Bűncselekmény vagy nem?


Igazságkereső:!!! # 2020.01.17. 10:06

Tisztelt Fórumozók!

Igazságkereső:!!! # 2020.01.17. 10:41

Tisztelt Fórumozók! Üdvözlök mindenkit! Új regisztráló vagyok és tanácsra, véleményre van szükségem. A kivitelezési szerződésben szereplő néhány munka nem lett elvégezve, ami a tejes összeg jelentős része (6.5 millióból kb.2 millió). A vállalkozó az anyagokra felvette a pénzt,aminek a megvásárlását számlával igazolja, de az anyag nincs sehol, és beépítve sem lett, de a munkadíjat is megkapta érte. A teljes 6.5 milliős összeget kifizettük és utána derült ki, hogy lemaradtak a munkák. A többi teendő el lett végezve és átadta mintha minden rendben lenne. Követett el bűncselekményt? Ha igen, mit? Köszönöm a válaszokat!

Alexa080 # 2020.04.20. 09:08

Üdv. Az lenne a kérdésem hogy, minap véletlenül kimenetem egy 500ft értékű termékkel a boltból, miután az eladó rám szólt vissza menetem és kifizettem, és tisztáztam vagy is elmondtam hogy, nem volt szándékos. Erre másnap hallottam a hírt hogy, lopással vádolnak és hogy azt mondták hogy, én loptam egy csokit is amit észrevették és kifizettem, ami nem igaz. ebben az ügyben mit tehetek? Az előző dologgal utólag feljelenthetnek?

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.04.20. 10:34

Tisztelt Igazságkereső,

Meg kellene keresnie a vállalkozót és egyeztetni vele a részleteke. Hiszen akkor, hogyan történhetett meg az átadás-átvétel, ha bizonyos munkák mégsem kerültek elvégzésre?

Egyébként nem csak büntetőjog, de a polgári útján is érvényesítheti követelését. Így iratok nélkül nehéz lenne megmondani, melyik a helyes döntés!

https://lorik.hu/…_vedougyved/