bkv fenyegetőzés

Patkó # 2007.01.19. 13:06

Sziasztok!

Hát velem is történt egy elég furcsa eset.. Nemrégen jöttem vissza Svájcból, ahol kb 2 évet tartózkodtam. Édesanyám hív a minap, h vmi Rádi Pétertől jött egy nem ajánlott levél. Mondom neki, nyissa már ki, mert fingom nincs ki az, nem tudom mit akarhat. Erre olvassa, hogy ekkor meg akkor nem volt nálam jegy, személyit mutattam be ezen és ezen a járaton. Õszintén bevallom régebben valóban volt ilyen, csakhogy mindig is volt annyi eszem, h vettem utólag bérletet és azt bemutattam. Persze az utólagos bemutatáskor kapott bizonylatot nem őrizgettem, pláne mivel kiköltöztem Svájcba. Az egészben a fura, h életemben összesen kétszer kapott el ellenőr, bérletet mindkét esetben utólag bemutattam, ám a felszólítás 4 bliccelésről jött, sőt az utolsó dátum az lehetetlen, mert abban az időben Svájcban tartózkodtam, mindössze karácsonyokra jöttem csak haza, tehát elég fura hogy szeptemberi időpont áll a papíron... Ráadásul édesanyám is furcsállotta, mert soha ezelőtt nemküldtek semmit (ő minden levéllel kapcsolatban felhív, beolvassa, mindent át is vesz tisztességesen). Milyen alapon számolgatnak a hátam mögött kamatokat, meg adják ki az ügyet ügyvédnek?? nem kellene erről engem időben értesíteni??? és nem pedig évekkel később hasraütéssel minden előzmény nélkül kiküldeni egy fecnit h fizessek?? nem értem... Ami külön dühítő, hogy őszintén szólva, amilyen bkv árak vannak... Nos: Svájcban ugyanennyit fizettem bérletért, CSAK: ott ugyebár tízszer ennyi keresetből és valamivel színvonalasabb, svájci óra pontosságú szolgáltatást kaptam. Bliccelőt nem is láttam soha, az ellenőrök is kultúráltak és normálisak, kedvesek. Ami külön jó, hogy pl. ott egy jegy egy óráig érvényes, ha azalatt átszállok, vagy csak két megállóval megyek odébb a kutyámnak tápot venni, akkor még visszaútra is használhatom a jegyet...Ezt nálunk miért nem tudják bevezetni? és miért nyeli el a jegyautomaták 90 százaléka a pénzem, ami persze nem a bkv ügye, mert más cég üzemelteti azokat...akiket persze elérni lehetetlen, meghát elég vicces párszáz forintok után reklamálni, dehátugye sok kicsi sokra megy, és ha soha senki nem nyitja ki a száját semmiért, akkor mindenkit ott vágnak át előszeretettel, ahol csak lehet..
Persze lehet jönni azzal, h a két ország közötti anyagi különbség, de hozzátenném: szerintem nem minden a pénz.. Sokminden inkább csak odafigyelés kérdése lenne...