szabálysértés


Grád András # 2009.07.30. 21:06

Kedves Zsofiakecskes!

"Egy aprócska önvédelmi fegyver miatt" tartási engedély nélkül Magyarországon 2-8 évig terjedő szabadságvesztés jár (Btk. 263/A.§ visszaélés lőfegyverrel) és gyanítom, hogy Németországban sem lehet ez nagyon másként. Úgyhogy a helyében pánikszerűen keresnék egy jó német ügyvédet abban a reményben, hogy nem ismerkedem meg belátható időn belül közelebbről a kies németországi börtönök valamelyikével. Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

monalisa1 # 2009.07.30. 20:59

Zoku

Én sem szeretem a macskát - szegény állat nem tehet róla. Van akinél sokkal több cicus is "lakik" a lakásban - hogy lehet kibirni?... Valamint minden tele macskaszőrrel...

Ismét írom, ha orvos igazolja, hogy allergiás problémák lépnek fel "a" macsek miatt, akkor ha másként ne de bírósági úton kötelezni lehet a gazdát az eltávolításukra. (Ha nem tarja be az önkormányzat bírságolhatja - ahányszor csak szükséges.)

"Lisa"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2009.07.30. 20:54

Livia1

Figyelmetlen voltál, azaz a benzinkúton sincs külön közlekedési szabályozás, vagyis induláskor/kanyaradáskor körültekintőnek kell lenni.

A saját károd éppen elég (...) és bizonyára egy életre megjegyezted a dolgot, így akár egy rendőri figyelmeztetés is elég lehetett volna - ezzel szemben a pénzbírságon kívül a vezetői engedély bevonása elég durva...

A KRESZ könyvet lapozgasd...

"Lisa"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2009.07.30. 20:42

Azért mert külföldi állampolgár vagy, attól még a "tettenérés" országában fogják lefolytatni ügyedben az eljárást. És ha a bíróság által kirendelt szakértő azt állapítja meg a kérdéses fegyverről, hogy az önvédelemre szolgál - nyert ügyed van.

Bizonyára Németországban is nem kevés hasonló védelmi eszköz van a lakosság bírtokában, különösebb hatósági engedély nélkül.

Azt kérdezhetik, hogy hol szerezted be, nos ebben az esetben igazolni kell a származást, valamint mellékelni a "műbizonylatot" miszerint a légynek sem lehet vele ártani...

Nem egy "játékpisztoly" annyira élethű mása egy komoly marokfegyvernek, hogy ránézésre csak hozzáértő szakember tudja megkülönböztetni őket.

Ha szükségét látod fogadj német ügyvédet, főleg ha az egyes vizsgálati- ill. peres eljárási napokra nem tudsz kiutazni.

"Lisa"
laikus hozzászóló

zsofiakecskes # 2009.07.30. 07:50

Tiszteletem! Én egy fiatal pályakezdő vagyok. Németországban elkaptak az autópályán és egy önvédelmi fegyver miatt bevittek a rendőrségre. Most bekerültem a nyílvántartásba mint egy bűnöző!Nem tudom, hogy ez milyen következménnyekkel jár és miylen vonzata lehet, mert a német rendőrség bíróságra adta az ügyet! ezt az ügyet nem hozzák magyarországra? mi lehet belőle? esetleg pénzbírság? Legyen szíves valami tanácsot adni,mert nem tudom mire számíthatok egy aprócska önvédelmi fegyver miatt! esetleg bírósági ügy is lehet belőle? köszönöm szépen

zoku # 2009.07.25. 06:58

Kedves Lisa!

Köszönöm a válaszod. Itteni rendelet szerint lakásonként max. 2db macska tartható + a szaporulataik 3hónapos korukig. Kedves szomszéd 7-8macskát tart el, nem tetszik egyik szomszédnak sem, de én bevállaltam a nevem, hogy megszüntessük ezt az állapotot. Nem hiszitek el, de jártam már úgy, hogy a frissen mosott ruhát a szárítón vizelte le és csak este vettük észre amikor megszáradt (macskahúgyszag a lakásban).
Zoku

Lívia1 # 2009.07.25. 04:17

Sziasztok!
Megbüntettek 40 ezerre és két hónapig bevonták a jogsimat mert: tankoltam egy benzinkútnál és indultam kifelé enyhe jobbrafordulással. A mellettem lévő álláson keresztülhajtott tankolás nélkül egy teherautó és nekem jött. Meghúzta a kocsim jobb oldalát rendesen. Helyszini intézkedés: a rendőr szerint jobbkézszabály miatt nekem kellett volna elsőbbséget adnom. Rendőrségi határozat: nem megfelelő körültekintéssel kapcsolódtam be a "forgalom"-ba. Most a bíróságon van az ügy. Szeretném tudni, hogy milyen közlekedési szabályok vonatkoznak a töltőállomás területén való közlekedésre, elmarasztalás esetén van-e további lehetőségem fellebbezésre, hol nézhetek utána a rendeleteknek?

monalisa1 # 2009.07.24. 20:52

Még a bíróságon sem egyidejűleg a kihalgatás hanem egymást követően. Ez bizonyára nincs másképp az önkormányzatnál se.

Egyébként vagy a társasház házirendje vagy az önkormányzat saját rendelkezése, de meg kell hogy határozva legyen a lakásonként tarthat macskák száma - ha egyáltalán engedélyezett. (Volt már olyan társasház ahol minden négylábú tiltva volt az egyik lakó orvosilag igazolt állatszőr allergiája miatt.)

"Lisa"
laikus hozzászóló

zoku # 2009.07.24. 15:58

Sziasztok!

Nemrég írtam egy levelet az önkormányzatnak, hogy xx személy túl sok macskát etet a társasházban. Kaptam egy idézést, az önkormányzatnál meg kell jelennem meghallgatásra tanúként. Ilyenkor ott szokott lenni a szabálysértést elkövető is? Vagy külön-külön hallgatnak meg? Bíróságon gondolom jelen van, de ez önkormányzati ügy még.

Tóth Marianna # 2009.07.09. 11:04

Szia!
Pénzbírságot nem kaptok, ha fiatalkorúak vagytok. Csak akkor, kaphatnátok, ha rendszeres jövedelemmel rendelkeztek.
Figyelmeztetés lesz belőle. Tájékoztatják erről a gyámhatóságot is. Ennyi. De tanuljatok belőle!

TA.péter # 2009.07.09. 10:53

Üdv

Barátomat tegnap elkapták a CORA-ban bolti lopáson mindketten (fiatal korúak vagyunk még) 9780FT értékben lopott. De az én adataimat is felvették.
A jegyzőkönyvben ilyesmi szerepel h az 1.számú személy(ez a barátom) a táskájába rejtett dolgokat majd a 29es pénztártól fizetés nélkül távozott és a 2.számú személy(ez én vagyok) mindezt látta.
Milyen következmények lehetnek ránk nézve ha ez volt a legelső ilyen ügyünk. A biztonságiak ilyeneket mondtak nekünk ,hogy Kiküldenek 1 levelet a szülőknek (ebben mi állhat?) és be kell menni az önkormányzathoz ott a felvételeket megmutatják és 5000Ft-tol 100000Ft-ig terjedő bírságra számíthatunk amit lehet h elosztanak köztünk. Ebből mind igaz?

Kérem szakértő válaszát vagy aki tudja a válaszokat.
előre is köszönöm!

fapuma8 # 2009.06.30. 19:03

Köszönöm a választ.

websas # 2009.06.29. 22:22

Kedves fapuma8!

Gondolom a nejed kapott egy felszólítást nyilatkozzon, hogy ki vezette az autót az adott időpontban. Ha nem mondja meg akkor az objektív felelősség alapján Őt büntetik meg ( a bünti valamivel magasabb) de nincs jogsi bevonás és büntető pontok. Ha bevállalod akkor ezek + ba hozzájönnek a bünti viszont szerényebb lesz.

websas

fapuma8 # 2009.06.29. 22:06

Sziasztok,

Kaptam egy szabálysértési eljárás megkezdéséről szóló közleményt...
Pontosabban a feleségemnek jött mert az ő nevén van az autó amivel az M0-ás újszakaszának a végén 80 helyett 135-el lelőttek....másrészt szerintem kb 110-el volt... csoportosan mentem másokkal...

Nem írnak semmilyen büntetési tételt benne.
Én vállalom és kifizetem a birságot de érdekelne mi ilyenkor az ügymenet?

Én mindennap autóval dolgozom , tehát a jogosítványomat szeretném megőrizni.

Mikor és hogyan tudhatom meg mi a bírság ezért?
Mikor tudom meg hogy el akarják-e ezért venni a jogsit?

Hogyan jöhetek ki ebből a legjobban?

Köszönöm előre is a válaszokat.

Bossxx # 2009.06.25. 23:37

Bassza meg az összes köxxög rexxör hogy állandoan engem basztat piti szabálysértésekkel nem piti pénzbirasgokért! amivel meg kéne nem föglakoznak vagy nem mernek foglakozni???
Elegem van a Rendörálambol...
Rendörálam gyengébb nalam!!!
A miért van az hogy a magyar rendörség a hivatalos lopásbol él??? vagy zen nem kéne kiakadanom? Jaa Magyarországon vagyunk itt ez természetes itt mindent lehet ha politikus vagy vagy Rendör!
miért kell a tiszteséges embereket basztatni???
Lassan már élni se hagynak. irjatok meg ti is a vélemynyetek a mostanaban a rendöri intézkesésekröl és pl az egekbe visszük a trafipaxok számát és a birsagokat olyan magasra emeljük hogy már autba se mer ülni az ember. Nehogy azt mondja nekem barki hogy a rendörök betartjak az 50km/h Ezt még a nagyanyam se tartja be pedig ö aztan igazan nagy pilota.
miért mindig z autosokat kell leuzni?? És a hülye magyar miért hadja ezt? Emberek ez gáz! Könyörgöm hol élünk?!!!

A szervezett bűnözés rendvédelmi támogatás nélkül sehol a világon nem tudna igazán működni – közölte Frankberger Ferenc, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának (RSZVSZ) vezetője az egyik kormányközeli lapnak adott interjúban.

babba # 2009.06.13. 09:14

Azt szeretném megtudni ha valaki megrongál egy autót és ha van szemtanú vagy nincs akkor ilyenkor mi van rátudják bizonyítani a dolgot.

jack4 # 2009.06.11. 19:50

30.000 Ft.- körüli bírság.

karcsi67 # 2009.06.11. 19:40

sziasztok, az M3-on jöttem útépítés volt, 60 as tábla volt és 90-el mentem és lefotoztak, lécci írjátok meg hogy milyen büntetésre számíthatók

jack4 # 2009.06.10. 07:02

Engedély nélküli szabs. 100.000 Ft-ig terjedhet a bírság.

monalisa1 # 2009.06.09. 23:17

Ujabb pénzbüntetés és ujabb eltiltás várható, tehát nem érdemes kockáztatni.

gabor007 # 2009.06.09. 22:57

Vezetéstől való eltiltás lejárta után de még az újravizsgázás elötti vezetés milyen következményeket von maga után?

ObudaFan # 2007.12.08. 13:50

Az én véleményem továbbra is az, hogy a specialitás folytán heterogén alaki halmazatról van szó.

Zewa # 2007.12.07. 22:13

"Ezért írtam, hogy lehet ez súlyosabb is, ugyanis mint látod, ha eltiltás alatt mégis vezetsz, bizony ott alkalmazhatnak elzárást is! Szóval sok sikert, hogy valahogy megúszd ezt, nem lesz könnyű, nagyon rá másznak az ilyen esetekre (mellesleg rengeteg ilyen van is)."

Akérdés a következő volt:

Ha valakit engedély nélküli vezetését eltiltottak és annak hatálya alatt mégis megbukik gépi meghajtású jármű vezetésével (pl. B kategórás járműtől van eltiltva és ugyanazzal bukik meg ismét), akkor kizárólag csak járművezetés az eltiltás tartalma alatt szabálysértés vagy engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt is felel?

Vagyis nem az a kérdés, hogy milyen súlyos a szankció, hanem az, hogy a kettő szabálysértés heterogén alaki halmazatot képez-e?

maradok tisztelettel: zewa

Zewa # 2007.12.07. 22:04

ObudaFan!

Pedig ez a gyakorlat. Ugyanis előfordul, hogy több "élő" eltiltása van valakinek, amelyek különböző időpontokban járnak le.

Ezért is vetődött fel bennem a kérdés...

maradok tisztelettel: zewa

ObudaFan # 2007.12.07. 17:23

Eltiltás alatti vezetés esetén nem lehet még egyszer eltiltani. Érdemes fellebbezni egy ilyen végzés ellen.