letartóztatottnak segítségkeresés


Főlökött # 2008.01.06. 15:35

Tisztelettel

Saját magának köszönheti az ismételt atrocitást, már elnézést.
Szabadulásakor kapott igazolással, befizetést igazoló okmánnyal rendelkezett volna, ismételt elfogásakor, amit megkapott, nem került volna ismételten elfogásra-előállításra.
A közeg rendszere tohonya ( kell egy bizonyos idő, a rendszerből való kikerülésre ), azért biztosítanak igazolásokat, hogy elengedése után, pl. 5 perc elteltével, ne állítsák elő ismét ugyanazért, a keresett, hatóság előtt meg nem jelent, ismeretlen helyen tarózkodó személyt.

----------------
  • Löki
Katesold # 2008.01.05. 17:19

Köszi csak nem vonták vissza a körözést ugyhogy már kint van. Nagyon köszönöm!

ksstomi # 2008.01.05. 12:15

hozzászólás törölve

Katesold # 2008.01.05. 11:37

Az előző eset az szab.vesztésre változtatott pb. volt egy kocsmai verekedés miatt.A mostaniról nem tudok semmit de az előzményeket ismerve ez is verekedés lehetett, és nem tudom hogy mit várjak sem az újabb esetleges büntetésről se hogy kiengedhetik-e mostanában ítélet nélkül és hogy tárgyalás lesz-e vagy nem.
Mikor felhívtak azt mondták, hogy élő körözése volt és hogy a VIII. ker.-be vitték oda lehet hozzá menni látogatni. De mivel én csak hétvégén vagyok pesten ezért nem tudok legfeljebb ekkor bemenni, de egyáltalán érdemes-e ilyenkor odamennem ha nem mondanak majd semmit és ugyanúgy nem engednem be hozzá mert csak a barátnője vagyok kapcs.tart. papír nélkül, és még meg is kérdezte a rendőr h kije vagyok és ugyanúgy mondta h akkor menjek be.
Amit nagyon nem értek hogy ez hogy van: azt mondják h lehet menni be hozzá aztán ott meg elzavarnak hogy ilyet nem lehet.Legalábbis múltkor ez volt.A másik ami érdekelne nagyon hogy modjuk egy esetleges tárgyalásig akkor nem engedik ki csak ha mondjuk óvadékot szabnak ki ezért?

ObudaFan # 2008.01.04. 21:32

Segítenénk, ha bármi konkrétumot írna. A lentiekből sem az előző, sem a mostani esetről nem derül ki még az sem, hogy előzetes letartóztatás volt (és óvadék lett letéve), vagy szabadságvesztés (esetleg szvesztre változtatott pénzbüntetés.)

Katesold # 2008.01.04. 14:18

A barátom aki fogházban volt, letettük a pénzbüntetést és kiszabadult de most újra bevitték vmi miatt és kaptam telefonon az értesítést hogy lehet menni látogatni. Elözőleg garázdaság miatt volt bent kb. 1 hónapja jött ki és most valami hasonló miatt vihették be azt hiszem. Azt mondta a rendőr,aki felhívott hogy be lehet menni hozzá másnap du. de ezt már múltkor eljátszották de nem engedtek be senkit, meg se mondták hogy ott van-e, de akkor miért mondják hogy lehet vele találkozni ha aztán nem engednek be? Most akkor nem fogják kiengedni hogy szabadlábon védekezzen ha élő körözés alatt volt és bevitték? Most engedték ki tehát nem folyhatott le még semmilyen tárgyalás ilyen hamar ha fel is jelentették nem?És akkor 24 órán belül ki kellene hogy engedjék..vagy rosszul tudom?Vagy benntarthatják? Előzetesben lehet vele kommunikálni? Kaphat ezért megint pénzbüntetést? Kérem segítsenek!