ha nincs a számlán pénz

elobernadett # 2006.05.02. 18:14

Ha inkasszót akarnak egy számlára tenni, de a számlán nincsen pénz (vagy max. a havi zárlati dij van rajta), egyenlöre. Akkor is ráteszik az inkasszót?

ObudaFan # 2006.05.02. 21:06

Rá lehet tenni, és ebben az esetben ha a számlára érkezik pénz, azonnal végrehajtható.

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2006.05.03. 11:29

az inkaszónak is van egy ideje ált 15 nap amíg rajta van a számlán addig minden zsugát lesöpörnek róla ami jön rá /zárolt számla/ ha lejár az inkasszó akkor azonban már szabad a számla utalhatsz kivehetsz róla minden
ha megint ráteszik akkor kezdódik előröl

elobernadett # 2006.05.03. 17:26

Tegyük fel hogy a számlán iszonyatosan kicsi összeg van csak a havi zárlati dijra elegendő összeg. 100Ft. Ezt is lesöprik róla, vagy azt rajta agyják? Honnan tudom, hoyg inkasszót tesznek rá? egyenlegem 0-ra fut?

elobernadett # 2006.05.03. 17:27

a végrehajtóval meglehet bezsélni, hogy hagyják békén a számlát?

ObudaFan # 2006.05.03. 19:27

A végrehajtóval akkor lehet ezt megbeszélni, ha a tartozást megfizeted. A végrehajtó dolga a tartozás végrehajtása, és a végrehajtási jutalék erre is ösztönzi.

elobernadett # 2006.05.16. 17:40

Ahhoz hogy inkasszót tegyeneke a számlára mit kell kapnom milyen papairt?

ObudaFan # 2006.05.16. 22:02

Ahhoz előre legalábbis semmit, utólag is megjöhet az erről szóló határozat.

Sasfioka # 2006.05.17. 22:19

Az inkasszó általában véve a banki költségek ELÕTT áll (előnyösen rangsorolt), vagyis a bank saját magát sem elégítheti csak az inkasszót követően a számlán lévő vagy arra érkező összegből...
Az inkasszó számlántartási ideje kettő hét, ezt követően fedezethiány miatt a bank az inkasszót a benyújtó bank felé elutasítja.
Az inkasszót a végrehajtás alatt bármennyi alkalommal alkalmazni lehet.
Ha nem magánszemély az adós, akkor a végrehajtási lap kiállítása előtt inkaszálni kell, és a végrehajtási lapot csak az inkasszó elutasítása esetén állítja ki a bíróság. (Ezt én így tudom)

SF