Személyazonosítók e - mailben küldése


Editke22 # 2020.03.17. 17:31

Irodai dolgozó vagyok, és a jelenlegi járvány helyett miatt a munkatársaim home officeban dolgoznak, de mivel nekem nem megoldható, ma az irodában dolgoztam egyedül. Az utcai bejárati ajtón tájékoztató volt, hogy ügyfélfogadás nincs.
Az ajtót nem zártam be, és napközben bejött egy idős hölgy.
Kérte, hogy segítsek neki a lányának pár papírt e-mailen keresztül elküldeni, mert nálunk biztosan van fénymásoló.
Nem akartam a főnökömmel problémát ebből mivel céges emailből tudtam volna elküldeni beszkennelés esetén. Megkértem hogy távozzon, ő nem mozdult , hanem elkezdett sírni.
Nem akartam hogy sok időt maradjon az irodában , viszont meg is sajnáltam, és gyorsan az az ötlet jutott az eszembe , hogy én a telefonommal lefényképezem és onnan a saját emailemből elküldöm. Így is történt, majd itthon a családom mondta hogy nem szabadott volna, mert akár feljelentés is lehet ebből. 2 lapot fényképeztem le, az egyik egy kitöltetlen ingatlan átruházáshoz szükséges formanyomtatvány, a másikon pedig a néni lefénymásolt szem.igazolványa, lakcímkártyája, adókártyája és TAJ kártyája volt elég rossz minőségben.
Mielőtt a néni távozott előtte kitöröltem a képeket, ő is látta. Nem használtam fel semmire se, nem érdekem, csak a néni szóbeli kérésére elküldtem egy e-mail címre, ami az állítása szerint a lányáé.
De nekem ebből lehet valami bajom? Valamilyen indokkal feljelenthetnek?