Szóval, a csekkel van elmaradva. Bementem a szolgáltatókhoz, még nem fizetett tuti. Lehet, hogy a lakbér idejére meglesz, de addigra meg a mostani havi csekk lenne esedékes. :(
Kérdezte, hogy lehetne átutalással a csekkeket, lakbért, de ebbe semmi szín alatt nem mennék bele, mert akkor még nehezebb behajtani. Nem teszi fel a számlára és kész.

Ok, megszabadulni, értem én, vagy egy kis türelem is, de ha továbbra is ez megy, még 1-2 hónap bizonytalanság, akkor mennek. Van rendes szerződés, abban az is benne van, hogy 10-ig a csekkek legyenek rendbe.

matthiasi # 2010.02.25. 15:22

Üdv Titiána !
Nem enged be !

Hát vannak emberek akik be invitálnak és vannak akik nem.
Ez magában még semmit nem jelent !
Viszont ,hogy nem fizet az már probléma.
De az hogy csekk, az mi ?
Gondolom pénzért mentetek. Ott nem csekket ad az ember, hanem számlát vagy csak sima átvételi elismervényt !

Meg kell szabadulni a nem fizető bérlőtől !!

matthiasi # 2010.02.25. 15:14

Helló hpeter001 !

Írod :

ha segíteni nem tudsz, inkább ne írj. ennyi.
Itt nem mindig a segítség hangzik el.
Ez egy nyilvános fórum. A közszemlére kitett bajokra /esetekre véleményt is lehet mondani.

Ez viszont mindenkinek szól !

A pajti védelmére !!

Zoltanuss # 2010.02.25. 13:47

T. Fórumozók !

Az egyik rokon bérbeadással foglalkozik. Van számlatömbje, bejelentése stb. Most merült fel egy olyan probléma, hogy a bérlő egy hó után azonnal le akar lépni és már a felmondási időre se akar lakbért fizetni, ill. a felmerülő rezsit se hajlandó kifizetni.

Menne azonnal a letett kaucióval.

Mondván, ha nem kapja jelenti az APEHnél.
Tény eddig nem kapott csak un. elismervényt, mivel a számlát negyed évente állította volna ki , és az előző bérlő is csak hiányosan kapott.
Magyarul nem minden bevétel lett leszámlázva.
Persze a bevallás még május közepe, addig még rendezni lehet az adót.
Viszont az illető már nem kér számlát - neki a kb. másfél havi összeg elengedése kell.

Ez egy finom zsarolás.
Tényleg ?
De a zsarolók lélektana a "soha sincs vége" gyakorlat.
Két út van : 1.engedni a zsarolónak, aki lelép a kb. másfélhavi díjjal.
Vagy
2.az adót rendezni és a zsarolót meg feljelenteni !

Berényi Miki # 2010.02.25. 13:13

A lakhatási jog megszűnik az ÉRVÉNYES felmondás után.

Ha a fizetési felszólításra 8 napon belül fizettetek; vagy ha nem is, de további 8 napon belül nem mondott fel írásban, akkor nem szűnt meg a jogviszonyotok.

De még ha érvényesen fel is mond, akkor se tehet semmit a rendőrökkel.

zoku # 2010.02.25. 12:39

Béla bátyám!

A helyedben az utcára kitenném az illető cuccait és többé be sem engedném. Ha nincs róla papír, akkor nincs mivel fenyegetőznie :) Neked lenne okod bitrokháborításért.

zoku # 2010.02.25. 12:37

Egyik tulaj sem szereti ha bajok vannak a pénzzel, szerintem nézelődjetek másik albérlet után. Ha felmondja a szerződést és még ott laktok, bizony mehet a rendőrséggel. Hiába vagytok oda bejelentve v nem, a lakhatási jogotok megszűnik.

linachan # 2010.02.25. 09:41

Hello mindenkinek

Jómagam is albérletben lakom a nővéremmel, anyámmal és a nővérem párjával. Most jött egy nagy gond. A tulaj ki akar minket rakni csak azért mert már nincsen meg a bizalom. Ez abból eredt hogy a nővérem nem mindig vette fel a telefont ( ő intéz mindent ), de a nővérem kasszás és árufeltöltői munkát végez. Ígyhát a mobilt nem viheti be önmagával még szünetben sem használhatja. Hiába mondtuk ezt a tulajnak nem érdekelte. Némi csekkel elvoltunk maradva de kövi hétre már teljesen egyenesben leszünk. Hiába mondtam ezt a tulajnak ő azt vágta hozzá hogy őtet nem érdekli, amúgy a pénzt mindig oda tudtuk adni amit az albérletért kért. Azt mondta hogy sose fizettünk időben ahogy a szerződésben van és azt mondta hogy következő hét péntekig hagyuk el a lakást különben rendőrséggel jön. Tudomásom szerint a rendőrség ilyennel nem foglalkozik. Csak ilyen hülyeség milyat akar kirakni minket mert elvesztette a bizalmat. Mi viszont nem tudunk hova menni.

Blabcsi # 2010.02.23. 19:00

Üdv mindenkinek.
Furcsa gondom támadt:
A saját lakásom különálló kisszobáját kiadtam egy hölgynek teljes összkomfort használattal X összegért. (02.08.-án)
Mikor kérdeztem, hogy írjunk-e szerződést róla, nemmel felelt, így se papír nincs, se kauciót nem kértünk. Eltelt másfél hét és a viselkedése tűrhetetlen számunkra. 02.18.-án felmondtam neki hónap végi költözéssel és azóta ha lehet még borzasztóbb a helyzet.
Mikor jött egy másik érdeklődő és megmutattam a szobát (nem volt itthon a jelenlegi bérlő) azzal kezdett fenyegetni, hogy feljelent, mert az "engedélye nélkül" bementünk a "szobájába". Hozzáteszem, hogy előtte való nap szóltunk, hogy jönne valaki a szobát megnézni. Valamint még a telefonszámát sem adta meg.
Kérdés: Ha feljelent kell-e valamitől tartanom? Ki lehet- e tenni 03.01. előtt?
Válaszukat várva, tisztelettel Czövek Béla.

Blabcsi # 2010.02.23. 18:59

Üdv mindenkinek.
Furcsa gondom támadt:
A saját lakásom különálló kisszobáját kiadtam egy hölgynek teljes összkomfort használattal X összegért. (02.08.-án)
Mikor kérdeztem, hogy írjunk-e szerződést róla, nemmel felelt, így se papír nincs, se kauciót nem kértünk. Eltelt másfél hét és a viselkedése tűrhetetlen számunkra. 02.18.-án felmondtam neki hónap végi költözéssel és azóta ha lehet még borzasztóbb a helyzet.
Mikor jött egy másik érdeklődő és megmutattam a szobát (nem volt itthon a jelenlegi bérlő) azzal kezdett fenyegetni, hogy feljelent, mert az "engedélye nélkül" bementünk a "szobájába". Hozzáteszem, hogy előtte való nap szóltunk, hogy jönne valaki a szobát megnézni. Valamint még a telefonszámát sem adta meg.
Kérdés: Ha feljelent kell-e valamitől tartanom? Ki lehet- e tenni 03.01. előtt?
Válaszukat várva, tisztelettel Czövek Béla.

Titiána # 2010.02.23. 18:52

Sziasztok!
Nekem is van egy kérdésem.
Családnak, 3 gyerek és az anya adtuk ki a lakást. 10-én van a fizetés, a csekkekkel is. Legutóbb, 10-én fizetett, de betegségre, minden bajra - mindenkinek van minden baja - hivatkozva a csekket későbbre ígérte. Pontos napban nem állapodtunk meg, mert szóhoz sem jutottunk. Eddig úgy ismertük, hogy vállalkozóként dolgozik, lényegtelen, hogy miben üzletel, a bútoraival van tele a lakás, jól menőnek tűnik. A lényeg, hogy meddig várjunk a csekkel? Legközelebb 10-én megyünk és ha akkor sincs csekk, akkor mire hivatkozhatunk? Ügyvédes szerződés van, benne van, ha nem fizeti a havit, csekkett, akkor felmondás, azonnali. De mintha 3 hónap lenne az eszembe, de nemtudom, hgoy honnan. :( Ok, ne fessem az ördögöt a falra, de nem akarok 10-én hápogni, hogy hogy hogy...
Tudom, családnak ne, de diáknál is lehetnek problémák, a lakást meg nem tudtuk eladni, mert most pang a piac, még olcsón se ment volna el. Ok, mi az olcsó, de most nem ez a lényeg. Muszály volt kiadni, mert ők jelentkeztek.

Az sem tetszik, hogy a lakás ajtóig mehetünk, úgy értem, nem be a nappaliba, megnézni, hogy mi a helyzet. Úgy néz ki a ház, hogy van egy folyosó, ahonnan nyilnak a lakások, az uccsó a miénk, így a folyosó le van zárva, átlépünk az ajtón, be a folyosóra, és ott pénzezünk, csekkezünk. A bejárati ajtó már ezután van, amin keresztül a lakásba lépnénk, ha lehetne. Jó, hát nem tolakodtunk be, ebben hibásak vagyunk, de - ahogy szokták mondani - nem olyannak tűnik, hogy vmit rejtegetne. Szerintem, egyszerűen csak idegenek ne lépjenek a lakásba, az albérletébe, a mi lakásunkban. A szerződésben is benne van, hogy bemehetünk. Nem leülni akarunk, enni a hűtőből, rácsodálkozni a berendezésre, de hát emberi kíváncsiság hajt, hogy meg van-e még a lakás.

Szóval, az érdekelne, hogy aki szintén kiadja vagy tudja, hogy megy-e, hogy tényleg nem kell udvariaskodni, hanem normálisan megmondani, hogy ne itt csináljuk már, hanem menjünk be, igaz?

K.Katica # 2010.01.27. 14:50

Kedves hpeter001!

Köszönöm a válaszod! :)
Megnyugató volt számomra, mert én is hasonló képpen gondoltam. Szerettem volna biztosra menni, hogy kitudjak állni a saját igazamért. Mert fizettem! Éppen ezért tartom annyira igazságtalannak a dolgot és ezért is kértem segítséget.
Köszönök mindent! :)

hpeter001 # 2010.01.27. 14:15

kadaj, nemvagyok ám a pajtid...
de mint az összes eddigi hozzászólásodat nézve a jogifórumon, úgylátszik kötekedni, és szórakozni jársz ide...
másrészt:
Zaklatás :
Btk. 176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztés­sel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

de semmi baj kadaj, a milliós büntetés lehet hogy túlzás, de te ezek szerint jártas vagy benne. De szerintem nyugodj meg, az albérlőd nemfogja meglátni, hogy számlát is kérhet az albérletről, amit te nem adsz...

Ha a kérdező nemfizetett semmit, ahhoz senkinek semmi köze itt a fórumon. ha segíteni nem tudsz, inkább ne írj. ennyi.

kadaj01 # 2010.01.27. 13:41

Egyrészt pajti, a zaklatás teóriád vicces. Másrészt, a milliós büntetés elméleted is butaság. A zsarolós tipped sem valami jópofa. Amúgy itt nincs mit segíteni. A kérdező pontosan tudja, hogy befizette, vagy sem. Véleményem szerint, nem fizetett semmit. A közös képviselő nem buliból akarja behajtani a pénzt. Mellesleg, ha a szerződésben az volt, hogy a bérlő fizeti a kk-et, akkor pajti, ott bizony van jogi kapcsolat, ahogy te fogalmaznál.

hpeter001 # 2010.01.27. 13:16

kadaj, valószínüleg onnan tudod, hogy hatalmas hülyeségeket beszélek, hogy értesz a témához...
De amint látom, segíteni nem szeretnél az ügyben...
Egyébként onnan tudom, mert hasonló esetem volt tavaly, akkor utánanéztem, elmondtam neki, hogy ugye tudja kitől követelhet közösköltséget, többé nem kért pénzt a közösképviselő, pedig még ott laktam.

kadaj01 # 2010.01.27. 12:10

Te jó ég hpeter, hatalmas hülyeségeket beszélsz.

hpeter001 # 2010.01.27. 11:18

K.Katica

A társasházi közösképviselő semmit sem követelhet rajtad, nem álltok semmilyen jogi kapcsolatban.
Keress rá nyugodtan a neten, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak a közösképviselőknek, megtalálod benne aztis, miszerint csak a lakás tulajdonosától kérheti a közösköltséget.
A helyedben a közösképviselőt följelenteném zaklatásért (3x ha megkeresett, onnantól zaklatás) és a jogosulatlan pénzkövetelés sem éppen legális dolog!
Azt meg nemtudom, hogy az albérleti díj után kaptál e minden hónapban számlát, mert ha nem, akkor nyugodtan említsd meg a tulajnak, hogy bejelented az apehnél... milliókra büntetik.
De egyébként az albérleti szerződés megszűnésekor megszünt vele is a jogviszony, ő sem követelőzhet.

K.Katica # 2010.01.27. 10:32

Tisztelt Fórumozók!

A következőben kérném a segítségeteket.
Tavaly december közepén elköltöztönk az albérletből. Rendzetünk az anyagi dolgokat a tulajdonossal. Minden befizetett csekket átadtunk minden rendben volt, hiszen mindig időben fizettünk mindent. Az utolsó havi közös költséget azonban nem fizettük ki, mert volt néhány dolog amit előre egy évre kifizettünk és a kaukció és egyéb költségeket figyelembe véve a tulajdonos tartozott felénk, így pénz átadás nem történt, hanem megegyeztünk közösen. Most 1 hónap után a ház közösképviselője engem hívogat, hogy tartozunk a közösköltséggel nem csak az utolsó havival. Mondtam neki, hogy mi már elszámoltunk a lakás tulajdonossal aki mindent rendben talált és a csekkek szerint nem volt tartozásunk meg ezt amúgy is a tulajjal kellene rendeznie. Viszont most a lakás tulaj is rajtunk kéri számon miért nem fizettük ki a díjat, holott a leadott csekkek ott vannak nála láthatja, hogy minden rendben volt. Sajna írásos nyomtatvány nincs a lakás átadásról és az elszámolásról sem.
Számon kérhet engem a ház közös képviselője azután, hogy a lakás tulajjal rendben elszámoltam?
Mit teendő ilyen helyzetben?
Előre is köszönöm a válaszokat!

monalisa1 # 2010.01.25. 20:32

bebe79

Mint írtad: akár ti is ki tudtatok volna festeni de mégsem végeztétek el!...

Egy meszelés nem azonos a kifestéssel, sem anyagköltség sem munkadíj stb. Azon el lehet vitatkozni -de így utlag már minek-, hogy a "tisztán és rendeltetésszerűen" alatt ki mit is ért., a bérbeadó "a" kifestést értette - mint utóbb kiderült.

Egyébként penész leginkább ott és akkor keletkezik ha nem szellőztetnek MEGFELELŐEN és nem fűtenek kellően. Egyébként háztartársi vegyiboltban pár száz forintért mr lehet kapni fenész ellen elég hathatós szert, és harmadnaponként 5 percnyi fáradozás elég "ellene."

A gázóra a két bérlő dolga, tehát azt nektek kell rendezni a bérlőtárssal, illetőleg aki az egész tartozást befizeti az a felét utólag a másiktól követelheti.

A meglopástok sajnálatos dolog, de ezt bizonyítani is kell majd tudni: tanúk, fényképek, videofelvétel stb., tehát az kevés hogy bemondjuk ez meg az volt a lakásban...

"Mona"
laikus hozzászóló

Petiii # 2010.01.25. 10:37

Költözni nem szeretnénk, idő sem lenne.. nagyon jó áron van az albérlet, és nagyon modern... ritka egy fogás ez:/

Petiii # 2010.01.25. 10:36

Hello Rexor!
Nem egyszer beszéltünk vele, értelmesen, nyugodtan..ő csak ordibál, elmebeteg... jegyző? birtokvédelem? ezt nem nagyon értem.. feljelenteni akarnánk zaklatásért, de már annak se látom értelmét...