Svédország büntető ügy


vierzo # 2020.03.26. 11:39

Tisztelt fórumozók, kérem segítsen aki tud valamilyen ötlettel.

Magyar állampolgár vagyok, aki sose volt büntetve. Röviden annyi a történetem, hogy Svédországba költöztem a gyerekeimmel, és az egyik gyermekem igazoltan ADHD-s (magatartás zavaros). Az iskola nem igazán tudott mit kezdeni vele, folyton haza küldték, érződött, hogy egyre nagyobb teher nekik a gyermekem. Egy ideig napi szintem ott voltam a gyerekemmel az iskolában, de pár hónap után abban maradtunk majd ők megoldják. Persze nem bírtak vele és rendszeresen felhívtak , hogy jöjjek érte azonnal (ez többször is előfordult) . Az egyik ilyen esetnél kiderült, hogy a testnevelés tanár végig karmolta a hátát és mínusz egy fokban kiengedték cipő nélkül egy szál pólóban a tornateremből, amikor látták, hogy megérkeztem az iskola elé, és vissza nem engedtek minket a ruhájáért. Azt a földre kitette a tanár az épület elé és kizárt minket.. Én panaszt tettem az igazgatónál. Rá egy hétre az iskola igazgatója feljelentett engem a gyámügynél, hogy 4 hónappal korábban látta a testnevelés tanár, hogy én megütöttem a gyerekemet.

Behívtak minket szülőket a gyámügyre, ott szembesültem vele, hogy gyermekbántalmazással vádolnak.Fel lettem jelentve a rendőrségen is. Lett kirendelt ügyvédem, aki bár magyar felmenőkkel rendelkezik , töri a magyart és nem is ismeri a magyar törvényeket (én meg a svédeket). Ő azt mondta nem lesz semmi az ügyből, hiszen én állítom nem igaz, a tesi tanár állít valamit, tehát ejtve lesz az ügy. Nem lett ejtve, bíróságra kerültem, ahol megjelent a tesi tanár is, elmondta, hogy ő látta, hogy megütöttem a gyereket, én elmondtam, hogy tesi tanár volt, aki megkarmolta a gyerekem hátát és amikor én panaszt tettem, erre jelentettek fel engem , hogy állítólag ő látta, hogy négy hónappal ezelőtt megütöttem a gyerekem. Ekkor már rendelkezésre állt a gyámügy jegyzőkönyve is, amiben kihallgatták a gyerekem, aki elmondta, hogy én nem ütöttem meg,de a tesi tanár megkarmolta. . Ez is csatolva lett a bíróságnak. Az ítélet az lett, hogy elítéltek könnyű testi sértés miatt és pénzbüntetést kaptam (kb 150 e Ft értékben) . Az ítéletben meg sem említik, hogy csatoltuk a gyámügy jegyzőkönyvét, szerintük a tesi tanár vallomása hiteles, és ennyi. Fellebbeztem másodfokon, ami elutasítottak. (ugyanis itt azt is el kell fogadni, hogy egyáltalán másodfok foglalkozzon e az üggyel). Kérésemet, hogy fordítsák le anyanyelvemre az ítéletet szintén elutasították, pedig nem beszélek svédül.
Az ügyvéd nem kommunikál velem, már hónapok óta, csak emailre válaszol nagy nehezen, ha többször írok neki.
Tegnap járt le annak a fellebbezési határideje, hogy a másodfokú fellebbezés elutasítását megfellebbezze.

Kértem tegye meg.

Volna valakinek ötlete, hogy mit tudok tenni, van e valamihez jogom, amit nem tudok. Számomra hihetetlen ez az egész ügy.
Természetesen iskolát váltottunk az eset után.
A testnevelő tanárt feljelentettem a rendőrségen amikor engem kihallgattak, aminek az lett a vége, hogy 5 hónappal később lezárták az ügyet bizonyíték hiányában, amit megfellebbeztem, nos ez már fél éve volt és azóta se kaptam semmilyen értesítést mi lett az ügy vége.

Szerintetek hova tudok fordulni, ha csupán egy személy vallomása alapján elítélnek, akiről a gyermekem és én is állítottam hogy bántalmazta a gyermekemet és semmilyen más bizonyíték vagy másik tanu nincsen?