segítsetek légyszi...fontos


Gabika88 # 2007.02.19. 19:09

Abban szeretném kérni a hozzá értő(k) segítségét,hogy perújítást szeretne beadni a párom ügyvédje,az új bizonyítéknak elég jó,hogy a sértett közjegyző előtt elmondja,hogy nem minden egészen úgy történt ahogyan azt a bírók,ügyészek elgondolták.
mert egy egy kocsmai verekedés,ahol a párom kicsit elrendezett egy embert,amit életveszélyt okozó ts-nek minősítettek 2.fokon,majd az ügyészség súlyosbítást indítványozott emberölés eshetőleges szándéka miatt.sikerült is nekik.de mi perújítást szeretnénk,mert van egy két dolog ami nagyon nem vág egybe.szóval az a kérdés,hogyha maga a sértett tesz vallomást,hogy ő útközben elesett míg hazament,meg a lépcsön is leesett,mivel hulla részeg volt.mondjuk ez az igazság.van esély hogy elfogadják??és ha elfogadják,akkor előről kezdik az ügyet első fokról?meg újból meghallgatják az összes tanút??ja és volt a tanúk között olyan is aki érdekelt tanú volt,ugyani a párom nővérével éppen válófélben volt,és ő meg is mondta,hogy ahol lehet alá fog vágni.amit ma már bán,de fél ha elmegy tanuskodni,ha beidézik,és elmondja,hogy mégsem úgy volt ahogy azt akkor állította,hamís tanuzásért lecsukják,de büntetlen előéletű.

előre is köszi mindenkinek...

ObudaFan # 2007.02.19. 20:53

Az biztos, hogy ha beadtok egy ilyen közjegyzői okiratot, akkor nyomozás mindenképpen lesz. Ugyanis jó eséllyel valaki vagy elkövetett, vagy elkövet valamilyen igazságszolgáltatás elleni bűncselekményt így (hamis vád, hamis tanúzás). És természetesen a perújítást is jó eséllyel elrendelhetik így. Aki esetleg az alapeljárásban hamis tanúvallomást tett, még mindig jobban jár, ha most maga mondja el a valóságot, mint ha majd egy kis idő múlva az ő közreműködése nélkül derül ki, hogy valami nem úgy volt, ahogy elmondta.

Butyka # 2007.02.19. 20:57

Egy kicsit zavaros a történeted.
Amennyiben perújításról beszélünk akkor már lezajlott egy nyomozati szak, és minimum egy első fokú bírósági eljárás. A lényeg hogy a határozat jogerőre emelkedett.

Szinte biztos, hogy a sértett minden szakaszban a terhelt terhére vallott.
Így kétlem, hogy csak az ügyész és a bíró gondolta el a történetet.
Így elég érdekes az a perújítási ok, hogy a cselekmény elkövetésekor "hulla részeg" sértett az eltelt idő óta máshogyan emlékszik.
Ha jól értettem a történetet, akkor nem sok esélyt adok a perújításnak.
Gondolom a kocsmai verekedésnek voltak független - nem a családhoz tartozó - tanui is, erről nem írtál.

Gabika88 # 2007.02.20. 18:50

igen már jogerőre emelkedett,másodfokon (is.)
igen voltak nem családhoz kapcsolódó tanúk is,de mindenki mást mondott,ezt a végzésben is leírták.ezért a "családtag" volt a korona tanu,na meg a legjobb haverja.
szóval ez elég új bizonyítéknak számít,ha maga a sértett mondja el a történteket?igazából szerintem a hapsi nem egészen normális és föl sem fogta az akkor elhangzottakat a bíróságon.lehet hogy azóta gondolta át hogy mi is a helyzet.vagy felfilágosította valaki.ja és azóta is egy alkoholista hulladék,és már akkor ott a bíróságon sem beszélt egyértelműen.amit a bíró is kihangsúlyozott.

ObudaFan # 2007.02.20. 23:10

Elég új bizonyítéknak, ez biztos. Hogy mi lesz a megismételt eljárásban ezek után, az viszont beláthatatlan.

Gabika88 # 2007.02.21. 18:31

Obuda Fan
hát ez most nagyon megnyugtatott...köszönöm a hozzászólásodat.de tudod az a legborzasztóbb hogy nem azt akarjuk elérni hogy ártatlan legyen,mert nem az,ezt ő is tudja,és nem is tagadott soha semmit,de ha velemi nem úgy volt,akkor abba nem lehet belenyugodni,csak az igazát akarja bebizonyítani.és egy kocsmai verekedésért 6 évet ülni,azért lássuk be ez nagyon nem reális,hiszen nem halt meg senki..és nem is akarta őt megölni..meg semmi ilyesmi,de ezt a sértett is elmondta,hogy nem érezte hogy meg akarta volna ölni.szóval számomra rejtély ez a magyar igazságszolgáltatás,ha lehet ezt annak nevezni egyátalán.

mégegyszer köszönöm a hozzászólásaitokat..

ViktorBp # 2007.02.21. 19:39

nekem ügyvédem azt mondta amikor háborogtam, mert rám is rámkentek olyanokat amihez közöm nem volt, de a bíró úr drága bizonyítottnak látta, na szóval ezzel "nyughtatgatott": " az igazságot ne itt keresd azt majd fent, itt senkit nem érdekel az igazság, próbáld megérteni........."
NO COMMENT

Gabika88 # 2007.02.22. 19:49

Fpetike
igen arra gondoltunk,az ügyvéddel,bár nem bízunk benne,mert megbízhatatlan egy fazon,hogy maga a sértett tesz egy nyilatkozatot,hogy ő időközben máshogy látja a dolgokat,vagyis ez így elég???van köze a sérüléseinek a verekedéshez,csak mivel a saját lábán ment haza,így ott megszakadt a lánc,és ő már azt állítja,hogy el is esett hazafelé,meg a lépcsőn is.
a tanúk teljes mértékben a párom ellen vallottak,mármint a "családtag"meg a rohadék haverja.illetve az első nyomozásnál azt mondták hogy nem láttak semmi,a pótnyomozásnál meg érdekes módon már látták,hogy rugdosta,pedig a párom nem rugodt egyet sem.hozzá teszem ha rugott is volna,akkor valószínüleg már nem élne,szóval errő meg ennyit.zavaros ez az ügy nagyon,meg ezt így nem is lehet leírni,mert hosszú...
de azért köszönöm a hozzászólásodat..ha van még valami hozzáfűzni valód írj légyszi,mertminden tanácsot,észrevételt szívesen veszek.
köszönöm

Sasfioka # 2007.02.22. 23:35

Gabika!

A sértett az első tárgyalásokon előadta, hogy hazafelé menet elesett és a lépcsőn is leesett? Ha nem, akkor miért?
Mert ha így van, akkor nagy a valószínűsége, hogy hamisan vádolt, aminek bizony lehet komoly büntetőjogi következménye is.
Nem az a tényállás a valóságban, hogy volt egy kocsmai verekedés, amelyből keveredett egy ügy, az ügyben olyan szerencsétlen körülmények játszottak közre, amely miatt az emberölés eshetőleges szándéka is megállta a helyét (azért ezt sem mondják ki csak úgy ukmukfuk), amelynek igen komoly büntetőjogi tétele is lehet - sőt talán ha jól vettem ki a szavaidból jogerősen el is ítélték a párod hat évre(?), és a sértett úgy gondolta, hogy ő csak kicsit "meg akarta leckéztetni a párod", nem pedig "leültetni hat évre"? És most ezért jött létre ez a "B" verzió? Mert ahogy Obudafan írta, itt vagy hamis tanúzás, vagy hamis vád bizony közrejátszik, ha a sértett most másképpen vall.

SF

Gabika88 # 2007.02.24. 18:52

Sasfioka
azt mondja,hogy nincs zárva hogy el is esett hazafelé.és ezt szeretné elmondani,hogy enyhítsen a párom ítéletén,hiszen ezt a sértett is megmondta,hogy nem érezte hogy meg akarta őt ölni.ezt fordítva értelmezted...mert a párom akarta őt megleckéztetni,de nem megölni,erről szó sem volt..a sértett nem is akart feljelentést tenni,ezt az orvosok tették,hiszen kötelességük.viszont ezt az ítéletet meg a minősítést is nagyon nem tartja reálisnak a sértett sem,így szeretne rajta segíteni,és azt gondolta hogy ez hasznos lehet nekünk,talán egy perújításhoz,mivel ha megállapítják hogy az eséstől is lehetett ilyen súlyos sérülés,akkor enyhíthatik neki.persze,arról szó nincs hogy a verés meg sem történt,csa arról hogy az esés rá tett még egy lapáttal a súlyosságára.van valami esélyünk rá???
vagy mit érdemes ilyenkor tenni?

főnyomozó # 2007.03.01. 10:44

Kedves Gabika88

Ha van ügyvéded, aki töviről hegyire ismeri a történetet és az eljárást, és itt kérsz segítséget, én legalábbis elgondolkodnék, hogy lecseréljem-e...

Gabika88 # 2007.03.01. 19:45

szerintem nem én vagyok az egyetlen aki itt kér tanácsot,úgy hogy van ügyvédje...
véleményem az ügyvédek is csak a pénzt szedik be,és elég nehéz olyan ügyvédet találni aki tényleg a hivátásának érzi a szakmáját,nem az emberek lehúzásán jár az esze..
nem akarok nagy ügyvéd neveket mondani,mert nincs jogom senkit lrjáratni,de ha már egy sztár ügyvéd is vagy vele,akkor kiben kehet megbízni??én az a valaki az ügyvédek top 5-ében van benne...
szóval az ügyvédekről ennyi a véleményem..na meg az egész magyar "igazságszolgáltatásról"
szerintem a nagy bűnözökkel kéne foglalkozni a bíroságnak,nam a piti tyúktolvajokkal.hát igen ez Magyarország.
visszatérve a hozzászólásodra,szerintem az még nem ártott senkinek,ha több ember véleményét meghallgatja..
de lehet hogy én vagyok hülye....

Pjotr # 2007.03.02. 07:57

A nagy ügyekkel kell csak foglalkozni??
Azért ez majd jusson eszedbe akkor is amikor te leszel a sértett, mondjuk kapsz két pofont és elveszik a tárcádat.

Lhotse # 2007.03.02. 09:25

Kedves Gabika88!

Minimálisan etikai problémákat vet fel, ha egy ügyvéd tanácsokat osztogat egy fórumozónak, miközben tudja, hogy az illetőnek van ügyvédje. Én a magam részéről egyetlen dolgot tanácsolnék ilyenkor: kérdezzen a kollégától. Azért bízta meg. Ha nem bízik benne, vannak még elegen a "piacon". Lehet válogatni. Ha pedig csak annyi a véleményed a hivatásunkról, hogy "csak a pénzt szedik be" azt csak sajnálni tudlak. Nyilván az ebbe a fórumba írogató kollégák is meg tudnak erősíteni: mi itt ingyen igyekszünk segíteni. És ez nem kötelességünk.

És igazad van: nincs jogod senkit lejáratni.

Gabika88 # 2007.03.03. 18:18

Lhotse
ne haragudj,de most ezt nem értem..én azt írtam hogy mindenkinek joga van tanácsot kérni..és én ezen a fórumon pont ezt teszem,mint hozzám hasonlóan nagyon sok mindenki..ha ez olyan nagy probléma,akkor szüntessék meg ezt a jogifórum oldalt,bár én úgy vettem észre,hogy az az oldal célja,hogy tanácsot kérjen az ember..az hogy van ügyvédünk az egy dolog,attól még más véleményét is meg lehet hallgatni.ja és nem hiszem hogy én vagyok az első,akinek van ügyvédje,és tanácsot kér itt a fórumon!!
miért ekkora nagy probléma ez??????
a pénzről meg csak annyit,hogy tapasztalatból beszélek,és nem rólad,meg nem a fórumhoz hozzászóló ügyvédekről.
örömmel tölt el hogy vannak kivételek,én úgy látszik nem a tisztességesebbeket találtam meg.
igazából nem értem a gondodat velem kapcsolatban...ja és nem is véletlen írtam név nélkül az ügyvédekről,annyira vagyok intelligens.

Gabika88 # 2007.03.03. 18:22

Fpetike
persze mesélek majd szívesen,ha lesz valami fejlemény az ügyben.
remélem összejön...

Lhotse # 2007.03.05. 14:49

Gabika!

Szóval arról van szó, hogy akinek ügyvédje van, az ne kérjen itt tanácsot... Tudod, nagyon kellemetlen helyzetbe hozhatsz így néhányunkat. Amúgy tulajdonképpen mégis kérhetsz tanácsot, csak ügyvédek - akik a legtöbbször segíteni is tudnának - nem válaszolhatnak. Szerintem. Ez etikai problémákat vet fel. Tehát helyesbítek: ügyvéd/ügyvédjelölt ne adjon tanácsot akkor, ha az ügyben már rendelkezik megbízással egy kolléga. Természetesen az lehetséges, hogy nem vagy megelégedve az ügyvédeddel, ebben az esetben szüntesd meg a megbízást és fordulj olyanhoz, akiben 100%-ig megbízol. Ez a lényeg. És engem is érdekelnek az ügy fejleményei. :)

Gabika88 # 2007.03.05. 18:22

Lhotse
még mindig nem értem azt a részét,hogy miért kifogásolod pont az én vélemény vagy tanácskérésemet???mert mint írtam nem én vagyok az egyetlen aki úgy kér itt tanácsot,hogy van ügyvédje.legfeljebb nem mondja,de olyat is olvastam aki szintén nincs megelégedve az ügyvédje munkájával,és ezt le is írta,akárcsak én.szerintem ez az oldal pont ezt a célt szolgálja,ügyvéddel,vagy anéklül.
de szívesen tájékoztatok majd mindenkit,ha lesz végre fejlemény az ügyben...

Lhotse # 2007.03.08. 09:26

Miért nem kérdezed az ügyvédedet. Azért bíztad meg. Magam nem adok tanácsot annak, akinek van ügyvédje. Igazad van, ha nem tudok róla... :(

Gabika88 # 2007.03.09. 19:17

már ne is haragudj,de szerintem én nem kértem személy szerint tőled tanácsot,általánosságban tettem fel a kérdéseimet,aki akart az válaszolt,aki nem az nem,de senki nem tett rá megjegyzéseket,egyedül te!ezek után sem fogom neked feltenni a kérdéseimet,és ahhoz meg hogy milyen viszonyban vagyok az ügyvédemmel,ahhoz szerintem nem sok köze van senkinek,én nem azért írtam ide,hogy valaki ilyen módon ossza nekem az észt,mint te...meghallgatok mindent,de a rosszindulatú embereket valahogy nem bírom elviselni.

Gabika88 # 2007.03.09. 19:18

ja ez előző levelem Lhotse-nak szól!!!!

monalisa1 # 2007.03.09. 20:26

Én csak annyit az alanti nézetkülönbséghez, hogy Gabika88-nak tán mégis csak igaza van a kérdése feltevésekor, mert hát több szem többet lát...

monalisa1 # 2007.03.09. 20:30

Bocs, nem igaza van a kérdése feltevéséhez itt a fórumon, hanem joga!

Gabika88 # 2007.03.10. 18:45

monalisa 1
köszi,hogy egyet értesz velem...
nem is értem,hogy miért ne lenne hozzá jogom,hiszen ez egy jogifórum,ahová az emberek nyilván tanácsért fordulnak,vagy legalábbis véleményt kérni,függetlenül attól hogy van-e ügyvédjük,vagy nincs...
de biztos én vagyok a hülye

Főlökött # 2007.03.21. 18:32

Tisztelettel

(Mona üdv. 1000+1 éve nem jártam erre :))))szerencse :) mi....)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Szóval ez a honlap azért jött létre, hogy akik nem jártasak valamilyen jogi csürcsavarban, megkérdezzék, felvessék a problémát, megvitassuk, segítsünk, stb. Akinek más a véleménye, sajnálatos.

Gabika88 ez nem hülyeség kérdése. Mindegy, hogy van-e jogi képviselőd, vagy nincs, itt a helyed, ha valamit nem értesz, vagy a jogi képviselőd nem tudja - nem akarja elmagyarázni. Az itt lévők megpróbálnak segíteni, tanácsot adnak, vagy csak tippet, mellye előre léphetsz. Még úgy is, hogy a jogi képviselődet utasítod rá, mivel ez egy szolgáltatás, a részéről, mely szolgáltatás makulátlan végrehajtásáért felelős elszámolni az ügyvédi kamaránál. De idáig ne jussunk el......... Ezért van ez az oldal. Akinek más a véleménye, azzal nem kell foglalkozni.

----------------------
  • Löki