Kapcsolati eroszak


Tundra # 2021.04.05. 16:20

Igazán nincsmit! :-)

Vigyázzon magára!

forestgirl # 2021.04.05. 16:07

Remélem az igazság bebizonyítása mellett döntenek. Nagyon köszönöm egyébként a segítségét. Elég sok mindenbem adott nekem választ :)

Tundra # 2021.04.05. 15:50

Kedves Forestgirl,

vélhetően Április végéig az ügyész döntést fog hozni az ügyében.

Ezek lassú folyamatok, próbáljon türelemmel lenni és lehetőleg másra gondolni.

forestgirl # 2021.04.05. 08:54

Már januárban le volt zárva a nyomozás.
De azt tudni kell, hogy 2020 juniusaban történt a 8 napon tuli bantalmazas. Akkor ugy volty hogy bekelteto eljaras lesz. Párom akkor ujra bántalmazott vissza mondtam a bekelteto eljarast. Aztan megfenyegetett igy megint kertem a bekeltetőt. Majd kaptam segitseget es elkoltoztem a sajat lakasombol es kértem ujra hogy ne legyen bekelteto. Ez volt 2020.decembereben. egyebkent vegul sikerult kitenni volt paromat a lakasbol.
2021 januarban azt mondta a rendorseg, hogy lezarta az ugyet atadta az ugyesznek. 2021 februar 12evel irta meg a levelet,hogy nem jarulok hozza a bekelteto eljarashoz stb stb.. es elrendeli a bunteto eljaras folytatasat.
Akkor most kb mikor fog barmi is tortenni ebben a dologban? Vagy mire szamithatok?

Tundra # 2021.04.04. 12:34

Kedves forestgirl,

A nyomozás lezárása után a rendőrség előbb eljuttatja a nyomozati iratokat a terhelthez (úgyn. iratismertetés). Ezt követően a terheltnek és ügyvédjének 30 nap áll rendelkezésre a nyomozati anyaggal kapcsolatosan észrevételeket tenni, indítványozni.

Ebben az időszakban az ügyész nem emelhet vádat.

Az iratismertetést követő 30 nap után az ügyésznek maximum 2 hónap áll rendelkezésére vádat emelni. Ha ez nem történik meg, úgy ez automatikusan az eljárás megszüntetését vonja maga után, feltéve, hogy nem kívánja magánvádas eljárásban folytatni.

forestgirl # 2021.04.01. 12:18

Koszonom a valaszt.
Februar 12en irta az ügyesz hogy folytatják az eljárást. Ha a rendőrsèg lezárta az ügyet akkor az ügyész kb. mikor fog vádemelést tenni? Volt barátom most azt hiszi, hogy mivel lezárta a rendőrség a nyomozást elejti az ügyész a dolgokat. Meg hogy megállja a helyét az, hogy ő önvédelemből ütött meg, amikor tolattam, de a kocsiba se volt. A tanuvallomásában amit 2x is megerősített szó sincsen önvédelemről.

A magánvádas eljárásban a rendőrség még nyomoz. Kihallgatta a barátnőmet, most az orvosi papírokat kéri be, majd a szakértő átnézi az anyagot.

Tundra # 2021.03.27. 10:19

Kedves Forestgirl!

Nem vagyok jogász, de alapos büntetőjogi ismereteim vannak, megpróbálok a legjobb tudásom szerint választ adni a kérdésedre!

Azt írod, hogy a volt párod több bűncselekményt is elkövetett ellened. Azt, hogy ezek bűncselekmények e vagy sem, erről a bíróság dönt, addig őt is megilleti az ártatlanság vélelme. Ez tudom, hogy most furcsán hangozhat, ugyanis Ön, mint az ügy sértettje, azért tett feljelentést ellene, mert úgy érezte jogait megsértették. De Ön nem bírálhat, legfeljebb magában.

Azt, hogy a szülei mellette tanúskodnak (akár hamisan), az egy bevett dolog. Érdemben nem fog mellette dönteni, ugyanis amennyiben nem voltak személyesen jelen vagy egyéb módon közvetlenül involválva az eseményekbe, úgy legfeljebb közvetett tanukról lehet szó, ráadásul erős elfogultság feltételezhető a rokoni kapcsolat révén. Ettől ne féljen!

A gyógyszerek kapcsán csak annyit mondanék, hogy ez akkor lehet egyedül releváns, ha a gyógyszer gyakori mellékhatásai között szerepel, hogy az elméjét, tudatállapotát befolyásolja. Ekkor az ügyésznek/bírónak meg kell vizsgálnia a pontos körülményeket és megállapítani, hogy az Ön gyógyszerszedési szokásai összefüggésben lehetnek e a tényállással.

Minden ember hisztis néha napján - nemcsak nő.

Az Ön ügye jelenleg úgyn. nyomozati szakaszban, azon belül is vizsgálati szakaszban van. Pusztán elméleti síkon ez a nyomozás a megindulástól (tehát Decembertől) számítva akár 2 (különös esetekben 2 és fél) évig is eltarthat. Az átlagos nyomozási idő valamivel több, mint másfél év.

Nem ismerem az ügye részleteit, de az elmondásából reálisan úgy saccolom, hogy további legalább fél vagy akár 1 évet fognak nyomozni.

Az ügyész nem a nyomozás közben, hanem a nyomozás befejeztével dönt a vádemelésről. Ha vádat emel, akkor ezzel a nyomozati szakasz lezárul és ha a bíróság helyt ad az indítványnak, úgy az ügy a bírósági szakaszban folytatódik.

(ezen a ponton zárójelben megjegyzem, hogy maga a bírói szakasz is hónapokig vagy évekig elhúzódhat, tehát a jogerős ítéletre még akár éveket is várhat)

Az igazságügyi szakértő véleménye kulcsfontosságú lesz az Ön ügyében.

Pusztán az Ön által elmondottak alapján úgy gondolom jó eséllyel vádat emelnek ellene, ugyanis ha a súlyos testi sértés megvalósult és ez igazolható (bevallotta, a rendőrök látták, orvosi lelet, stb.), úgy a tényállás bizonyítást nyert.

Az, hogy utólag változtatni szeretné a korábban vallottakat az irreleváns, ugyanis a régi vallomás ugyanúgy felhasználható lesz ellene bizonyítékként. Továbbá aki változtatja vallomásait az könnyen szava hihetetlenné teszi önmagát, így inkább csak maga alatt vágja a fát.

Azt, hogy mi volt az oka annak, hogy ő Önt megverte az lehet fontos minősítő körülmény, de mentség. Az, hogy ő Önt megverte, ráadásul úgy, hogy Önnek ebből 8 napon túl gyógyuló sebei keletkeztek (súlyos testi sértés), arra nincs mentség.

A büntetés kiszabásáról és annak mértékéről csak bíró dönthet, így erre legfeljebb akkor kerülhet sor, miután a vádemelés megtörtént.

A büntetést megjósolni nagyon nehéz, ugyanis számos tényezőtől függ, legfőképpen maga a bíró személyétől és hogy hogyan ítéli meg az ügyet. Mit vesz figyelembe súlyosbító vagy enyhítő körülményként? Milyen egyéb tényállásokat lehet bizonyítani, melyek a szóban forgó bűncselekménnyel halmazatba kerülhetnek? Stb.

Amennyiben a tettes büntetlen előéletű, rendezett életvitele van, és a tényállás alapján Önnek is felróható szerepe volt abban, hogy Önt megütötte, úgy ezek enyhítő körülményként figyelembe véve akár egy próbára felfüggesztett börtönbüntetéssel is megúszhatja.

Megjegyzem, hogy maga a büntetőeljárás olykor igen nyomasztó folyamata, a bűnügyi költségek terhe, valamint a büntetlen előélet megvonása önmagában sem mondható csekély büntetésnek, még akkor sem, ha maga a szabadságvesztés büntetését mellőzik vagy felfüggesztik.

forestgirl # 2021.03.26. 09:55

Volt párom több büncselekményt követett el ellenem.
Kapcsolati erőszak, sulyos testisértés, nagyobb értékű rongálás. Decemberben tettem feljelentést ellene.
A szulei kepesek hamisan tanuskodni mellette. Ok azzal akarnak vedekezni, hogy en beszamithatatlan vagyok, orult es hisztis. De melyik no nem hisztis neha napjan? Illetve gyogyszerfuggo. Mivel akkoriban szedtem nyugtatot, sokat betegeskedtem és volt párom is felidegelt.
Jelenleg a szakértőnél van a dolog. Mennyi idő amig megvádolják? A sulyos testisertes ugyesznel van. Most kuldtek a levelet 1 honapja, hogy nem jarulok hozza a kozvetito eljarashoz igy folytatjak az ugyet. Itt mennyi kb az ido amig az ugyesz dont arrol hogy megvádolja e?
Illetve a sulyos testisertesnel kint voltak a rendorok. Akkor vallott volt parom, most megakarja valtoztatni a vallomasat egy teljesen idiota elkepzelesre miszerint en nyugtatozva orulten tolatni kezdtem es o ezert orrba vagott. A valosag viszont az hogy tolatni akartam o ittasan utotte a kocsi ajtot. En kinyitottam az ajtot orrbavagott, kezen harapott es hasba utott, majd 2 szemelyautonak is nekigurult a kocsi.
Ha a vadak megalljak a helyuket akkor megussza felfuggesztettel szerintetek vagy bortont kap?
A károk megteritesere polgari pert is inditottam, de az tudom, hogy évek kerdese amig lefut..