Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Sikkastás

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.08.27. 17:16

Mert az, akit a meghozandó döntés személyében érint, nem szavazhat, a határozatképesség szempontjából is figyelmen kívül kell hagyni. [Ptk. 3:18. § (1); 3:19. § (2) f)]

www.kbs-ugyved.hu

oligaliga # e-mail 2019.08.27. 13:06

KBS

Viszont nem tudja magát érvényesen megválasztani.

Miért nem?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.08.27. 07:41

akkor is le tudod váltani,
Viszont nem tudja magát érvényesen megválasztani.

www.kbs-ugyved.hu

samtop # e-mail 2019.08.27. 07:33

Igazad van és csak itt vádaskodok név nélkül, de az előadóval való beszélgetés okàn mondom, hogy tuti megvan az ügyvezető. Mármint ha ki nem mossa valaki. Elvileg lehetetlen, bizonyítékokkal van alátámasztva. De hát hogy évek óta húzódik, egy vicc a magyar igazságszolgáltatás.

A váltást nem tudom megoldani, mert képtelenség taggyűlést létrehozni. Nagyon elfajult a dolog, képtelen vagyok egy légtérben meglenni vele. Ő meg rohadt agresszív és primitív, min. verekedés lenne belőle.

oligaliga # e-mail 2019.08.27. 05:49

Kell taggyűlés, de az 50%-al akkor is le tudod váltani, ha a kisebbségi tulajdonos erre nem hajlandó vagy el se megy, feltéve, hogy nincs valami különleges joga az ügyvezető választását illetően.

Egy gyanúsítotti meghallgatásra idézés még nem egyenlő a bizonyított bűnösséggel. Óvatosan vádaskodj, mert a végén te kerülhetsz bajba. A többi kérdésed nem jogi jellegű és/vagy nem válaszolható meg a büntető ügy ismerete nélkül.

samtop # e-mail 2019.08.26. 16:53

Meg igen, talán az jó hogy jobban belelátok a dolgokba, de az szerintetek normális hogy bizonyítottan elsikkasztott dolgokkal (mivel kiment a levél hogy gyanúsítottként beidézve), a sikkasztó pénzt keres ebben az országban legálisan? És a beidézéssel mi lesz? ennyi volt? Kapott egy levelet amire nem reagált? Akkor hagyjuk békén szegény úgy is megijedt...

Mitől lesz jobb ha ebbe belelátok?

samtop # e-mail 2019.08.26. 15:48

most már nem, több mint 50%, de kell taggyűlést összehozni nem?

oligaliga # e-mail 2019.08.26. 15:42

Kisebbségi tag vagy?

samtop # e-mail 2019.08.26. 15:16

Sajnos bár a cég létezik, teljesen lehetetlen az ügyvezetőváltás...

oligaliga # e-mail 2019.08.26. 15:09

samtop

Ha a sértett nevében nagyobb beleszólást szeretnél az ügybe, választasd meg magad ügyvezetőnek, feltéve, hogy még létezik a céged, és van lehetőség új ügyvezető választására.

Ebben az esetben ugyanis a büntetőeljárásban a sértettet megillető jogokat, mint a sértett képviselője, gyakorolhatod, ami azért jóval több, mint az "egyszerű feljelentőé".

samtop # e-mail 2019.08.26. 14:58

Van folytatása a történetnek, és az igazságérzetem baromira ki akar törni belőlem, üvöltözni tudnék, egy biztos, ebben az országban a bűnözők abszolút biztonságban vannak, elég, ha a cégben az ügyvezető jó kapcsolatban van egy befolyásosabb tisztviselővel a kerületben. Bár nem értem miért jó megpróbálni egy egyértelműen bizonyítható bűnesetet eltusolni egy olyan embernek, akinek van komoly veszteni valója.

Szóval ott tartottam hogy június elején végre meggyanúsították az ügyvezetőt (aki nem ment el az idézésre persze), aztán egy hétre rá átadták az ügyet a nyomozó főügyészségre (úgy tudom azért mert a rendőrségi előadót megkereste az ügyvezető kedves „belső barátai” hogy ugyan már miért nem zárja már le az ügyet, vagy valami ilyesmi). Az előadó felnyomta őket ezért került a nyomozó főügyészségre az ügy, de kb. egy hónapja viszont visszakerült a kerületi kapitányságra (hogy mit csináltak az rejtély, szerintem kb. semmit). Felhívtam megint a kerületi nyomozót, aki közölte hogy csinálja a kerülete kizárását, nem tehet mást és majd a főkapitány kijelöl egy új kerületet ahol tovább folyik az ügyem. A nyomozó teljesen korrekt szerintem ebben. Viszont azt már nem értem, hogy az elsikkasztott tárgyak hogy hogy nincsenek lefoglalva, és a csalók által csinált új cégbe hogy hogy még használhatják is, és pénzt termelhetnek maguknak az elsikkasztott tárgyakkal? Havonta több milliót (ez nem vicc), és ha elhasználták leselejtezik és még annak az ára sem kerül vissza a régi cégbe. Ezt valaki érti?

A kérdés megint az, hogy valamit tudok én csinálni mint feljelentő? Fordulhatok valahova panasszal az ügyemben? Vagy nekem csak a várás marad, aztán csak lesz valami?

samtop # e-mail 2019.06.30. 21:18

Értem én...

Köszönöm az infót

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.06.30. 19:48

Nem te vagy a sértett. A sértett a tagságoddal működő cég. Te csak a feljelentő voltál.
Gyakori hiba, hogy a tag azonosítja magát a gazdasági társasággal, holott az egy önálló jogalany. (A tagnak alapból még csak képviseleti jogosultsága sincs.)

www.kbs-ugyved.hu

samtop # e-mail 2019.06.30. 18:51

És én idítottam el az ügyet. Vicces hogy nem tájékoztatnak hol tart, hisz én vagyok a sértett. Ha van ügyvédem az sem tud érdeklődni?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.06.30. 12:36

Nem vagy jogosult részletesebb felvilágosításra. (Ha csak nem vagy a sértett cégnek képviselője.)

www.kbs-ugyved.hu

samtop # e-mail 2019.06.29. 22:52

Üdvözlök mindenkit!

Az ügyem...

Sikkasztásért feljelentettem az ügyvezetőt a cégembe 3 éve. 2 hete a rendőrség gyanúsítottként végre beidézte a cégvezetőt. Érdeklődtem az előadónál aki közölte hogy a gyanúsított nem jelent meg az idézésre. 1 hét múlva megint érdeklődtem azt a választ kaptam hogy a nyomozó főügyészség átvette az ügyet ami lehet hogy visszakerül hozzájuk vagy átkerül más kerületben de semmilyen információt nem adhat.

Bevallom elvesztettem a fonalat hogy mi történik.

A kérdésem az lenne hogy a rendőrségi ügyszámon is lehet érdeklődni a nyomozó főügyészségen valahogy? Lassan 4 éve várom hogy történjen valami, sajnos tudom hogy mindenki él mint hal a vízben, pedig ha van igazság akkor nem kellene.

Köszönöm