Ez lehet hamis vád?


Nizsaszór Nibor # 2020.04.09. 15:30

Kedves Ügyvéd Úr!

Írtam levelet az iroda vezetőjének, névadójának munkahelyi e-mail címére.

Tanácsukat megköszönöm, viszonozni igyekszem!

Tisztelettel

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.04.09. 14:37

Tisztelt Nizsaszór Nibor,

Megítélésem szerint célszerűbb lenne az Iroda honlapján található elérhetőségek valamelyikén venné fel a kapcsolatot velünk, hiszen ahogy Ön is említette tartalmazhat olyan szenzitív adatot, aminek megjelenése nem tartozik a fórumozókra.

Üdvözlettel:
Lőrik Ügyvédi Iroda

Nizsaszór Nibor # 2020.04.09. 12:32

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!

Nagyon köszönöm a szakszerű választ!

Szívesen bemásolom a teljes szövegét a feljelentésnek, természetesen az érzékeny adatok nélkül, ha csak Ön azt nem mondja, hogy az nem volna jó ötlet.

Tisztelettel

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.04.09. 09:12

Tisztelt Nizsaszór Nibor,

Az Ön által leírtak alapján kevés esélyt látok arra, hogyha nem is indul meg a feljelentése alapján eljárás, akkor Önnel szemben a Btk. 269.§ a)pontja alapján eljárást indítanának.De a feljelentés szövegének ismerete nélkül nehéz konkrét állásfoglalást adni.

https://lorik.hu/hamis-vad/

Nizsaszór Nibor # 2020.04.08. 12:56

Tisztelt Fórumozók!

Véleményt, tanácsot szeretnék kérni.

Szívességi közös képviselő vagyok egy társasházban, nem kérek a munkámért pénzt. Másfél éve beköltözött a házba egy személy, aki az összes többi lakóval összeveszett már, napi-heti szintűek vele a konfliktusok. Másfél éven keresztül folyamatosan panaszkodtak a lakók. Ezért írtam már neki levelet, személyesen és telefonon is beszéltem vele, hasztalanul. Most megint gondok voltak vele, ezért tettem egy szabálysértési feljelentést. Nem neveztem meg név szerint, de azt leírtam, hogy melyik lakásban lakik, tehát beazonosítható, hogy kiről van szó. Két szabálysértést neveztem meg, a csendháborítást illetve hogy ellopta valaki másnak a virágát a kertből, ezt az egyik lakó mondta nekem. Lakók egy része hajlandó tanúskodni szabálysértési hatóság előtt.

De ha nem áll meg a dolog, akkor én elkövettem a hamis vádat, ami viszont már nem szabálysértés, hanem bűncselekmény?

Ezt írtam:

• éjszakai hangos szórakozás, italozás, zenehallgatás, káromkodás
• más lakó által ültetett dísznövény eltulajdonítása

Köszönöm!