Szabálysértési tárgyalas


tszaboma # 2019.05.01. 10:06

Illetve,csak a Jarasbirosaghoz cimeztem (ajanlott tertivevenyes elsobbsegi), nem a birosági titkarhoz. (A levelemben, viszont öt is tisztelettel megszólitom) Másnap adtam fel,ha nem olvassa 8 napon belül,akkor is érvényes a kérésem?

tszaboma # 2019.05.01. 05:27

Hazamentem megnèztem a fènymásolatot. Miutan befejeztem a mindókámat, olvashatóan odairtam,hogy tisztelettel ès köszönettel xy eljaras alá vont személy. Ezutan még feloldalban leirtam az cimem, és a mellékelt papirjaim(bizonyitékaim),de utana mar nem irtam alà. Igy is elfogadjàk?

tszaboma # 2019.04.30. 21:18

Kedves Rigoz! Lenne mèg egy kèrdèsem: kèzzel irtam meg a fellebbezèst, most nem tudom,hogy túl parázom-e, de nem emlékszem,hogy aláirtam a végèn , ès ugye ebben az esetben nem fogadják el (szem.ig.szamot nem irtam, csak ügyszámot, a nevemet ès a szül.idő, hely, anyja neve) Emiatt ugye elutasithatjàk?

rigoz # 2019.04.26. 08:56

Ez esetben lehet kérni persze a tárgyalás elhalasztását.

Megjegyzem, hogy a azabálysértési tárgyaláson meghatalmazott útján is jelen lehet: meghatalmazottként ügyvéd vagy más nagykorú személy is eljárhat a képviseletében.

tszaboma # 2019.04.25. 21:20

Bár nem tudom 2-3 héten belül egyáltalàn lesz-e idöpont. Azt tudom,hogy 5 napon belül kitüzik.

tszaboma # 2019.04.25. 21:17

214 km-re van a 2 hely egymástól. Ha ugyanarra a napra tennék mind a kettöt, akkor kèrhetek másik napot a bírósági titkártól erre hivatkozva? ( az elökészítö ülési idézés másolatát elküldve) Köszönöm a segitséget!

rigoz # 2019.04.25. 19:50

Önmagában az, hogy ugyanarra a napra idézték, még nem zárja ki, hogy mindkét ügyben jelen tudjon lenni az eljárási cselekményen.

Erre hivatkozással igazolási kérelmet terjeszthet elő.

tszaboma # 2019.04.25. 12:13

Május 13-án egy büntetöügyben tanúként vagyok tárgyalásra idézve. Mit tudok tenni ha a bírósági titkár is ugyanarra a napra tüzi ki a tárgyalást?

tszaboma # 2019.04.25. 10:08

Bocsanat, ujra olvastam. Köszönöm!!!

tszaboma # 2019.04.25. 10:03

Akkor sem ha ugyanolyan mindkèt cselekmeny?(csalas) mert szabálysértési ügyben felrótták ezt:/

rigoz # 2019.04.25. 09:51

@tszaboma: Bűnismétlésként az azonos jellegű, szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény újbóli elkövetése értékelhető, szabálysértés elkövetése, illetv elkövetésének gyanúja nem.

tszaboma # 2019.04.25. 09:18

Köszönöm Rigoz, most nagyon félek,higy a büntetöügyemben az elökészítö ülésen letartoztatnak emiatt. Ugyanolyan bcs. Csak ott bünös vagyok ebbrn a szabálysértésben meg ártatlan...

rigoz # 2019.04.25. 09:04

Tisztelt !

Azt jelenti, ami le is van írva: Tárgyalás tartását kérheti a végzés kézbesítésétől számított 8 napon belül.

Ez esetben az a bírósági titkár, ügyintéző aki tárgyaláson kívül hozott végzést, döntést, tárgyalásra idézi Önt, ahol meghallgatja és előadhatja a kifogásait is.

Ennek eredményéhez képest a korábbi döntést hatályban tartja, megváltoztatja vagy visszavonja és az eljárást megszünteti.

Ez esetben a megváltoztató, illetve a hatályban tartó végzés ellen lehet fellebbezni 8 napon belül.

A tárgyaláson ez esetben meg kell jelennie, ha nem jelenik meg, akkor azt a tárgyalás tartása iránti kérelem visszavonásának kell tekintenie.

A tárgyalás tartásának e határidőben való kérelmezésének elmaradása esetén támadhatatlanná válik.

A tárgyalás tartása iránti kérelmében nem kötelező előadni a végzéssel kapcsolatos kritikáját, de nem feltétlen szükséges, arra a tárgyaláson sor keríthet, annak ez a célja.

tszaboma # 2019.04.24. 09:20

Irhatom azt,hogy kifogasolom a vegzest? (bocsanat ,masik klaviaturarol irok, ezen nincs ekezetes betu). Sxeretnem kerni targyalas tartasat, es itt leirnam hogy miert kifogasolom a vegzest(amit elmeletileg nem lehet fellebbezessel tamadni). A kifogas fellebbezesnek szamit? Szeretnem felsorakoztatni a mellettem levo bizonyitekokat, es azt, hogy a hatosag mit mulaszthatott el.

tszaboma # 2019.04.23. 22:45

Tárgyalás megatartása nélkül akkor hozható határozat, ha az előkészítő eljárás iratai alapján megállapítható, hogy a tényállás tisztázott és senkinek a meghallgatása nem szükséges, illetve a közvetítői eljárásra utalásnak nem állnak fenn a feltételei. § Ebben az esetben a határozatot a bíróság az iratok hozzá érkezését követő tizenöt napon belül meghozza. § Lényeges jellemzője az ilyen eljárás során hozott határozatnak, hogy abban közérdekű munka és elzárás büntetés nem szabható ki, csak pénzbüntetés, illetve bármilyen intézkedés. § Az ilyen határozattal szemben fellebbezés nem nyújtható be, azonban az eljárás alá vont személy vagy képviselője nyolc napon belül tárgyalás tartását kérheti. —- Ergo: sehogy nincs lehetöségem tisztázni magam?

tszaboma # 2019.04.23. 22:26

Bocsánat,kicsit értelmetlen kett a vége. Szóval, az elökészítö ülésem a büntetöügyemben lesz, es attól félek, emiatt a szabálysértési ügy miatt(ami ugyan olyan jellegü) a bíróság elözetes letartóztatàsba helyez. A szabálysértési ügyemben pedig kézzel fogható bizonyitekom van ,hogy nem èn követtem el. Ezt a tárgyalason,aminek a megtartását kérem, elöadhatom? (Ilketve a mai kérelmemben a,it megirtam, szintén csatoltam a bizonyitèkokat)

tszaboma # 2019.04.23. 20:30

Üdvözletem!
Szeretném megkérdezni,hogy mit jelent az,higy a vègés ellen fellebbezèsnek helye nincs, de tárgyalas kèrhetek. Szabálysértési ügy. A gondom az, hogy egyrèszt nem en követtem el , másrészt hasonló dolog miatt kell majd felelnem egy büntetö eljárásban, amit elismertem. De olyan dolgot nem viszek el,amihez nincs közöm. A feltett kérdésem azt jelenti, hogy a tàrgyalàson el sem mondhatom az en álláspontomat, és meg sem védhetem magam? Jövöhéten lesz az eökèszítö ülésem hétfön. Most rettegnem kell,hogy emiatt ott tartanak ,elôzetesbe raknak? Köszönöm