Ingatlan eladás és közmű szerződés felmondása

M. Gábor # 2015.05.24. 10:00

Rendben, ezt fogom tenni.
Köszönöm a segítséget, remélem megoldódik az ügy.

Bori Bori # 2015.05.24. 19:21

Egy ilyen levélke kevés lesz szerintem. Nem fognak rá reagálni.

A vásárolt házunknál a vízművek 10 évig számlázott egy halottnak. Tudtak róla, hiszen emiatt jogi eljárást sem tudtak indítani a felgyűlt közműtartozás behajtására.

Továbbra is a panaszkezelési eljárásukat javaslom.

Immaculata # 2015.05.25. 07:34

Bori Bori hozzászólásából a "szerintem" szó volt az egyetlen megfelelő.

Gábor,

minden számlát amit a Vízmű megküld neked, vissza kell küldened. Ha nem utasítod vissza, akkor hiába panaszkodsz fűnek-fának, a számlákat befogadottnak tekintik.

MajorDomus # 2015.05.25. 10:42

Lerágott gumicsont.
Gábor küldje vissza a számlákat, 20.000 Ft felett a Vízmű szünteti meg a szerződést, s elzárja a vizet.
Majd megy akkor az új tulaj szerződni.

Frankline # 2017.08.09. 20:24

Üdv !
Az én esetem fordított, megköszönnék minden segítő véleményt !
Ingatlan vétel és ivóvíz szolgáltatás "felmondása" lenne a célom.
Ingatlan: Családi ház. Árverés útján vásároltam. Jelenleg is élő vízszerződés a volt tulajjal, kb 40ezer Ft tartozással. A volt tulajt nem tudni hol van, végrehajtó is ügygondnokkal intézte az eljárást. Átadás, átírás megvolt.
Ha beslattyogok a szolgáltatóhoz, azt mondja majd, hogy csak nullás számla esetén írja át a nevemre a szolgáltatást, ha ez nincs, akkor szűkítővel bohóckodnak. Ez egy rakás értelmetlen levelezgetés, ügyintézés, tili-toli szivatás lenne, amihez semmi kedvem. Új tulajként - hivatkozva a tulajváltásra, illetve arra, hogy az ingatlan lakatlan/lakhatatlan állapotú - kérhetem e, hogy szüntessék meg a szolgáltatását a telkemen ? Ha a szolgáltatást sikeresen megszüntetik, mi várható a későbbi bekötési igényemkor ? Ezt vajon díjköteles visszakötésnek tekintenék (nem én voltam a szerződött) ? Az előző tulaj később is fennálló tartozása miatt elképzelhető, hogy továbbra is szűkítővel bohóckodnának ?

Frankline # 2017.08.09. 20:35

"Átadás, átírás megvolt."

jav.:
Tulajdon átírás, birtokbaadás megvolt.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.08.10. 04:55

Ha beslattyogok a szolgáltatóhoz, azt mondja majd
Amíg nem próbáltad, nem tudhatod.

Frankline # 2017.08.10. 05:44

Már érdeklődtem erről személyesen és a hölgy azt mondta, nullás számla kell, hogy nullával írhassák a nevemre. Egy tájékoztató papírost is a kezembe nyomtak:
"A 2011. évi CCIX törvény szerint, amennyiben a korábbi közüzemi szerződés alapján rendezetlen követelés áll fenn, akkor az adott felhasználási helyen a szolgáltató a vízszolgáltatást korlátozhatja, vagy felfüggesztheti. A jogszabályi rendelkezés arra is lehetőséget teremt, hogy amennyiben senki sem rendezi a hátralékot (korábbi felhasználó tartozását), függetlenül az új felhasználóval megkötött szerződéstől, az ingatlan szolgáltatása korlátozásra, felfüggesztésre vagy megszüntetésre kerüljön."
Itt a második mondatban valasmi olyat pedzegetnek, hogy szerződést kötnének velem (nyilván átvíve a tartozást), majd utána jönne a felfüggesztés, korlátozás, megszüntetés arzenáljuk valamelyike úgy, hogy annak jogilag, már én lennék az oka, így ezen műveletek költségeinek viselője is.
Továbbra is az érdekelne, hogy kérhetem e, hogy szüntessék meg a szolgáltatásukat a telkemen úgy, hogy én velük nem kötök szerződést.

nonolet # 2017.08.10. 07:48

Árverésen vetted... ez esetben semmi közöd az előzményhez.

Verd az asztalt, kérd a jogászukat, ha szívóznak.

gyemantt # 2017.09.01. 10:52

sajnálatos eset:

Van egy ingatlan, még 2014-ben előszerződéssel meg akarták venni. Bele mentünk az üzletbe, hogy részletekben fizetik, és a közműveket is.
2016 ban megszűnt a szerződés mert tudomásunkra jutott, hogy nem fizetnek szinte semmi közműdíjat és a törlesztővel is tartoztak.
Ki is költöztek.
A közműveket gáz villany a szolgáltató szó nélkül visszaírta a nevünkre, de a víz szolgáltatóval meg gyűlt a bajunk.
A gáz és villanynál meg se mondták mennyi a tartozás, de ránk nem terhelték, mivel nem mi voltunk a szerződő fél.

A víz szolgáltató közben míg a előszerződő fél ideje alatt le is zárta köztéren a vízszolgáltatást. Nem fizették a díjat stb.
Most a vízmű a 58/2013 korm rendeletre hivatkozva nem köt vissza és nem köt velünk szerződést. (csaknem 350 ezer ft tartozás víz+ kikötés visszakötés díj.)
Bár elismerik, hogy nem mi tartozunk feléjük hanem a szerződő fél, de most így minket zsarolnak, hogy vagy mi hajtsuk be a pénzt vagy mi fizessünk!
Az előszerződő fél 2 tagja 2016 elváltak útjaik februárban akinek a nevén volt a szerződés az külföldön van elérhetetlen, a másik igazából Mo. van de őt se lehet elérni.
Békéltető tárgyalás volt ,de a vízmű hajthatatlan.
Kérdés:
Zsarolhat-e így egy szolgáltató a 3 felet?

Szinte behajthatatlan a pénz...
Mi a teendő?

drbjozsef # 2017.09.01. 11:41