Egy dolgot nem értek:) garanciális a gép, tehát ahelyett hogy engem hívogatnak, miért nem viszik a szervizbe ahol kötelesek megjavítani?
Azt hogy tudná bizonyítani, hogy nálam hibásofott meg? Szervizben természetesen akkor volt mikor még nálam volt. De utána tökéletesen működött, tehát semmi probléma nem volt vele. Ja és azt hozz kell tennem hogy a kérésem ellenére sem probálta ki srác előbb a gépet.
Azt pedig honnan tudhattam hogy a srác kiskorú? Ezt utólag tudtam meg, mikor felhívtak.
Egyébként írásban semmiről sem állapodtunk meg.
Használt fényképezőgép eladása
Két fő probléma van ezzel, az egyik, hogy a srác korlátozottan cselekvőképes, tehát elvileg csak a szülője utólagos jóváhagyásával köthette volna meg a szerződést, így elvileg hivatkozhat arra, hogy a szerződés semmis, és jár neki vissza a pénz. A másik, hogy Te mint eladó (hacsak másképp nem állpodtatok meg) 6 hónapig felel a gép rejtett hibáiért (igaz azt nekik kell bizonyítani, hogy valóban Nálad hibásodott meg a gép).
Ugyanakkor feljelentést hiába tesz a rendőrségen, azok el fogják hajtani, mondván ez nem büntetőügy. Vagy megeygezik Veled, vagy mehet bíróságra, bár kétlem hogy egy fényképezőgép miatt ideáig fajulnának a dolgok. Próbáljatok azért megegyezni, ha nem megy kérd meg hogy bizonyítsa be nem a fiú rongálta meg a gépet.
Segítséget szeretnék kérni.
A neten eladtam hasunált digit fényképezőgépemet egy 15 éves fiúnak. Megkaptam a vételárat tőle, ő a gépet. Hozzáteszem írásban semmi sem lett rögzítve. Aztán kb három hét múlva lekezdett hívogatni, hogy elromlott a gép, visszavitte a szervizbe, aztán miután visszakapta rá fél órára megint elromlott. Így nem kell neki a gép, kéri vissza a pénzt. A gép mikor nálam volt egyszer lett javítva, de azóta kifogástalanul működött. Eszembe se jutott hogy valami baja lehet, ezért bele se írtam a hirdetésbe. Most arra hivatkozik, azért kéri a pénzt, mert ezt elmulasztottam közölni. Azóta az édesanyja is zaklat, fenyeget hogy azonnal mondjak egy időpontot, amikor visszaadom a pénzt, egyébként megy a rendőrségre. Kérdésem az lenne mit tudnak tenni? Én úgy érzem jóhiszeműen adtam el neki a gépet, ráadásul garancia van rá októberig. Azt hiszem inkább a szervízbe kellene visszavinnie mindaddig amíg normálisan meg nem javítják.
Előre is kösz a segítséget.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02