segítsetek légyszi...fontos


Butyka # 2007.02.19. 20:57

Egy kicsit zavaros a történeted.
Amennyiben perújításról beszélünk akkor már lezajlott egy nyomozati szak, és minimum egy első fokú bírósági eljárás. A lényeg hogy a határozat jogerőre emelkedett.

Szinte biztos, hogy a sértett minden szakaszban a terhelt terhére vallott.
Így kétlem, hogy csak az ügyész és a bíró gondolta el a történetet.
Így elég érdekes az a perújítási ok, hogy a cselekmény elkövetésekor "hulla részeg" sértett az eltelt idő óta máshogyan emlékszik.
Ha jól értettem a történetet, akkor nem sok esélyt adok a perújításnak.
Gondolom a kocsmai verekedésnek voltak független - nem a családhoz tartozó - tanui is, erről nem írtál.

ObudaFan # 2007.02.19. 20:53

Az biztos, hogy ha beadtok egy ilyen közjegyzői okiratot, akkor nyomozás mindenképpen lesz. Ugyanis jó eséllyel valaki vagy elkövetett, vagy elkövet valamilyen igazságszolgáltatás elleni bűncselekményt így (hamis vád, hamis tanúzás). És természetesen a perújítást is jó eséllyel elrendelhetik így. Aki esetleg az alapeljárásban hamis tanúvallomást tett, még mindig jobban jár, ha most maga mondja el a valóságot, mint ha majd egy kis idő múlva az ő közreműködése nélkül derül ki, hogy valami nem úgy volt, ahogy elmondta.

Gabika88 # 2007.02.19. 19:09

Abban szeretném kérni a hozzá értő(k) segítségét,hogy perújítást szeretne beadni a párom ügyvédje,az új bizonyítéknak elég jó,hogy a sértett közjegyző előtt elmondja,hogy nem minden egészen úgy történt ahogyan azt a bírók,ügyészek elgondolták.
mert egy egy kocsmai verekedés,ahol a párom kicsit elrendezett egy embert,amit életveszélyt okozó ts-nek minősítettek 2.fokon,majd az ügyészség súlyosbítást indítványozott emberölés eshetőleges szándéka miatt.sikerült is nekik.de mi perújítást szeretnénk,mert van egy két dolog ami nagyon nem vág egybe.szóval az a kérdés,hogyha maga a sértett tesz vallomást,hogy ő útközben elesett míg hazament,meg a lépcsön is leesett,mivel hulla részeg volt.mondjuk ez az igazság.van esély hogy elfogadják??és ha elfogadják,akkor előről kezdik az ügyet első fokról?meg újból meghallgatják az összes tanút??ja és volt a tanúk között olyan is aki érdekelt tanú volt,ugyani a párom nővérével éppen válófélben volt,és ő meg is mondta,hogy ahol lehet alá fog vágni.amit ma már bán,de fél ha elmegy tanuskodni,ha beidézik,és elmondja,hogy mégsem úgy volt ahogy azt akkor állította,hamís tanuzásért lecsukják,de büntetlen előéletű.

előre is köszi mindenkinek...