bolti lopás? mit tehetek?


Dalma24810 # 2017.10.08. 20:47

ObudaFan!
Köszönöm a választ!

nonolet # 2017.10.08. 19:22

laurag

1.

A lányodnak azért tanítsd már meg,
hogy NEEEE nyalogassa össze a retves szájával
a cuccot a boltban.

Mert ő sem szeretné, ha más által
már összenyalt cuccot venne... ugye?!

Szóval, a gyerek bizony bunkó volt, nem is kicsit.
Egyetértek az őrrel, hogy ezt szóvá tette !!!

Mert, normális ember
nem hagyja szó nélkül
az ilyen bunkóságokat.

HA ezt te nem fogtad fel és nem mondtad el neki...
Nos, akkor te is egy bunkó vagy ugyebár.

2.

Mindettől független az őr fellépésnek a stílusa.
HA az kifogásolható, akkor kifogásold...
Mert az őr

  • sem lehet durva-bunkó
  • és
  • nem lépheti át hatáskörét sem

Azaz az őr nem kényszerítheti pl. vásárlásra.

Az ugyanis az üzlet hatásköre,
hogy az őr jelzése alapján az üzlet
az árú összenyalása miatt, hogyan lép fel.

  • szó nélkül kidobja az összegenyázott cuccot
  • kártérítést kér érte attól aki összegenyázta
  • bunkó módra nem foglalkozik vele és eladja másoknak

bár tudja, hogy valaki összegenyázta

-

Szóval, az eredendő baj ... a gyerek bunkósága.
Aki nem tudja, hogy nem nyálazzuk össze terméket.

ObudaFan # 2017.10.08. 18:50

Bíróság által, de első körben valószínűleg nem lesz tárgyalás, csak ha nem fogadjátok el, amit tárgyaláson kívül határoz a bíróság.

Dalma24810 # 2017.10.08. 13:26

Alfateam!
Köszönöm válaszod! És mindez bíróság által? Mármint csak kapunk egy csekket? Vagy rendesen beidézik bíróságra is?
Természetesen hosszas elbeszélgetésre került a sor a “kisasszonnyal”

alfateam # 2017.10.08. 13:13

Pénzbírság esetleg közmunka. ( azt át-kéne gondolni mit lopott és miért)

Dalma24810 # 2017.10.08. 12:55

Azt lehagytam az előbb hogy 20 éves “nagylányról “ van szó!! Ez jogilag jelent valamit? Marmit hogy nagykorú? Lehet számítani súlyosabb büntetésre? Ez volt az első alkalom hogy eltulajdonított valamit!

Dalma24810 # 2017.10.08. 12:39

Sziasztok!
Kérlek segítsetek!!! Egy nagyon kétsége esett édesanya vagyok!
A lányom a minap bolti lopást követett el 7000FT-értékben. A kasszátol távozva az űzlet biztonsági őre arra kérte menjen vele hátra es borítás ki a táskáját. A lányom ezt minden ellenállás nélkül megtette, az eltulajdonított tárgyat az őr vissza vette majd a lányom adatait kérte a jegyzőkönyvhöz. Mivel pénz nem volt nála igy nem tudta kifizetni és valami csekkről beszeltek neki de nem emlékszik pontosan. Rendőr nem let hívva. A kérdésem az lenne hogy most pontosan mi fog történni? Milyen következénnyel jár is pontosan az a jegyzőkönyv ? Ebből az incidensből lehet hátránya a jővőben?

laurag # 2016.10.08. 11:10

Üdvözlöm!

2016 augusztus 13-án a kiskorú lányom a barátnőjével és a fiammal betért a csornai rossmann üzletbe.Nézelődtek,és a kislányom kipróbált egy szájfényt.A biztonsági őr szólt neki ,hogy a kezén próbálja. A lányom megköszönte a figyelmeztetést aztán az őr ott is hagyta. A termék nem nyerte el a lányom tettszését,így azt visszatette és másikat választott. A biztonsági őr a pénztárnál várta és rászólt hogy nem ezt a terméket választotta,mennyen vissza azért amit kipróbált! A kislányom mondta neki hogy azt nem szeretné megvásárolni mert az nem tettszik.Erre a biztonsági őr ráparancsolt ,hogy azonnal menjen vissza,őt ne nézze hülyének mert kihívja a rendőröket mert hogy a lányom megrongálta a terméket. A kislányom elindult a szóban forgó termékért de úgy megijedt hogy nem találta és ezt közölte is.Az őr erre úgy reagált hogy elkezdte mondani a kislányomnak hogy nem lehet ennyire sötét,ilyen szőke,mit képzel ne nézze a lányom őt hülyének!!! A terméket odavitette a kasszához és rákényszerítette hogy a lányom kifizesse azt .A jelen lévő vásárlók és a pénztáros hölgy is tanúja volt a jelenetnek hogy a kislányomat megalázza,megfélemlíti,vásárlásra kényszeríti a biztonsági őr!!!Miután a gyermekeim hazajöttek,elmondák mi történt.Én ezt követően beutaztam Csornára és mivel a biztonsái őr már 17:45-kor nem volt ott,így az üzletvezetőt kerestem meg.Elmondtam neki,hogy mi történt és a történteket a pénztáros hölgy is igazolta,aki egyébként nagyon elvolt képedve a biztonsági őr viselkedésén,amit saját maga tapasztalt és nem győzött elnézést kérni.Az üzletvezető visszavásárolta a terméket és mivel én ragasztkodtam a panasztételhez,mondta,hogy egy papírra írjam le a panaszom és ő oda adja a biztonsági cég vezetőségének.a panaszt azonnal megtettem írásban,amit az üzletvezető hölgyel elolvastattam.Szeptember 7.-én felhívtam a biztonsági céget,mert még mindíg nem reagáltak a panaszomram.Kértem a telefon túloldalán lévő vezetőt,hogy hallgassa meg a lányomat is.Ő azt mondta,hogy eljön hozzánk.Persze nagyon sajnálta a dolgot,de ennek ellenére azóta semmilyen hivatalos iratot nem kaptam,semmi nem történt.Szeretnék feljelentést tenni,becsületsértés,kényszerítés és kiskorú megfélemlítése miatt!Érdekelne az Önök véleménye.Mire számíthatok?
Köszönöm szépen!

Dr.Attika # 2016.10.02. 07:25

Mi ez a diszkrimináció? Vidéki ügyfelek meg menjenek a ...csába.

Súgás # 2016.10.02. 07:14

Korrekt ügyvédeket biztosítunk a budapesti lakosságnak!

Véleményem # 2016.09.27. 12:17

Betti70

Nem küld a bolt utólag jegyzőkönyvet. Nincs következmény a bírság befizetését követően.

Betti70 # 2016.09.21. 17:14

Üdv!
A lányomat bolti lopáson érték, összesen 35 ezerforint értékben. A termékeket nem rongálta meg, a rendőrök pedig siettek, mert lassan vége volt a műszakjuknak, így a helyszíni bírságot 50 ezer forintra szabták ki. Annyi lenne a kérdésem, hogy erről külön kapunk értesítést, vagy a bolt elküldi postai úton a jegyzőkönyvet? Miután befizette a bírságot, egyéb következményei nem lesznek az ügynek?

ObudaFan # 2016.07.23. 08:13

Ha még nem voltál büntetve, pénzbírságra számíthatsz. A fizetésedből a kár mértékének megfelelő összeget tarthatja vissza.

tiinaa # 2016.07.15. 14:09

Tisztelt Ügyvéd!

Bolti dolgozóként bizonyos termékeket nem ütöttem be a pénztárgépbe,az igy keletkezett többletet zsebre tettem.kb 10 -20 ezer forint értékben. A kamerák miatt megtudta a főnököm,azt szeretném kérdezni,hogy milyen büntetésre számithatok,ha feljelentest tesz,illetve ha nem,akkor jogában áll e, hogy a fizetésemet (alkalmi munkavallaloként) ne adja oda?
A választ előre is köszönöm!

Dr.Attika # 2015.11.06. 16:44

Mivel a TESCO a sértett ezért a "Tolvaj tolvajának megbocsát az ég." népi bölcsesség is alkalmazható.

folyami géb # 2015.11.06. 16:34

Hát pedig én az alanti anyagban azt olvastam:

"A csalás csak akkor befejezett, ha a tévedésbe ejtő vagy tévedésben tartó magatartás hatására a passzív alany olyan vagyonjogi rendelkezést tesz, melynek eredményeképpen akár nála, akár tőle elkülönülten a sértettnél kár keletkezik."

Kérdezem én illő tisztelttel: átcímkézésénél ki lesz tévedésbe ejtve, és e passzív alany milyen vagyonjogi intézkedést tesz, aminek következtében a sértettnek kára keletkezik?

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2015.11.06. 14:36

Ha pl. drágább termékeket olcsóbbra átcímkézve "hoztak el" az csalás. :)

A pontos állásfoglaláshoz nyilván pontosabban is kellene ismerni a körülményeket. De valóban, lehet akar lopás is.

folyami géb # 2015.11.06. 14:24

Én azért inkább ugyanazon kiváló szerző alábbi művét javasolnám inkább:

http://lorik.hu/…ntetougyved/

:)

Csalást nehezen tudok elképzelni az adott körülmények között. De a várható következmények ugyanazok.

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2015.11.06. 14:07

Tisztelt asdtra!

Nagy valószínűséggel kisebb kárt okozó, folytatólagosan (azonos sértett sérelmére - jelen esetben a Tesco -, rövid időközönként, többször elkövetett), üzletszerűen (rendszeres haszonszerzés végett) elkövetett csalás bűntettét, mint társtettesek követték el.

Ha még nem hallgatták ki Önöket gyanúsítottként, akkor az fog következni. Amennyiben már kihallgatták Önöket, és nem kell egyéb tárgyi vagy okirati bizonyítékot, tanúvallomást beszerezni, úgy vélhetően hamarosan lezárják a nyomozást.

Amennyiben már kihallgatták Önöket, és beismerő vallomást tettek, úgy szinte borítékolható, hogy megállapítják a büntetőjogi felelősségüket.

A csalásról kicsit bővebben:
http://lorik.hu/…_vedougyved/

asdtra # 2015.10.22. 22:28

Kedves Ügyvéd!

Teszkóban kasszásként édesanyámmal összejátszva 4 alkalommal összesen maximum 130000 Ft értékben követtünk el lopást. A biztonsági őrök által írt jegyzőkönyvben a bolti lopás, csalás, összejátszás szavak szerepelnek. Büntetlen előéletűek vagyunk, tettünket megbántuk. Mondták, hogy a rendőrség majd értesíteni fog.
Ebben az esetben milyen kimenetele lehet az ügynek?
Köszönöm!

Anika1239 # 2015.01.12. 18:46

Agisono!
Szó sincs arról amit te most itt "kitaláltál" több éve ismerem azt a lányt is és a szüleivel is szintén nagyon jóba vagyok!Egész egyszerűen az ő sorsa is érdekel.Egyből a rosszat keresed.

AgiSoNo # 2015.01.11. 15:13

Kedves Anika!
Bár nem tudok jogilag érdemben hozzászólni, de nem gondolod, hogy a saját lányoddal kellene törődnöd nem a barátnővel?
Lelked megnyugodna ha a másik lányt is behívnák és megbüntetnék? Neked könnyebb lenne elviselni a helyzetet ha a "szomszéd tehene is megdöglik"?
Az, hogy pontosan mi volt ezt a lányok és az eljáró hatóság, biztonsági szolgálat tudja, lehet a lányodnál volt a 40 ezer forintnyi holmik 90%-a, és így nem meglepő, hogy rajta "csattan".

Véleményem # 2015.01.08. 12:01

Anika1239

Létezhet, hogy a lány egyedül viszi a balhét. Az is lehet, hogy a másik máskor kap idézést de elég kicsi a valószínűsége. A lánya aki már kapott idézést a bíróságra, neki lehetősége van elmondani mindent, hogyan történt. A többi már a hatóságra van bízva.

capisca # 2015.01.08. 07:49

Kedves LOLITA!

Javaslatom, ha van 100-200 eurótok bemenni és kérni a Hatóságtól, Bíróságtól, hogy befizethessétek a büntetést.

Mondjátok, hogy elvesztette a csekket és hamis címről hallgatni.

Nem hiszem, hogy a német hatóság ne állítana ki egy új csekket vagy, ha van (ezt nem tudom) valami pénztárba befizetni.

További javaslat az ilyen baráttal minden kapcsolatot megszakítani, a lánynak pedig 2 nagy anyai pofont lekeverni jobbító szándékkal.

Anika1239 # 2015.01.07. 21:21

Még az én történetemhez hozzá szólnék.Nem kapott a lányom barátnője levelet és nem dugta el.Utólag kiderül hogy a biztonsági őr folyamatosan a lányomra terelte a "dolgot".Még egyszer feltenném a kérdést hogy létezik hogy a lányomnak kell egyedül elvinnie ezt az egészet? Vagy majd a barátnője megkapja hónapokkal később és neki külön tárgyalása lesz? Teljesen tanácstalan vagyok.