jogorvoslat büntető bíróságon


Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.16. 09:15

Azért a "jogorvoslat" kifejezés más jelentéstartalmak számára van fenntartva. Örülj, hogy nincs rá szükséged büntető eljárásban.

A következő tárgyaláson, amikor majd vallomást teszel, szólj, hogy az elmaradt tárgyalással kapcsolatos költségeid megtérítését is kéred.

információt kérő # 2007.10.16. 09:08

Sziasztok!
Ha valaki járatos a témában, kérem segítsen.
Az történt, hogy tanúként voltam beidézve (sértett)bírósági tárgyalásra, ahol az idézés szerinti időpontban és helyen pontosan meg is jelentem. A tárgyalás elmaradt, azonban erről előzetesen nem kaptam értesítést, és ráadásul mindezt a portás közölte velem, tehát nem a bíró, őt a környéken sem láttam. A gond, hogy e tárgyalás miatt utaztam haza az egyetemi városból 200 km-t, emiatt kellett lógnom egy teljes napot az egyetemi órákról, és utazhatok vissza ismét dolga végezetlenül. A kérdésem az, nem várható az el, hogy amint a bíróság látja, hogy a kitűzött tárgyalás nem lesz megtartva, erről a megidézetteket értsesítse? Ha ez esetleg az utolsó pillanatban derülne ki, akkor is ott a telefon...
Milyen jogorvoslatért folyamodhatok, hogy a jövőben az ilyenről időben értesüljek? (Tehát, a tárgyalás elmaradásáról nincs végzés, arról mindössze a portástól értesültem.)
Segítségeteket előre is köszönöm!