Nemi erőszak - mikor lehet vége az ügynek


Zsuzsa73 # 2021.05.18. 19:37

Kedves Slainte!
Köszönöm válaszát!Igen, sajnos ahogy írtam, egyik lakótárs hívta ki a rendőröket, és ő csinált fotókat az esetről és rögtön adta a kijövő rendőröknek. Ők azt mondták, ha nem teszek feljelentést ők megteszik hivatalból. Nem is értem. Nyilván akkor berezeltem, és elmondtam mi történt, mert az volt bennem, mivel a lakótárs kihivta a rendőröket, lefotózta az esetet, ahogy az ember letepert a parkba, meg leszorít- ez látszik a fotón, pótmeghallgatáson megmutatták a rendőrök- úgyis ügy lesz belőle. Egyébként az egyik rendőrnő azt mondta, emberileg nem is érti a lakótársat, mert inkább nekem segített volna,próbálta volna elzavarni az embert, ahelyett, hogy fotózgatott volna. Köszönöm a válaszát! Tényleg érdeklődnöm kellene a rendőrségen!

Slainte # 2021.05.18. 05:51

Kedves Zsuzsa73,

valami nem kerek, mert a szexuális erőszak - ha Ön elmúlt 18 éves - csak magánindítványra büntethető, tehát valamikor kellett tennie egy olyan nyilatkozatot, hogy kéri az elkövető megbüntetését.

Ön nyilvánvalóan nem védett, hanem szexuális bűncselekmény sértettjeként különleges bánásmódot élvező tanú, ami jár bizonyos könnyebbségekkel, de nem azzal, hogy a részvétele nélkül folytatják le az eljárást. Amit leírt, az igen hosszűnak tűnik, de azt természetesen senki nem fogja tudni a távolból megmondani, hogy konkrétan hogy áll az ügye. A legegyszerűbb, ha érdeklődik az eljárást folytató rendőrségen, ehhez bizonyosan nem kell ügyvéd.

Zsuzsa73 # 2021.05.16. 22:12

Tisztelt Segítségnyújtó forumozók!
Tavaly július végén megvallom illuminált ittas állapotba kerültem. Mentem hazafelé és egy férfi leszólított, jött utanam. Vannak képek, amik kiestek a fejemből. A lakóházunk környékén történt,át akartam vagni a parkon és az ember letepert, erőszakoskodott velem.A lakóközösségből egy lakótárs pont arra járt, lefotozta az esetet és rendőrt hívott. Egyébként nem jekentettem volna, mert mit érek el vele?! Mitől lesz jobb nekem? Szóval így jött a rendőrség a képbe sajnos. Tavaly szeptember közepén volt a rendőrségen egy pótmeghallgatás és azóta semmi tudomásom az ügyemről melyben sértett, védett tanú vagyok.Azóta semmi hivatalos papírt, de meg egy telefont sem kaptam! Kérdezni szeretném, hogy meddig tudják húzni? Elképzelhető, hogy még vádat sem emeltek a férfi ellen? Mikor várható tárgyalás? Muszáj személyesen elmenni vagy ügyvéd is képviselhet? Nem szeretnék személyesen elmenni,nagyon megviselt a történet. Itt is lesz előkészitő ülès? Ha ügyvéd képviselhet, kb mennyi egy ilyen ügyben a tarifája?Egyáltalán mire számíthatok, évekig is mehet? Elnézést a sok kérdésemért, de olyan fura hogy majd 10 hónapja csak hallgatás van, hisz hallani hogy a járvány alatt is azért voltak tárgyalások ha már nem, online. Nagyon köszönöm a segítséget!!