Köszi az eddigi válaszokat, csak most tértem vissza újra mert gondom támadt.
A másodfok valami 7 ezet forintot követel. kaptam csekket is.
De az az összeg nem szerepel a másodfokú határozaton.
Illetve 3000 Ft+ÁFA ügyvédi díjról tesznek említés a itéletben, de nem hat6ározzák meg hogy ki a jogisult.
Személyesen adtam le a dec5-i levelet átvettettem egy példányát.
Amire nem kaptam válasz.
Eleve gáz az egész ügy mivel nem összefüggő tanuvallomások (meghazudtolások) alapján itéltek el.
Tudod milyen szar ügy koholt vádakkal 5 évig bíróságra járni.
Természetesen a másodfok tanácsúlésen minden alá ír amit az óra elé nyomnak, ja és persze ha ezt egy befolyásos ügyvéd adja elő.
Végregajtás
Ha nyilatkoztok, hogy a lakásban található ingóságok nem az adós tulajdona, akkor elvileg le sem foglalhatja, ha megteszi, akkor kifogást kell benyújtani a bíróságon.
Haszonélvezet alapításával és bejegyeztetéssel az ingatlant nem vonod ki az eljárás (árverezés) alól, csak csökkentett értéke lesz, azaz fillérekért, vagy annyiért sem fogják eladni.
Sziasztok!
Szeretném megtudni, mi az amit végrehajtás során figyelembe lehet venni, ha a lakás, a bejelentett cím, ahol lakik nem az ő tulajdonában van, és értékelhető vagyontárgya nincs, valamint bejelentett munkahelye sem. Vagyis lefoglalható-e a lakócímén található más személy - szülő, testvér - vagyontárgya, ill. hogyan bizonyítható, hogy azok nem az ővé. Bemondás alapján el kell fogadnia az eljáró végrehajtónak?
Ha van egy telek ami az adós tulajdonát képezi, de más számára haszonélvezeti jogot jegyeztet be, ezzel kivonható a végrehejtás alól?
A végrehajtás felfüggesztését a bíróságtól kell kérni, vagy a végrehajtótól?
Köszönöm
Szeretnék segítséget kérni attól aki tud.
Van egy büntető perem, melyne ksorán zár alá helyezték a házamat, amit majd a jogerős végzés után elárvereznek, a befolyt összegből kártalanítva a sértettet.
A kérdésem az lenne, hogy a jogerős ítélet után mennyi idő múlva kezdik meg az árverezést? Mennyi időm van kiköltözni?
Mivel hallottam, hogy Benkő P ex neje nem vonult be a börtönbe már 1 éve és még mindig a zárolt ingatlanjában bujkált. Én azt hittem kb 1 hónap alatt megtörténik az eljárás, de ha Magyar Ildikó 1 évet még bujkálhatott, akkor ez nem így van.
Ha tud valaki ebben segíteni, megköszönném, hogy általában mennyi idő alatt zajlik ez le?
Előre is köszönöm.
Nem felhatalmazta. Eladta a követelést (a Te szemszögödből a tartozásodat). Ez ugy szokott történni, hogy fele, vagy még kevesebb összegért eladja, és aki megvette, az vagy be tudja hajtani az egészet, vagy nem. Ha be tudja, ez a haszna. Sajnos a követeléseket megvásárló cégek néha igen kemény (és sokszor büntetendő eszközökhöz folyamodnak és nagyon hatékonyak tudnak lenni emiatt, mert jól fedezik magukat).
Aki eladja a követelést annak meg az a haszna, hogy tuti hozzájut pénzhez, és nem kell vele görcsölnie (pereskedni, levelezni, stb.).
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Köszönöm szépen a segítségeteket.Ha esetleg még felmerül valami akkor írjatok,mert nem voltam még ilyen helyzetben és most egy kicsit megnyugtattatok.Megfogadom a tanácsot és írok a nyelvsulinak.Jelen esetben az engedményezés azt jelenti,hogy a nyelviskola felhatalmazza a behajtó céget ?
Valószinüleg igazad van, azonban nem tudhatjuk, hogy jelen esetben nincs-e mégis engedményezve.
McRae: szerintem kérdezz rá, ahogy Attila irta, és ha már irsz a nyelviskolának, azt is kérdezd meg, hogy engedményezték-e a tartozásodat?
dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
nincs kizárva az engedményezés, de nem jellemző... ezek a behajtó cégek úgy dolgoznak, hogy lényegében az önként kifizetett összegekből kapnak jutalékot - nem fizetenek pénzt a követelésekért (szavl nem veszik meg őket)
Nekik abban van a bolt, hogy a sok kisösszegű követelésekre addig küldik a leveleket, telefonálnak, kérdezgetnek, hogy akkor mikor fizetsz már, tényleg olyan vagy, hogy nincs 5-10E Ft-od, hogy rendezd a dolgot, adnak haladékot, részletfizetést, csak ismerd el a tartozást, érezd, hogy nem tettek le a beszerzésétől - szóval addig kellemetléenkednek, amíg a végén megunod, és fizetsz... küldik az előre megírt ügyvédi levelet, amin az ügyvéd aláírása bélyegezve van, küldenek mellé kitöltött fizetési meghagyást is, amit még nem adtak be a bíróságra, csak most fogják majd, ha nem fizetsz... szóval a végén aztán csak fizet az ember ...
egyébként pedig azt gondolom, hogy ha egy ilyen cég indítana pert, és nem lenne a követelésnek jogosultja (nem lenne engedményezve a követelés), akkor a cég nem lenne jogosult a per megindítására sem - tudniilik megbízottként nem indíthat pert, a perbizomány se ismert - szóval nem lenne perbeli legitimácija...
Attila: Nem lehet, hogy a nyelviskola engedményezte a tartozást?
dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
ez a cég feltehetően a nyelviskola adósságbehajtó cége - azaz nem hivatalos végrehajtóról van szó. Úgyhogy még nincs nagy baj. Írd meg nekik, hogy nem fizetsz, mert megszegték a szerződést, amikor elvették a nyelvvizsgázás lehetőségét, enélkül pedig az egész tanulás nem ért semmit. Írd meg, hogy tudodmásod szerint nem vagy követeles fizetni ennek a cégnek, mert semmilyen jogvoszonyban nem állsz velük - te egy nyelvvizsga iskolával szerződtél, nem egy adóságbehajtó céggel, és nem érted, hogy az adósságbehajtó cégnek mi köze van a te jogviszonyhoz az iskolával, szóval nem világos, hogy milyen minőségben jár el ez a cég. Ezen kívül azt sem vennéd rossznéven, ha levezetné a nyelviskola, hogy miért pont 142.500,-Ft a tartozás, mert nem érted, hogy milyen jogcímén mennyit számolva jön ki ez az összeg... csak ezen kérdések tisztázása után, és csak a jogosulttól származó igény fennállása esetén tudnál foglalkozni a dologgal ...
... aztán feltehetően ennyiben is marad a dolog... ezeknek az adósságbehajtó cégeknek semmilyen többletjoguk nincs a nyelviskolához képest, legfeljebb félelmetesebben hangzik a nevük. Próbálják elérni, hogy önként teljesíts megállapodás alapján, de nem hiszem, hogy ennél messzebb mennének. 5-6 felszólító levél - de a pereskedés nem éri meg nekik, mert hosszú, lassú, és bizonytalan kimenetelű. Ha a végén pernyertesek, akkor az összes költséget követelhetik - de eddig általában nem jutnak el.
A következő ügyben kérnék hozzáértő tanácsot valakitől:egy nyelviskola 142.500 Ft-ot akar behajtani rajtam.
2002.dec.11.-én egy debreceni nyelviskola üzletkötője megkeresett és 1 éves nyelvtanfolyamot ajánlott nyelvvizsga lehetőséggel.Az ajánlat jól hangzott így elfogadtam és beiratkoztam.Készült egy szerződés is amelyben szerepelt ,hogy a tanfolyam kezdetekor 6000 Ft beíiratkozási díjat kell fizetnem,majd 2x 30.000 Ft-ot ill. a fennmaradó tandíjat 12x 10.500 Ft-os részletben fizetem.A tanfolyam második felében kiderült,hogy nyelvvizsga nem lesz.Ettől kezdve nem jártam tovább és a tandíjat sem fizettem.A fennmaradt rész kb.80.000 Ft volt.Két éve ennek és a nyelviskola részéről semmi reakció.Junius 07.-én kaptam egy levelet mindenféle előzetes felszólítás nélkül már a ...Credit adósságbehajtástól,hogy fizessek 142.500 Ft-ot az elmaradt tandíj miatt.A kérdésem az lenne, hogy ennyi idő után követelheti-e a pénzét az iskola?Nem évül ez el ?Mi lesz ha nem fizetem ki?Lefoglalhatnak valamit?Kérem valaki válaszoljom..Köszönöm...
Pixel: azért tartozik másra, mert vannak pl.jogcimekhez kapcsolódó jogok. Ilyen például az elővételi jog. Ha mondjuk apád adásvétel utján szerezte az ingatlant, és valakinek elővételi joga volt és elfelejtették nyilatkoztatni arról, hogy kiván-e vele élni, akkor élhet vele, mig ha az apád öröklés vagy ajándékozás utján jutott hozzá, akkor nem élhet vele.
dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Kedves Pixel!
tudod bizonyítani, - tértivevény stb. - hogy megkerested a bíróságot a perköltség megfizetése érdekében? Mennyi idő múlva?
Az ítélet nem tartalmazott véletlenül olyan rendelkezést hogy a perköltséget milyen módon kell megfizetned?
Kedves gittus!
Hol van itt a személyes adatok védelme.
MIért tartozik az bárkire, hogy apám milyen jogcímen jutott lakáshoz??
A bíróság miért nem válaszol ha kérdezik??
Véleményem szerint már ITT elbukott a Bíróság ügykezelése.
Hibát követett el, ami kizárja a mulasztásom.
Kedves Pixel!
Ha a fizetésre kötelezett nem ismeri a jogosult címét, lehetősége van az összeg bírói letétbe utalására, hogy elkerülje a késedelembe esést és a többit. Az összeg letétbe helyezését a bíróság engedélyezheti, a tudott adatok megadását és az összeg átutalását követően,(perszám, jogosult egyéb adata). Ezután a végrehajtó már tehet semmit ha ezt igazolod.
A tulajdoni lapról meg csak annyit hogy az ingatlan-nyilvántartás nyilvánossága alapvető jogbiztonsági követelmény, nem titkos hogy van valakinek ingatlana, a tulajdoni lapot pedig bárki " kiválthatja" ha kiváncsi és van 4000,-Ft-ja.
szevasztok!
a problémám a következő:ez év január 15.-én árverésen vettem egy autót(szgk). a kocsit az Apeh árverzte, a tulajdonos adótartozása miatt.a kocsit a végrehajtók kivonták a forgalomból, majdnem 1 évig állt. a vételárat azonnal kifizettem, az autót átírattam.az autón lizingtartozás állt fenn s a hitelező Bank is árverezte, mivel az adós nem fizette ezt sem.a vételi árból a Bank is részesedett, bár teljes összeget nem kapta meg(csak kb a lizingtartozás 40%-át).
3 napja kaptam egy levelet a Banktól, amelyben felszólít, hogy az autn fennálló lizingtartozást 15 napon belül fizessem be.én a Bankkal szerződést nem kötöttem s a Bank előzetesen lemond a végrehajtás fejében a további lizingfizetésről.
egyébként úgy tudom, hogy az árverés által szerzett tulajdonjog ingó dolog esetében eredeti szerzésmódnak minősül.vagyis:az ingó dolgon fennálló tartozásért az árverési vevő nem felel.
kérdésem a következő:
szerintetek mit kellene csinálnom a Bankkal?
(írtam nekik levelet, amelyben felhívtam a figyelmüket az árverési vétel eredeti szerzésmód voltára.azt viszont nem tudom, hogy ez a rendelkezés a lizingtartozásra is vonatkozik-e.)
előre is köszi!
szevasztok!
a problémám a következő:ez év január 15.-én árverésen vettem egy autót(szgk). a kocsit az Apeh árverzte, a tulajdonos adótartozása miatt.a kocsit a végrehajtók kivonták a forgalomból, majdnem 1 évig állt. a vételárat azonnal kifizettem, az autót átírattam.az autón lizingtartozás állt fenn s a hitelező Bank is árverezte, mivel az adós nem fizette ezt sem.a vételi árból a Bank is részesedett, bár teljes összeget nem kapta meg(csak kb a lizingtartozás 40%-át).
3 napja kaptam egy levelet a Banktól, amelyben felszólít, hogy az autn fennálló lizingtartozást 15 napon belül fizessem be.én a Bankkal szerződést nem kötöttem s a Bank előzetesen lemond a végrehajtás fejében a további lizingfizetésről.
egyébként úgy tudom, hogy az árverés által szerzett tulajdonjog ingó dolog esetében eredeti szerzésmódnak minősül.vagyis:az ingó dolgon fennálló tartozásért az árverési vevő nem felel.
kérdésem a következő:
szerintetek mit kellene csinálnom a Bankkal?
(írtam nekik levelet, amelyben felhívtam a figyelmüket az árverési vétel eredeti szerzésmód voltára.azt viszont nem tudom, hogy ez a rendelkezés a lizingtartozásra is vonatkozik-e.)
előre is köszi!
Mondjuk a bíróságnak valahogyan reagálnia kellett voln, ezért lehet hogy nem volt jogos,
de többe kerülne megint pereskedni azért a kis összegért, nem éri meg.
Próbáld meg, hogy bemész a földhivatalba és
kikéred a szomszédod tulajdoni lapját.
Akár az Õ nevét is odaírhatod a kérelemre,
nem kérnek személyit. Csak 3000 forintot.Ennyit erről.
Mondjuk ha veszel ingatlant nem baj ha utána tudsz nézni Te is.
A válóperem részeként 3000 (azaz Három ezer) forint perköltség megfizetésére kötelezett a bíróság.
A volt nejem a tárgyaláson az adatainak titokban tartásét kérte, így tudomásom nem lehetett a címéről.
Erről tájékoztattam a bíróságot, hogy az összeget nem tudom megfizetni, mivel a jogosult címe számomra nem ismert, azt sem az íratokból, sem a tárgyalásból nem tudhattam meg.
A bíróság nem reagált, majd mintegy másfélév után a jogosult kérte a végrehajtást.
A végrehajtó kleveléből már kiderült a jogosult címe.
Ekkor maradéktalanul befizettem a megitélt összeget, és a csekk másolatát leadtam a bíróságon és a végrehaktónak is.
A csatolt levélben hívatkoztam a korábbi a bírósághoz beadott levelemre.
A 3000 Ft-ot ráterhelték az ingatlanomra.
(amit már korábban kifizettem)
A végrehajtó közölte, hogy azért tette rá, mert neki tartozom a végrehajtási összeggel.
A tizenöt ezret kifizettem.
Jogos volt-e ez a követelés?
Mintegy 6 hónap után a földhivatal visszajelzett, hogy a terhelést levették az ingatlanról.
A probléma csak az ezt a volt nejem is megkapta a társtulajdonosok összes adatával, ami szerintem már magában visszaélés. Az igazi visszaélés csak akkor lesz, ha ezeket az adatokat fel is használja az aki szerintem jogosulatlanul kapta meg.
Jogos volt-e, hogy a földhivatal kiadta a tulajdoni lap "másoláatát"?
Legjobb tudomásom szerint az ember adatait harmadik fél részére, csak a tulajdonos hozzájárulásával lehetséges.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02