bkv fenyegetőzés

Cohy # 2008.12.20. 11:01

Tisztelt Egyjogász!

Egy hasonló ügyben kérnék segitséget...

A probléma a párommal történt... Elmesélem részletesen...

Nos nem olyan régen kapott egy felszólitást a bkv-tól, h 80.000 ft-ot (kb) fizesen be mert meg volt büntetve... De amikor megnéztük a dátumokat érdekes dolgot tapasztalatunk, ugyanis párom 2005.06.01-én elvesztette a személyi igazolványát, és ezt a rendörségnek telefonon bejelentette... Nem kellett bemennie a rendörségre se, hanem kiküldték neki az újat... de a lényeg... Ezt az információt párom telefonon közölte az ügyvédi irodával, ahol azt a választ kaptuk, h kérjünk ki egy irattörténetet az elvesztett személyi igazolványról... Megtettük, majd elküldtük az irodának faxon... Napokon belül az iroda ismét kereste páromat, természetesen telefonon.
Azt mondták, h mivel a büntetéseken nincsen személyi igazolvány, de mégis a felszólitásban az volt irva, h személyi igazolvány alapján történt a büntetés... És mivel nem tudják kiszürni, h páromat büntették-e meg, vagy valaki más élt vissza az elveszitett igazolvánnyal, ezért fizesse csak be a pénzt, de mutatván, h milyen rendesek, jó nekik részletben is... Párom erre nem mondott nekik semmit lerakta a telefont...
A minap megérkezett páromnak a levél, h a már megeggyezett módon részletben kérnék akkor a pénz befizetését, és el is osztották 6 részre havi 13.000 ftra...

Csak én gondolom űgy, hogy ha nem irja fel a büntetésre a szeélyi igazolvány számát, akkor érvényetelen a csekk?
Vagy ha ellopják az igazolványomat és 1000x megbüntetnek akkor annyit kell nekem kifizetnem?

Ezek után már kétkedve nézem a saját cirka 13.000 Ft-os büntetésemet, hogy mi van ha azt se én csináltam...
Habár tavaly ilyenkor szüleimet találták meg az én csekkemmel, ami akkor 200.000 Ftra rugott... nem reagált rá, mivel megmondtam neki, h akarnak valamit keressenek meg... ugyanis én már 3 éve nem vagyok oda bejelentve...
Mire itt megtaláltak már csak 13.000-röl szólt a csek...

Várom válaszát!
Üdvözlettel... Cohy