Az lenne a kérdésem hogy forrás II. biztosítást kötöttem az otp garancia biztosítóval, illetve annak ügynökével. Be is fizettem a szokásos első havi díjat. Mire a biztosító levélben közölte, hogy megemelt díjal fogadja el az ajánlatomat, erre én közöltem velük, hogy azt meg én nem fogadom el. Az ügynök az én nevemben befizette a különbözetet, és hiába nem fogadtam el a megemelt díjat, a biztosító kötvényesítette a szerződést, amit ugyan felmondhatok 30-napon belül, de ekkor már joguk van levonni négyezer forint kötvényesítési díjat. Jó lenne tudni mit lehet tenni ilyenkor, mert a biztosító törvényesen vagy sem köti az ebet a karóhoz, és 4000 ft-ért bírósághoz kell fordulnom?????,
A pénzügyi szervezetek állami felügyeletéhez írt panaszomra, visszaadták a biztosítónak kivizsgálásra az ügyet de még érdembeli választ nem kaptam. Érdekes hogy a biztosító vizsgálja saját magát a felügyelet utasítására? akar vajon hibát találni a biztosító, saját eljárásába?
hát érdekes kérdés .
Előre is köszönöm a segítséget, szertnék tisztán látni, és persze jó lenne ha más is okulhatna az esetből, mert sok kicsi sokra megy!
jocov