A válóperem részeként 3000 (azaz Három ezer) forint perköltség megfizetésére kötelezett a bíróság.
A volt nejem a tárgyaláson az adatainak titokban tartásét kérte, így tudomásom nem lehetett a címéről.
Erről tájékoztattam a bíróságot, hogy az összeget nem tudom megfizetni, mivel a jogosult címe számomra nem ismert, azt sem az íratokból, sem a tárgyalásból nem tudhattam meg.
A bíróság nem reagált, majd mintegy másfélév után a jogosult kérte a végrehajtást.
A végrehajtó kleveléből már kiderült a jogosult címe.
Ekkor maradéktalanul befizettem a megitélt összeget, és a csekk másolatát leadtam a bíróságon és a végrehaktónak is.
A csatolt levélben hívatkoztam a korábbi a bírósághoz beadott levelemre.
A 3000 Ft-ot ráterhelték az ingatlanomra.
(amit már korábban kifizettem)
A végrehajtó közölte, hogy azért tette rá, mert neki tartozom a végrehajtási összeggel.
A tizenöt ezret kifizettem.
Jogos volt-e ez a követelés?
Mintegy 6 hónap után a földhivatal visszajelzett, hogy a terhelést levették az ingatlanról.
A probléma csak az ezt a volt nejem is megkapta a társtulajdonosok összes adatával, ami szerintem már magában visszaélés. Az igazi visszaélés csak akkor lesz, ha ezeket az adatokat fel is használja az aki szerintem jogosulatlanul kapta meg.
Jogos volt-e, hogy a földhivatal kiadta a tulajdoni lap "másoláatát"?
Legjobb tudomásom szerint az ember adatait harmadik fél részére, csak a tulajdonos hozzájárulásával lehetséges.