Kábítószer hatóanyag becslés


mrkorrekt # 2021.04.10. 13:57

Rendőri intézkedéskor a szemle keretében (kannabisz esetén) egy botanikus szakértő reprezentatív mintát biztosít a tiszta hatóanyag-tartalom meghatározása céljából. Kábítószer-termesztés (birtoklás) esetén kizárólag a növényi egyedek száma alapján kell megállapítani a mennyiségi értékhatárt. Ilyen esetekben, a lefoglaláskori totál-THC tartalom pontos értéke nem állapítható meg, mivel a lejátszódó folyamatok sebessége nagymértékben függ az anyag állapotától és tárolási körülményeitől (hőmérséklet, hőhatás, az aprítottság mértéke, fény, páratartalom, csomagolás módja, a növényi anyag nedvességtartalma, stb.).A „hagyományos kábítószerként” (kannabisz, LSD, heroin, amfetamin, stb.) A tiltólistára került anyagok esetében a törvény pontos mennyiségi határokat szab meg a tiszta hatóanyag-tartalom alapján arra, hogy mi szerint határozzák meg a csekély, a jelentős és a különösen jelentős mennyiségeket. Az NSZKK ezeknek a mennyiség határoknak megfelelő feketepiaci kábítószer-készítmények mennyiségének meghatározásához közzétett egy segéd táblázatot is.
Kábítószer birtoklás, kábítószer-kereskedelem, visszaélés új pszichoaktív anyaggal bűncselekmény esetén keresse fel dr. Király Enikő ügyvédet.
https://drkiralyeniko.com/…ereskedelem/
https://drkiralyeniko.com/…yek-koreben/

Dr. Pinczés Ferenc # 2021.04.06. 15:36

Tisztelt Nemtudombármi,

Általánosságban válaszolva a kérdésére a BSZKI minden évben ad ki egy segédletet a feketepiaci kábítószer-készítmények mennyiségének meghatározásához.

Tudjon megtöbbet: https://drpinczes.hu/…ereskedelem/

Tundra # 2021.04.05. 15:55

Tisztelt Nemtudombármi,

Értem, hogy a kérdése összefüggésben állhat egy potenciális bűncselekménnyel.

Ugyanakkor ez nem jogi kérdés.

Nemtudombármi # 2021.03.28. 15:00

Lefoglalásra nem került kábítószer hatóanyag-tartalmának becslése mi alapján történik, hogyan számolják?