Házi őrizet


anti93 # 2019.08.20. 19:50

Sziasztok,

Olyan problémám lenne, hogy jelenleg házi őrizetben vagyok több, mint 4 hónapja. Indítványoztuk az ügyvédemmel, hogy megkaphassam a lakhely elhagyási engedélyt. Ebben csatoltunk nyilatkozatot , hogy alkalmaznának , amennyiben be tudnék járni, valamint jeleztük, hogy az élettársam várandó, illetve az egészségi állapotom megromlott. Ezek után elutasították. Van valami tippetek, mit lehetne ilyenkor tenni?
A gyanúsítás jelentős értékre üzletszerűen elkövetett orrgazdaság. Büntetlen előéletű vagyok.
előre is köszönöm a segítséget!

rigoz # 2018.12.30. 14:28

Tisztelt mmc95!

Véleményem szerint a leírtak alapján ebben ne is reménykedjen.

Körözik, mert nem működik együtt, rejtőzködik, halmazatban több bűncselekményt, azok közül is vagyon elleni és erőszakos bűncselekményt, több bűncselekmény minősített esetét elkövetett a gyanúsítás szerint feltételezetten, ehhez képest édesanyja súlyosan megromlott egészségi állapota és a büntetlen előélet kevésnek mutatkozik, mind enyhítő körülmény annak mérlegelése során, hogy elegendő-e a meghatározott épület elhagyásának nyomkövető eszközzel ellenőrzött tilalmának elrendelésével járó bűnügyi felügyelet elrendelése vagy a letartóztatás rendelendő el az eljárási cselekményeken való részvételének biztosítása, a bizonyítási eljárás meghiúsításának megelőzése, illetve az újabb szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény elkövetésének megakadályozása érdekében.

Minden más, fontosabb körülmény Ön ellen szól, ráadásul önhibájából, felróhatóan idézte elő ezen körülményeket a döntő bíróság szempontjából nézve.

mmc95 # 2018.12.29. 19:51

Előzőhöz hozzá fűzném hogy első büntényes vagyok

mmc95 # 2018.12.29. 19:49

Üdv.segítséget szeretnék kérni.Fix hogy börtönbüntetést kapok.Nagyértékbe elkövetett dolog elleni erőszakkal haszonvágy szerzésből folytatlagosan csoportosan elkövetett lopás illetve betörés és kábítószer a vád.kérdésem hogy kaphatok e házi őrizetet ha édesanyámat ápolom mert levágták a lábát illetve szívinfarktust kapott és strok ot és nem tudja magát ellátni rajtam kivül senki nem tud segíteni neki. Nyakamba van az is hogy köröznek.. válaszokat előre is köszönöm

bufurcka # 2018.08.01. 13:50

Kedves Süvi!

Nagy eséllyel a tárgyalásig leszel,ezt tapasztalatból mondom 19 hónapnál tartok.Indokok ugyan azok szóval még arra sem veszik az időt hogy kivegyék a szövegből a bizonyítékok ellentüntetése részt pedig már bírósági szakaszban vagyok.Azt mondják nincs különbség kirendelt védő meg megbízott közt de ez sajnos nem úgy néz ki.Ha tudsz szerezni munkáltatót aki így is alkalmaz ezt írásba adja akivel laksz az jövedelem igazolást szerez akkor talán tudod kérni a lakhely elhagyásit. De mivel most szünet van nem kell kapkodni.

süvi82 # 2018.07.31. 13:15

9 hónapja vagyok házi őrizetben és már nagyon elegem van!!Piti kis füves ügyem van sosem voltam még büntetve és folyamatosan hoszabbitják!!!Bűnismétlés!!!!akkor már örök életemben rajtam lesz ez a nyomkövető ennyi erővel és örökre házi őrizetben mardok???Mert ugye a bűnismétlés az az ember örök élete folyamán fenn állhat!!! nyomozást lezárták!!!bezzeg sokkal komolyabb ügyekben szabadlábon v lakhelyelhagyásival védekezhetnek igazi kemény bűnözök!!!eztt már felháborítónak tartom!!!!!!kivagyok!!

bufurcka # 2018.07.20. 15:25

Hát sajnos semmi nem történt az ígéret szerint nem küldték ki a védőm nevét,elérhetőségét,sem a házi őrizet meghosszabbítását vagy megszüntetését elrendelő határozatot.A fellebbezésről sem adtak semmi információt miért nem kaptam választ 2 hónapja már.A területi rendőrkapitányság azt közölte ők semmilyen papírt nem kaptak az ügyészség részéről.

Drszedlak # 2018.07.17. 17:44

Az az 1 nap sajnos nem szàmit, ez ügyben semmit nem lehet tenni :/ Ön nem kérvenyezheti ,hogy zárják be, viszont azt a kirendelt ügyvèdet szorgalmazza,hogy megtudja az elerhetősègét. Ő segíthet. Az ilyen jogi bakikra ő tud megodàst, akkor is ha rossz vèlemènnyel vannak a kirendeltúgyvèdekről.

bufurcka # 2018.07.17. 06:35

Köszönöm szépen a válaszát. Elég vicces választ kaptam arra miért így kapom meg a hivatalos értesítéseket. A biztosabb kézbesítés és költséghatékonyságra hivatkoztak. állítólag a fellebbviteli bíróságon van a költségmentességről beadott kérvényem mert nem szabályos forma nyomtatványon adtam be. A bajom az hiába adok be bármilyen kérvényt mert a nyomtatványt is igényeltem amire az a válasz jött már késő.A házi őrizetes kérvényekre meg ugyan az a válasz jön állandóan még a helyesírási hiba is ugyan ott van benne. Tisztában vagyok vele kellene egy ügyvéd mert ez a kirendelt védő nem nagyon működik. De mivel közel 19 hónapja vagyok házi őrizetben így már semmi pénzem sincs,mindenem eladtam már meg tudjak élni. Papíron állítólag 180 ezer jövedelemmel rendelkezem de ez nem igaz nem is tudom honnan szedték, már azt is kérvényeztem csukjanak már be hogy megkezdhessem a büntetésem, de erre nem is válaszoltak. Esetleg abban tud még segíteni hogy a 90 napot hogy számolják? ha 13-án kezdődőt akkor ha van 31 napos hónap közte elméletileg 12-én járna le? Ilyenkor nem szabálytalan ha egy napot átugranak?Lehet e tenni valamit? Előre is köszönöm a válaszát. További kellemes napot önnek.

Drszedlak # 2018.07.16. 20:24

Akkor viszont csapj az asztalra. Hivd fel megint öket ezzel. Minden kèrelemre reagálniuk kell. De mièrt a rendörsèg viszi ki a papirokat?

bufurcka # 2018.07.16. 14:18

Általában 1-2 hét a késés a hosszabbítás közlésével. Hívtam a kerületi kapitányságot ahonnan általában kapom a leveleket de ők meg azt állítják amit ők kaptak mindent kihoztak.A ügyészség nem küldőt nekik semmit, az ügyészségen a hölgy meg azt közölte tegyek panaszt a rendőr ellen. Bár szerintem annak semmi értelme hisz ha ő nem kap parancsot hozzon ki valamit nem is fog. A baj az a kérelmeimre sem kaptam választ se a házi őrizet megszüntetése sem a költségmentesség ügyében pedig ezeket is Májusba adtam be.

Drszedlak # 2018.07.16. 13:23

Akkor hivni kell a rendörsèget, mert enèlkül háranyos helyztebe kerülsz. A kirendelt vedöd mindenre tud valaszt adni. Bàr nem ertem mièrt a rendôrsègnek adták ki, hogy vigyèk el. Bár lehet a házi örizet miatt. 1-2 napot szoktak csúszni a eghosszabbítàs közlésèvel, jól ertem?

bufurcka # 2018.07.16. 12:01

A bíróság azt közölte ők átadták a rendőrségnek hozzák ki nekem de nem tudják miért nem ért ide.

bufurcka # 2018.07.16. 11:50

Köszönöm az információt.Májusban volt egy tárgyalás de elnapolták és Szeptembere tették át, az közölték levélben tájékoztatnak az új kirendelt ügyvédem nevéről és elérhetőségéről de semmilyen levelet nem kaptam sem információt. A legutolsó levél alapján Julius 13.ik án lejárt a 90 nap de az előző levél alapján ez 12.ik én kellet volna lejárjon. Mert úgy van 90 naptári nap.

Drszedlak # 2018.07.16. 08:21

Most azonnal hivja fel a bíróságot, higy kivel kell felvennie a kapcsolatot a kirendelt ügyvéd miatt!
Ha kapott értesítést,hogy kirendelték a védöt, ott kellene lennie annak is,hogy ki az.

bufurcka # 2018.07.16. 06:32

Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék a házi őrizet szabályozása iránt közel 19 hónapja vagyok már házi őrizetben,rendszeresen a 90.ik nap után tájékoztatnak arról hogy meg lett hosszabbítva. Általában 1-2 héttel később. Azt szeretném kérdezni mivel a iratokban 90 nap szerepel de az elmúlt 3 hónapban is volt 31 napos hónap így a dátumnak is előrébb kellene jönnie szerintem. A dátum viszont nem változik marad a 13. napja a hónapnak. Ez így már 91 nap? Nem kell a folyamatosnak lenni a ilyen rendelkezésnek? Jelenleg nem rendelkezem kirendelt ügyvéddel sem mert állítólag rendeletek ki csak nem tudom ki az mert erről sem kaptam semmilyen értesítőt Május óta. Igaz e hogy ha átlépik a 90 napot utána meg kell szüntetni? Előre is köszönöm a segítségüket.További szép napot kívánok.