Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


bolti lopás? mit tehetek?

Dr.Attika # e-mail 2009.07.30. 22:01

Mit tehetek? Ne lopj! A BIBLIÁBAN is szerepel. Ha nem lopás nincs búncselekmény, nincs problémád.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Dr.Attika # e-mail 2009.07.30. 22:01

Mit tehetek? Ne lopj! A BIBLIÁBAN is szerepel. Ha nem lopás nincs búncselekmény, nincs problémád.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

krisztaa # e-mail 2009.07.30. 21:46

korábban irtam ide, de még lenne egy kérdésem.
jött egy levél egy idézésről, hogy be kell mennünk a polgármesteri hivatalba, és lesz egy meghallgatás a védelembe vételről. mit várhatok? mire számítsak?
előre is köszönöm a válaszokat.

sanda78 # e-mail 2009.07.24. 12:55

tudnátok válaszolni nagyon sűrgős lenne köszönöm

sanda78 # e-mail 2009.07.24. 12:54

tudnátok válaszolni nagyon sűrgős lenne köszönöm

sanda78 # e-mail 2009.07.23. 12:32

Megjött az értesítő de elég sok mindent nem értek!
Például az hogy én arra számítottam hogy egyből a büntetést is megkapom,de nem hnem kikell tölteni egy adatlapot és 8 napon belül elküldeni. Most ez azt jelenti h még ezek után fog jönni a befizetendő összegről a csekk vagy ez hogy működik?
Az adatlapon pedig ilyen kérdések vannak hogy egy főre jutó havi jövedelem valamint ingó és ingatlan vagyontárgyaim, de mivel én csk diák vagyok se jövedelemmel se semmi mással nem rendelkezem..akkor oda mit kell hogy írjak? Köszönöm a segítséget

instantvíz # e-mail 2009.07.18. 09:55

igen ők is átvehetik.

sanda78 # e-mail 2009.07.18. 07:33

de ha nem vagyok otthon a családtagjaim átvhetik nem?

instantvíz # e-mail 2009.07.18. 00:36

A boríték alapján nem. A határozatot azonban tértivevénnyel küldik ki. A tértivevényen szerepel az irat száma a küldemény jellege (pl.határozat), és melléklete (pl. befizetési lap). A küldemény átvételekor az átvevő aláírja és dátumozza, hogy mikor és milyen minőségben vette át (majd ez alapján emelkedik jogerőre a határozat).Ha nem vagy otthon a kézbesítéskor, akkor értesítőt hagynak két alkalommal a postaládádban, és ha ezek után nem mész érte, akkor azt úgy tekintik, hogy megkaptad.

sanda78 # e-mail 2009.07.17. 21:02

Köszönöm. Még annyi lenne a kérdésem hogy a boriték alapján kiderül h mi is az valójában?

instantvíz # e-mail 2009.07.17. 18:48

Az ügyintézési határidő 30 nap, amely meghosszabbítható 30 nappal. Azonban a 30 nap csak akkor kezdődik, amikor a szabálysértési hatóságnál beiktatják a feljelentést. Ez pedig már az üzleten múlik, hogy mikor küldi. Átlagban 2 hónapon belül várhatod a határozatot.

sanda78 # e-mail 2009.07.17. 17:53

Valaki megtudná mondani h boltilopás esetén hány napon vagy hétenbelül küldik ki a bírságról szoló levelet?

KrisztiánBp (törölt felhasználó) #   2008.11.05. 11:38

Ez aranyos, hogy 1000 Ft alatt lehet lopni :-)))
K

hunfrakk # e-mail 2008.11.04. 22:07

Pho3nix!

ha egy 30 Ft-os csokit eszel meg a boltban
az is LOPÁS
és büntetendő

(az már más téma, hogy nem adnak érte érdemi büntetést, de a meghurculás miatt nem éri meg)

ilyen szabály, hogy 1000 Ft alatt lehet lopni, boltban eszegetni, iszogatni - NINCS

olyan sincs, hogy bolton belül lehet ilyet tenni, csak kivinni nem lehet, mert AKI IDEGEN DOLGOT MÁSTÓL AZÉRT VESZ EL, HOGY AZT JOGTALANUL ELTULAJDONÍTSA, az elköveti a lopást

értékhatári különbségtétel a SZABÁLYSÉRTÉS és a BŰNCSLEKMÉNY között van

20 ezer Ft feletti értékhatárnál: bűncslekmény

KrisztiánBp (törölt felhasználó) #   2008.11.04. 21:37

Nézz körül a Tesco lopás topicban, találsz érdekes infókat.
K

pho3nix # e-mail 2008.11.04. 20:36

Bocs, még azt kifelejtettem hogy feltétlen bennt kell elfogyasztani a terméket, mert ha kiviszed az üzletből az már lopásnak minősül. (Mégegyszer bocs a sok postért, csak kimaradt még ez a kevés az elözöböl)

pho3nix # e-mail 2008.11.04. 20:33

Sziasztok! Én csak azt az egy kérdést szeretném feltenni, és örülnék ha valaki utána nézne egy kicsit, mert én vagy fél óráig böngésztem, de nem találtam semmit. Szóval én azt halottam egy ismerőstöl hogyha bemész egy boltba (pl.: Tesco) és ha ott bennt fogod magad és elkezdesz kajálni 1000 HUF alatt akkor a biztonsági őr nem büntethet meg sőt még szólni se szolhat és nem fizettetheti ki, és nem tehet feljelentést. De csak 1000 FT alatti termékre vonatkozólag. Állítólag ez törvényben van leírva, csak szeretném megtudni, hogy valóban igazat mondott-e ez a bizonyos ismerős. Előre is köszi a válaszokat!
Üdv. Phoenix!

ViktorBp # e-mail 2007.10.13. 15:03

Áááááá, ne reménykedj :D neki muszáj eljátszani a "körülmények tisztázását", legalábbis látszatra, aztán legtöbbször már előre eldönti ő úgyis a fejében, hogy mi is lesza vége az ügynek.
Na de ez csak az én tapasztalatom, én meg kis ember vagyok .. Bezzeg ... tudnék mesélni, h van egy kivételezett kör, még névlista is van, akikről ha érkezik pl. egy bolti lopásos feljelentés, érdekes módon, eltűnik a papír, volt ügy, nincs ügy.
És ez nem képzelgés, hanem biztos forrásból tudom, mondhatni, biztosabból már nem is tudhatnám.
Na ezt a beírásomat is kiszedik tutira .... ViktorBp

KrisztiánBp (törölt felhasználó) #   2007.10.11. 06:00

Köszi, és igen, hát elvben ... aztán a gyakorlatban pedig hivatkozhatok én bármilyen jogszabályra, egyszerűen szóba állni se hajlandók, csak pökhendi pofával játsszák a hatóságot. Nem hiszem el ...

Amúgy a 3 kérdésemre nem tud senki válaszolni?
Kriszt

tatti # e-mail 2007.10.10. 09:57

Gyorsan visszakerestem amire hivatkoztam az előbb:

A szabálysértésekrol szóló 1999. évi LXIX. törvény 47. § (4) bekezdése szerint "Az eljárás alá vont személy az ügy iratait az eljárás bármely szakaszában megtekintheti, azokról másolatot kérhet, illetve készíthet."

tatti # e-mail 2007.10.10. 09:54

Csak laikusként, meg mert néhány GK szabálysértési ügyet elolvasgattam régebben:
Neked az eljárás BÁRMELY szakaszában jogodban áll az ÖSSZES anyagba (iratok, fotók, felvételek) betekintést kapnod. Aki ezt megakadályozza, gátolja, egyértelműen törvénysértést követ el. Ez olyan, mintha nem engednék hogy hívd az ügyvédedet...

KrisztiánBp (törölt felhasználó) #   2007.10.10. 09:03

Egy mozzanat:
Kaptam egy levelet a Polgármesteri Hivataltól, és meglepően normális hangnemben írtak nekem, hogy megkapták a feljelentést is és az én panaszomat is, és az ügy tisztázása érdekében adjam meg a tanú(k) nevét, aki tudja bizonyítani, hogy nálam volt az aksi a bemenetel előtt.
Csak nem egy lelkiismeretes szabsértési ügyintézőbe akadtam ? Ráadásul "tisztelettel: x y"-nal fejezte be a levelet. Indításnak nem rossz.

Kérdésem:
1,Ha a biztonsági őrök állnak az egyik oldalon mint tanúk ellenem (8-an, de hát vicces lenne őket 8-nak venni, hiszen evidens, hogy egyik sem mond ellent a másiknak, egy cég, egy üzlet) + van nekem 1 vagy 2 tanúm (mert az egyik nem biztos, hogy hajlandó tanúskodni sajnos), akkor most ilyenkor mi van?
Hogyan állnakaz erőviszonyok? Mivel ők egy cég, lehetnek 20-an is, akkor is egy tanúnak számítanak vagy az lesz, hogy ők vannak 8-an, én meg ketten, és így ők győznek?
2, A Szabálysértési Csoprt köteles egy végleges határozatot hozni, vagy ha sok kétséges körülmény merül fel, akkor határozathozás nélkül is átteheti az ügyet a rendőrségre (már csak a sok apró kis hülyeség miatt, hogy kértem, vizsgálják meg, az aksi egyáltalán be tud-e csipogni, ugyanis én kipróbáltam, de nem tud !! Innentől kezdve ők elkövettek egy okirathamisítást is ...)??
3, Ha esetleg 1-1 az állás, azaz 100%-osan nem bizonyított, mivel bármivel is rendelkeznek, nekem is van 4-5 érvem ami megdönti az ő állításukat, akkor bizonyítottság hiányában kötelesek megszüntetni az eljárást?
Köszi
Krisztián

ksstomi # e-mail 2007.10.05. 08:22

hozzászólás törölve

ksstomi # e-mail 2007.10.05. 08:19

hozzászólás törölve

KrisztiánBp (törölt felhasználó) #   2007.10.04. 08:54

Hát Sücy, én is valahogy így gondolnám ... Miért ne lehetne nálam akármi is?

Na a kamerafelvételekről pedig annyit, hogy egyrészt nem hajlandók megmutatni sem, pedig kértem, másrészt, korábban azt hiszem írtam valahol, hogy lehet olan felvételük, ahol én leemelek a polcról aksit, hiszen az eladó ott állt végig mellettem, és kb 4 fajta aksit emlegettünk le és nézegettünk meg, mintegy fél órán keresztül vitattük a különböző gyártmányok előnyeit, hátrányait.

Na de, olyan felvételük nem lehet, hogy én azt a levett aksit elteszem a táskámba!!!!

Balázs pedig köszi, most már tényleg berágtam annyira, hogy nem hagyom a dolgot. Volt egy idő, amikor úgy voltam az eset után, hogy jól van, mindegy, adják csak a hülye csekkjüket és ennyi, de most már nagyon nem így gondolom, és ha kell, félreteszek pár dolgot hogy legyen ehhez energiám és időm, DE NEM HAGYOM MAGAM HÜLYÉRE VENNI !!!! Csakis erről van szó, nem másról. És azt hiszem ez meg érthető.

Kis revansot már vettem egyébként, úgyhogy örül a májam :D, ugyanis a Fogyasztóvédelemnek írtam egy szép levelet, mely szerint az adott Áruházban nincsenek kihelyezve az árak pár helyen ill. még pár szabálytalanságot leírtam, na annyit tudok, hogy volt ellenőrzés náluk, és megállapították a szabálytalanságot, jegyzőkönybezték, majd értesülök arról is mi lett a vége (ismerős útján), remélem egy zsíros pénzbüntetést kapnak, kicsit máris jobban alszom ... hűűűű és most én vagyok a jaj de nagyon szemét alak ........ Nekem más a véleményem, a k.anyjukat, és még van pár ötletem a csesztetésükre, úgyhogy erre még nagyon ráfaragnak, hogy belémkötöttek.
Krisztián