Sziasztok!
Én új vagyok itt (Budapesten is), olvasgattam hozzászólásokat, de ami most engem érdekelne, arra sajnos nem találtam a választ. Egy egészen friss és az itt korábban elhangzottakhoz képest talán piti ügyem van, de nagyon érdekelne a válasz: pár napja bünettek meg a metróban. A szituáció a következő: a bérletem lejárt-pénzügyi okok miatt még nem tudtam megvenni az újat. Természetesen minden ki volt rajta pontosan töltve, az ellenőr szóvá is tette, hogy ez igen ritka. Adott egy csekket, miszerint ha arra a napra érvényes bérletet bemutatok, csak 3000 Ft-ot kell fizetnem. Namármost pénzhiányon kívül én pont utaztam el, így semmiképp nem tudtam megvenni aznap a bérletet. Másnapra meg tudtam volna oldani, gondoltam egy napot csak elengednek a kedves bkvsok, de későb értesültem róla, hogy ez nem lehetséges. Véleményezni inkább most nem szeretnék, mert tudom mi az a helyzet, ami miatt ilyen szankciók élnek és én is hibás vagyok. Ha 30 napon belül akarom egyenlíteni a tartozásom, 12.000, ha nem történik meg + 12.000+500. Ez áll a csekk hátoldalán. A kérdésem az lenne, hogyha nem teszek eleget ezeknek a feltételeknek, utána mi következik? Fogják ezt a 24.500 Ft-ot és pakolják rá a kamatot, amiről azt sem tudom mennyi? Vagy hogy zajlik ez ponosan? Válaszodat/válaszotokat előre is köszönöm!
bkv fenyegetőzés
Nicolette
2009.02.10. 13:08

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog