Egyedi jel meghamisítása.


gergo187 # 2019.11.01. 19:05

Kedves Jelenlévők!

Tanácsért, tájékozódásért fordulok hozzátok.

Pár nappal ezelőtt történt ez velem.
Egy kedves ismerősöm használt autókkal foglalkozik, nekem van a saját cégemre kiváltott Próba rendszámom, és a saját rendszámommal szoktam tőle elhozni néha autókat, úgy hogy azok magyar rendszámosak, de ideiglenesen kivannak vonva a forgalomból. Szokás szerint nálam volt egy ilyen autó, igazoltattak, és közölték,hogy lejárt a 6 hónapos ideiglenes kivonás, és nem lett meghosszabbítva, így az autó visszakerült a forgalomba, és mivel én ráraktam a P-Rendszámomat, ezáltal egyedi jelet hamisítottam, ami büncselekmény. Mondtam a rendőröknek, hogy a csomagtartóban van az autónak a saját rendszáma, ha tudom,hogy forgalomba van, akkor mi tartott volna vissza, hogy a saját rendszámával menjek. Nem érdekelte őket, technikusok jöttek a helyszínre, lefotóztak mindent, lefoglalták az autó saját rendszámát, lefoglalták az én saját próba rendszámomat. Előállítottak, és rabosítottak, majd közölték, hogy gyorsított eljárás lesz, és majd kiderül mi lesz belőle.
Mondták,hogy az autó saját rendszámát elég hamar visszafogjuk kapni, de a P-rendszámot nem valószínű, és hogy a cégemet eltiltják a P-rendszám kiváltástól 1 évre.
Tanácsokra lenne szükségem, tudom nemvoltam körültekintő, sose volt még ilyen gond semelyik autóval sem, így indulás előtt külön nem ellenőríztem,hogy kivan e valóban vonva az autó, de a saját nevemen lévő P-Rendszámot helyeztem rá..

Mire számíthatok? Van bármi esély arra, hogy a P-Rendszámot visszaadják, és ne tiltsák el a cégemet? Elég költséges egy ilyen rendszám kiváltása, és nagyon sokat használom. Milyen büntetés lehet?

Bármiféle tanácsot, segítséget, észrevételt, nagyon köszönök előre is,

Üdv,
G.