Szabálysértés elévülése


estamas # 2020.03.08. 22:14

Folytatódik a kabaré....
A 2019. decemberben közölt eljárás alá vonásom után (emlékeztetőül május 5.-én történt események kapcsán vontak eljárás alá) néhány nappal kértem időpontot írásban az iratbetekintésre, valamint a vallomásom kiegészítésére. Most márciusban (további majdnem 3 hónap után) ismét idézést kaptam a meghallgatásra a szabálysértésem ügyében.
Ezek nem ismerik sem az elévülésre, sem az ügyintézési határidőkre vonatkozó szabályokat?
A kérdésem az, hogy az eredeti, X.Y. személlyel szemben indított eljárás megismétlése (új eljárás) esetén továbbra is tanú vagyok az ügyben, vagy azzal, hogy engem is eljárás alá vontak, nem lehet további rálátásom már X.Y. ügyére? A két eljárás külön kezelendő? Abban tanú vagyok továbbra is, a sajátomban eljárás alá vont, vagy mi is a jogi helyzet? Azért vontak - egyébként jogsértően - eljárás alá, hogy tanúként már ne legyen rálátásom és a tanúvallomásomat ne kelljen figyelembe venni?

istván11 # 2020.01.18. 14:30

Szabálysértési hatóság közlekedési vétségért 30eFt-ra büntetett: Határozatot megtámadtam és személyes bírósági tárgyalást kértem. A beadványom 2019 szeptember közepi. Mennyi ideje van a bíróságnak a tárgyalás kitűzésére.

Traffic # 2019.12.25. 12:00

T. estamas!

Mivel nem ért egyet az eljárás egyik mozzanatával sem, éljen a jogorvoslati lehetőségekkel.

estamas # 2019.12.24. 12:40

Kedves Traffic,

Köszönöm a választ. Ezek szerint ha indított, akkor le is kellene zárnia elévülés miatt? Bár azt nem értem, hogy ezt eleve miért nem vették figyelembe az eljárás alá vonáskor ... ami 6 hónapon túl történt. Ráadásul ezt azon egyetlen és valótlan vallomásra alapozzák, amit az eredetileg az általam tett feljelentés alapján eljárás alá vont személy tett.

Traffic # 2019.12.20. 18:12

T. estamas!

Véleményem szerint nem.

estamas # 2019.12.20. 11:30

Üdv,
A kérdésem a következő:
2019. május 1.-én történt elkövetés kapcsán feljelentést tettem sértettként és a rendőrség közlekedési szabálysértési eljárás alá vont egy személyt. Én tanúként vettem részt végig az eljárásban. Az ügyet a rendőrség végül lezárta kétséget kizáró bizonyíték hiányában. Fellebbeztem, amelynek helyt adott a közérdekvédelmi ügyészség és új eljárásra kötelezte a rendőrséget november 5.-én. Ebben az eljárásban viszont engem is eljárás alá vont a rendőrség a 2019. május 1.-én történt eseményekkel összefüggésben más közlekedési szabálysértés miatt. Indíthat-e velem szemben szabálysértési eljárást a rendőrség (miközben az eredeti eljárás során fel sem merült szabálysértési felelősség a részemről, illetve eltelt 6 hónap) tekintettel a szabálysértésekről szóló tv. szerinti elévülésre?