Szolgálunk és Védünk?


Ember66 # 2008.01.27. 21:10

Jo napot! Olyan kérdésem lenne egy sikkasztásos ügyben én
vagyok a sértett.A nyomozás során a rend öre nem megfelelöen járt el.Pl nem kaptunk informáciot a nyomozás
fejleményeiröl sem irásban sem telefonon,söt irat ismertetés sem volt a végkifejlettröl.Az ügyészség semmilyen szinten nem foglalkozott az üggyel Pl volt olyan hogy fellebeztünk és még megsem érkezett a levelünk
már jött a másodfoku elutasitás. Van ilyen ?
Jelen pillanatban is értettlenül állok az egész elött.
Van valami esély ?(jogorvoslat vagy perujra felvétel)
A másodfoku elutasitás 2007.jul.03ban volt.
A válaszát elöre is köszönöm !

kismukk # 2008.01.28. 08:11

A www.police.hu oldalon van egy ablak, a legördülő menüben válaszd ki az illetékes kapitányságot, és ird be a kérdésedet, panaszodat. Engem még aznap visszahivtak.

Levélküldésre tanács: mindig tértivevénnyel! annak nyoma van, ha visszaérkezik, rajta hogy ki és mikor vette át.

ObudaFan # 2008.01.28. 16:23

A nyomozás során nem kell minden információt közölni a nyomozásról. Egyebekben az intézkedéstől számított 8 napon belül panasszal lehet élni.

Krisztián2006 # 2008.02.14. 12:20

A Büntetőeljárásról szóló törvény konkrétan részletezi, hogy sértetti minőségben milyen jogok illetnek meg. Többek között az eljárás alatt végig észrevételeket, indítványokat tehetsz. Jogod van megismerni az ügy azon íratait amely a sikeres nyomozás érdekeit nem sérti. Tájékoztatást kérhetsz a hatóságtól az ügy állásáról stb.
Amennyiben írtál levelet s arról van bármilyen feladóvevényed érdemes minél előbb írásban panaszt tenne mondjuk a Legfőbb Ügyészség Nyomozás Felügyeleti Főosztályán. Igaz nem ők az illetékesek, de ott már iktatják s ha onnan küldik le a leveled komolyan fogják venni. Emellet tanácsolnám, hogy járj utánna annak jelenleg hol található az ügy aktája. Azt a szervet személyesen kellene felkeresned és betekinteni az íratoikba, ott megláthatod, hogy megérkezett e a leveled.
Mindenképpen mielőbb írásban PANASZT tégy.

Pjotr # 2008.02.14. 12:38

Vagy menj be a panasznapon az ügyészségre és érdeklődj.