Ezt megteheti egy bíró?


technologiesfordesign # 2019.08.23. 05:18

Tisztelt hozzáértők!

Szeretném a segítségeteket kérni a következő témában:

Történt, hogy egy csomag amit nekem szántak eltűnt a futár kezei között. Videókamerás felvétel van róla és GPS nyomkövetési infó, hogy felém sem járt. Előbbi a házban felszerelt, számomra hozzáférhetetlen biztonsági kamerarendszer. Utóbbi a posta saját nyomkövetési adatai.
A feladó elcímezte. Én mivel nem kaptam meg így nem fizettem érte.

Az, hogy logikai bukfencek sokasága és rosszindulat övezte az egész ügyet az csak hab a tortán... de ellenem indult eljárás. Gyanúsított lettem, majd vádlott.

A második tárgyalás alkalmával, miután iszonyatosan földbedöngöltem a postafutárokat a rengeteg nem csekély különbségnek a vallomásaikban... a tárgyalás befejezésre került, új határnapot tűzött ki a bíróság. Majd egy "Jajj el is felejtettem, most érkezett meg!" felkiáltással a bírónő elkezdte részletesen felolvasni a fiatalkorúként és közvetlenül abban az évben de már 18. életévemet betöltöttként elkövetett két bűncselekményemet. Pitiáner felfüggesztett ügyek. (Egy srác hozzám hozott buliba felszerelést, de megtartottam ameddig nem akarta rendezni a tartozását... mai napig érthetetlen számomra, hogy miképpen lett csalás, de ez van. Felfüggesztettek és pártfogói felügyeletre köteleztek. A másik ügy viszont tényleg csalás, mert ugyan a tudtomon kívül de egy nem létező dolgot adtam el. Mivel a vevő előbb tett feljelentést, mint számomra kiderült volna, hogy az amit értékesítek nincs így tisztázni sem lehetett. Mivel naív szaros voltam és bíztam a rendőrökben... amit elém tettek aláírtam. Persze javarészt a valóság volt benne csak éppen kiszínezve a szándékaimmal meg mesékkel amiket ők tettek hozzá saját kútfőből. Túl akartam rajta lenni, bántudatom volt. Ennyi. Egy életre megtanultam a leckét még ha nem is konkrétan vagyok bűnöző alkat.)
A hallgatóság a teremben. A tanúk a teremben. Ekkor elkezdi felolvasni részletesen az ügyeket és minden részletet, dátumot ami valószínűleg rendelkezésre állt az ügyekről. Felolvasás közben egyértelműen kiderült, hogy fk-s voltam és, hogy felfüggesztett és próbárabocsájtottak, kártalanítottam mindenkit, tényfeltáró beismerő vallomást tettem stb... mivel 2007-es ügyről lévén szó, tudtommal mentesültem már minden joghátrány alól mindkettőben. Vagy tévednék? Az erkölcsim nagyon régóta tiszta... Az elégedettség és a marú gúny a bírónő arcán látszódott.
Ezeket az információkat volt joga és indokolt volt felhozni a tárgyalás befejeztével így mindenki előtt? Mert jelenleg ez igen rossz fényt vet rám és elindult a pletyka, kis város lévén.

Később megtudtam, hogy az egyik futárt ismeri és már sokszor szállított neki csomagot. Ezek az adatok elérhetőek, de nem nyilvánosak. Továbbá a futárnak csak abban az évben amikor velem is történt a mi lépcsőházunkban másik két ember is kikérte a felvételeket a hatóságok számára, hogy nem kapták meg a csomagot a postafutártól. Tovább fűszerezi a dolgot, hogy azt állította a futár, hogy ketten dolgoztak aznap. Én eddig még soha nem láttam ilyet... illetve azóta 4x játszották el a kollégái TELJESEN BIZONYÍTHATÓ MÓDON, hogy itt jártak de nem találtak itthon pedig nem is jártak itt. Egyik alkalommal az volt a nyomkövetési oldalon, hogy visszautasítottam az átvételt, másik alkalommal, hogy nem tudtam a saját nevemre érkezett csomagnál igazolni a jogosultságomat. A többi kettő mintha csak nem lettem volna itthon.

Tudom, hogy nagyon csapongó voltam, de kérlek segítsetek, hogy mit tegyek... egy elfogultsági indítványon gondolkodok, de nem akarok beleírni szándékos rosszindulatot csak ha tényleg az indokolhatta kizárólag a fent leírt tettét a bírónőnek.

Segítségeteket előre is köszönöm! ;)

Grave7 # 2019.08.23. 06:33

@technologiesfordesign: Csak mellékesen kérdezem: ugye van ügyvéded?

Kovács_Béla_Sándor # 2019.08.23. 06:41

Védője.
Ha van, fogadja részvétemet.

technologiesfordesign # 2019.08.23. 06:51

Nincsen. Nem rendeltek ki. És most nem állok úgy anyagilag, hogy megengedhessem. Azt, gondoltam, hogy igazam van és az elegendő. Már látom, hogy nem lesz ilyen egyszerű.

Sherlock # 2019.08.23. 09:18

Vagy 8 éve egy vádlott elfogultságot jelentett be az ügyét tárgyaló bírónál, aki ezt nem ismerte el. Utána a vádlott leköpte őt a tárgyaláson, ezt követően a bíró elfogultságot jelentett be amiatt, hogy a vádlott őt leköpte. Hasonló tévedések sorozata lehetett ott is.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.08.23. 10:41

Kicsit is rosszindulatú bíró a köpés miatt megrendbírságolta volna a delikvenst, aznapra esetleg kis is tiltotta volna a teremből - és folytatta volna az eljárást. Kérdésre közölte volna, hogy őt a köpés nem befolyásolja, képes elfogulatlanul elbírálni az ügyet. (Aztán a büntetés kiszabásánál emlékezett volna a vádlott viselkedésére.)

technologiesfordesign # 2019.08.23. 20:45

A leírtak fényében az én ügyemben, a bírónőnek volt joga hozzá, hogy ezt a hallgatóság előtt előhozza vagy csak rosszindulatból tette?

gerbera317 # 2019.08.24. 06:50

Valamit én nem értek: Elmondod a sztoridat úgy, hogy még véletlenül se lehessen megérteni. Eszerint a futár töketlen volt, mire te a vádlottak padján találtad magadat. Hmm, helyes kis logikai bukfenc. A tárgyaláson a bíró a fejedre olvasta a nem túl rózsaszínű életrajzodat, teltház előtt, talán még a csillárokon is lógtak. Hogy egy ilyen tyúklopásos ügy miért érdekli enyire a publikumot, annyira nem is fontos. Ezek után én arra a kérdésre számítottam, hogy hány éves a kapitány. Jó, tévedtem, más lett belőle. De kérdem én: tényleg ez itt a legnagyobb bajod?

Kovács_Béla_Sándor # 2019.08.24. 08:38

A bírónak kötelessége ismertetni a vádlott bűnügyi "előéletét".

technologiesfordesign # 2019.08.24. 12:42

Lehet, hogy csapongó vagyok. De amit gyerekként elkövettem és mentesültem a hátrányos jogkövetkezmények alól... azt én úgy tudtam, hogy nem ismertetheti és főleg nem részletezheti a tárgyalás befejezése és jegyzőkönyvön kívül. Próbáltam itt erre választ találni, hogy az elfogultsági indítványomba ezt is beletehetem-e. De okés... tudom én vagyok a hibás, hiszen mertem kérdezni! Részemről feladom.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.08.24. 12:56

és jegyzőkönyvön kívül.
Benne lesz a jegyzőkönyvben, és természetesen nem a tárgyalás befejezése után történt. Még ott volt mindenki, nem?

technologiesfordesign # 2019.08.26. 01:23

Jegyzőkönyvben nincs benne. Miért lenne benne ha most nincs benne? A tárgyalás abban a pillanatban véget ért amikor lezárta a jegyzőkönyvet azzal, hogy új határnapot tűzött ki. Kézhezkaptam nyoma sincs benne az elhangzottaknak. Éppen ez az ami bánt! Ezért gondolom, hogy rosszindulatból csinálta! De hiába várom itt a segítséget, hogy volt e ilyenhez joga... miután ezek a büntetések nem csak, hogy kitöltöttek, de még mentesültem is a hátrányos jogkövetkezmények alól a törvény szerint. De ebbe se kötött itt bele senki! Szóval jól tudom vagy sem? Genyóság volt a bírónő részéről vagy joga volt hozzá? Indokolt volt vagy sem?

Kovács_Béla_Sándor # 2019.08.26. 05:15

A tárgyalás abban a pillanatban véget ért amikor lezárta a jegyzőkönyvet azzal, hogy új határnapot tűzött ki.
Ez hülyeség. Persze, ha te jobban tudod, akkor nem erőlködök.

technologiesfordesign # 2019.08.26. 12:42

Én azt nem értem, hogy ha valami nincs benne a jegyzőkönyvben az miért számít tárgyalásnak még? :) Én mindent rögzítek magam körül és felvettem az egész tárgyalást és megvan a jegyzőkönyv az, hogy iszonyatos hibák vannak benne az már csak hab a tortán. De okés... szerintem is fejezzük be itt mert ha a sokszor feltett kérdésre senki nem ad választ nincs sok értelme a bejegyzésnek. Azon lovagolni, hogy jogilag/szemantikailag/köznyelvileg éppen az adott kifejezés helyénvaló-e szerintem szőrszálhasogatás.