Szállás lemondása


Vadsuhanc # 2017.04.25. 14:10

Én nem mennék bele.

Az új tulajdonos, ha nem jogutód szerintem nem köteles az eladó szerződéseiért helytállni, amennyiben ez a szerződésben nem szerepel. De akkor nem kapott volna levelet.

A régi tulaj ellen meg őszintén ? Van értelme ?

Pénzét visszakapta szerintem a mai világban ennek is kimondottan örülni lehet a bosszúságon kívül igazából nem látom értelmét a felesleges hosszú évekig tartó harcnak.

SzKriszti72 # 2017.04.25. 13:27

Kedves Fórumozók!
A Balatonon találtunk egy apartmanházat, ahol tavaly tavasszal hosszú hétvégét és nyáron a szabadságunk hetét töltöttük. Idén nyárra is oda terveztük a pihenést, januárban felvettem a kapcsolatot a céggel, megbeszéltük a részleteket, 30% foglaló utalásával zártuk az ügyletünk első lépését. És vártuk a nyarat...
3-4 hete kaptam egy emailt, amelyben közölték, hogy eladták az apartmanjaikat, de aggodalomra nincs ok, előlegünket továbbutalják az új cégnek és az új tulajdonos ugyanazokkal a feltételekkel biztosítja számunkra az apartmant. Tegnap aztán újabb email jött, hogy keressek új szállást, mert az új tulaj meggondolta magát, törölték a foglalásom. A foglalási összeget visszautalták. A neten mér fönt az apartman másfélszeres áron, mint ahogy nekem ajánlották...
Kollégáim, barátaim tanácsokkal bombáznak... Kérek szépen segítséget: miután a szállásadó mondta fel a szállást, a foglaló duplája jár nekem vissza? Érdemes-e felvenni a kesztyűt, csak az emailes levelezésben foglaltak az én "bizonyítékaim".
Köszönettel

Rexor # 2017.02.10. 11:30

Vagy fizetsz magadtól vagy előfordulhat hogy perelni fognak (amit nagy eséllyel meg is fognak nyerni).

araitik # 2017.02.10. 08:48

Kedves Forumozok!

Szeretnek segitseget kerni szallas lemondas ugyeben. Egy szallas foglalo oldalon keresztul foglaltam egy szallodaban kb. ket honappal kesobbre szobat, ahol lemondasi felteteleknel azt jeleztek, hogy a foglalas ertekenek 100%-a a kotber. En ezt ugy ertelmeztem, hogy ha befizetem a foglalot a visszaigazolas utan, akkor hiaba mondanank le az utazast, a penzt nem fizetnek vissza. A visszaigazolas utan (amit a szallasfoglalo oldal kuldott) kiderult, hogy szeretnem lemondani a foglalast, termeszetesen meg nem utaltam semmit. A szallashely koveteli rajtam a teljes osszeget. Segitsetek, mit tehet a szallashely es mit tehetnek en.
Koszonom!

Rexor # 2016.08.01. 09:37

"Ő polgárjogilag követelheti tőlem a szállás díját ilyen esetben? Beperelhet, végrehajtható?"

Igen követelheti, de első kören fizetési meghagyás útján valószinűleg, ha ellentmondasz perré alakul a dolog, amit el fogsz veszíteni. Szóval jobb ha most fizetsz, legközelebb olyan szállást kell foglalni, ahol nincs ilyen feltétel lemondás esetén.

Zoltanuss # 2016.08.01. 09:28

A lemondási feltételek szerint, ha az érkeéz előtt 2 nappal mondom le, akkor az ott tartozkodás díjának 100 százalékát kell kifizetnem.

Írja atibor.
De hát ott tartózkodás nem volt. Nyilván azért a szálloda érdekeit is meg kell érteni, valamit fizetni kell. És nem esztelenűl nyomkodni a foglalás feltételeinek jelzésű gombot.

Zoltanuss # 2016.08.01. 09:23

wers !

Igen léteznek ilyen un. sunyi feltételek !
Amúgy most mondta az egyik nagy utazó családtagom, hogy az első nap a jogos, de nem tovább.

Zoltanuss # 2016.08.01. 09:19

Azért nem teljesen így van. Ha előleget kértek, akkor az valószínűleg ugrott vagy annak egy része.
De ha nem kértek előleget, akkor mire fel ?
Persze az ilyenben benne van az is, hogy a vendég marad hoppon.

Anno régen egy utazási irodán keresztül foglaltunk szállást külföldön. Egész összeget előre fizettünk. Utasbiztosítást is kötöttünk. Ennek ellenére majd felét buktuk az összegnek. Az volt a hasfájásuk... a biztosítónak, hogy későn szóltunk.... az utazás előtt egy héttel.
A betegségek jellemzői , hogy váratlanul jönnek.
Tanulság ! Azóta a gépkocsis utazásoknál semmi előre fizetés, ha nincs szállás tovább gurulunk-
Más a repűlős utazásnál. ott nyilván kell egy foglaló

wers # 2016.07.28. 17:33

szerintem amikor foglaltál, tovább sem engedett, amig nem fogadtad el az általános feltételeket.

antaltibor # 2016.07.28. 17:23

Még annyi, hogy alapesetben kérnek 40 százalék előleg előreutalását a foglalástól számitott 7 munkanapon belül, de kértem, hogy tekintsenek el ettől és eltekintettek és mondták akkor még (áprilisban) hogy igy is biztosítják a foglalást! Ennek fényében hogy látjátok?

antaltibor # 2016.07.28. 17:21

Nem értem, ne haragudj. Ő polgárjogilag követelheti tőlem a szállás díját ilyen esetben? Beperelhet, végrehajtható?

Nem feltételezek ilyet a szállodáról, de felmerül, ha lebetegszik a gyermek és jeleznem kell hogy nem tudunk menni, akkor (úgy illene) hogy azt mondják hogy köszönjük a jelzését, de magát a foglalási dokumentumot olvasva, megtaláltam benne a lemondási felételeket.

Tehát ilyen esetben mi történik? Kérlek segíts!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.28. 17:16

Kérdésben a válasz.

antaltibor # 2016.07.28. 15:37

Sziasztok,

EGy szállást lefoglaltam e-mailben. A lemondási feltételek szerint, ha az érkeéz előtt 2 nappal mondom le, akkor az ott tartozkodás díjának 100 százalékát kell kifizetnem.

A foglalás e-mailben történt, nem adtam meg hitelkártyát garanciaként és előleget sem fizettem.

ILyen esetben a szálloda követelheti a lemondási díjat ?