bkv fenyegetőzés

Herzeleide # 2007.09.11. 08:34

Üdvözletem, a következő kérdésem lenne, és remélem valaki tud segíteni. Én is annak idején, gyakorlatilag 97-től nem vettem se bérletet, se jegyet...ennek volt oka, miután egy buszvezető majdnem elütötte a Páromat, majd becsukta az orra előtt az ajtót, én a buszon voltam, ő meg lent, a sofőr pedig még az Anyámat is szidta. Nos, akkor megfogadtam hogy én többet nem fizetek a BKV-nak, akkor panaszt is tettem.De ez lényegtelen. Nekem annak idején azt mondták, hogy a BKV nem hajthat be pénzt, mivel csak önkormányzati rendeletük van, valamint az adataidat se szolgáltathatja ki 3.fél felé.

A probléma:
Én elköltöztem arról a címről ahol annak idején laktam, de még nagyon sokáig az maradt a bejelentett lakcímem, leveleket viszont onnan már nem kaptam meg.nem mintha addig kaptam volna bármit is a BKV-tól.A házat azóta unokatestvérem el is adta. Kérdésem, én honnan tudhatom, hogy mi újság? A BKV azóta lehet, hogy már perelt is, de én nem tudok semmiről? Ha "felfedem" magamat, és pl.felhívom az ügyvédi irodát, vagy az ügyfélszolgálatot, akkor megszakítom az elévülési időt? Kicsit félek...nekem sok tartozásom lehet, ha él még.
A válaszokat előre is köszönöm...

Amúgy valakitől is behajtották már a pénzt? Eljutott valaki odáig, hogy levonták a fizetéséből, vagy a számlájáról, vagy elárverezték az ingóságait, netán az ingatlanát?