fenyegetés


Zoé # 2008.08.26. 17:52

Hova lehet fordulni, ha valakit egyik rokona állandóan fenyeget, zaklat (pénzt kér), zsarol, stb... Mindezt telefonon vagy a munkahelyemen zajlik, de már félek, hogy kirugnak ezért. A munkahelyemről is mindig kicsalogat és akkor mondja a magáét én meg tiszta idegállapotban megyek mindig vissza az irodámba, ezt csak a munkatársam látja, a telefonokat meg senki nem hallja, mert egyedül élek a kislányommal, az meg nem lehet tanu. Mert úgy tudom, hogy a rendőrségen feljelentést tehetnék, de nincs tanúm. A munkatársam is csak az tudja amit én mondok neki, de nem látja és nem hallja a dolgokat, amikor a fenyegetőzés és zsarolás történik. Mit lehetne tenni ezügyben, vagy így is feljelentést tehetek?

lajoska32 # 2008.08.26. 19:01

Mehetsz a rendőrségre,de amíg szóba állsz vele,kimész a munkahelyedről,felveszed a telefont,nem tudnak mit csinálni úgyse.
Kérj kölcsön.hívd fel sírva ,hogy befektetted a pénzed,elbuktad(nézz utána)benne van minden reményed,lehet,hogy eltűnik.

Főlökött # 2008.08.30. 08:37

Tisztelettel

Lehetséges a nyomozó hatóságnál feljelentést tenni zaklatás miatt. Ismeretlen tettes ellen !!!!

  • bizonyíték : telefonhívások. A nyomozó hatóság le fogja kérni a híváslistát, melyen szerepel az illető telefonszáma, mint hívó-zaklató félé.
  • eljárás során a zaklató meg fogják hallgatni, mit-mért tett, majd a hatóság vádemelési javaslattal megküldi az ügyészségre a keletkezett iratanyagot.
------------------
  • Lökött
shushu # 2008.08.30. 09:48

Előre bocsájtom, nem vagyok jogász. De laikusként a következőket tenném:

  • nem venném fel neki a telefont. Ha a készülékem ezt lehetővé teszi, esetleg beállítanám, hogy neki mindig foglalt legyek.
  • ha mégis találkozom vele, vinnék egy független, felnőtt tanút, aki előtt egyértelműen kijelenteném, hogy nem akarom, hogy megint keressen.

Így hirtelen ezek jutottak eszembe.

Zoé # 2008.09.02. 16:55

Köszönöm az eddigi segítséget! Ezekre én is gondoltam, de a telefonon ha hív mindig magán telefonként jelenik meg a telefonomba illetve a szám (dominó) nem az én nevemen van és így nem tudok részletes listát kérni. A munkahelyemről meg azért megyek mindig ki, mert én egy ügyfélszolgálaton dolgozom és nem szeretném, ha ott az ügyfelek előtt zaklatna. Ilyenkor mit csinálhatok?

Zoé # 2008.09.02. 17:11

magánindítvánnyal kapcsolatban a következő kérdésem lenne, ha feljelentés tesz az ember a rendőrségen egy ügy véget, de a másik ismeretlen, akkor a magánindítványt mikor kell beadni vagy az ügy automatikusan bekerül a bírósághoz illetve az ügyészséghez? Mert én nem szeretnék olyan magánindítványt beadni, nem szeretném, ha bírósági ügy lenne belőle, mert az nekem költség lenne, legalább is az ügyvéd azt mondta.

shushu # 2008.09.02. 19:09

Tehát nem írja ki a számát? ez nem azért van, mert te Dominós vagy, hanem mert ő letiltatta, hogy az ő száma megjelenjen. Egy kollégám egy hasonló dolgot úgy került ki, hogy csak azokra a hívásokra válaszolt, akiket ismert. Ha nem írta ki a telefon a számot, hagyta, hogy a hangpostán hagyjanak üzenetet. Esetleg szóbajöhet még a telefonszám megváltoztatása...

shushu # 2008.09.02. 19:10

Mármint a te telefonszámodé. Egy új Domino kártya, és kész.

Feri29 # 2008.09.02. 21:30

Szerintem a rendőrség akkor is le tudja kérni a híváslistát ha a hivó fél nem jelezte ki a számát.
Gyanítom ennél még sokkal-sokkal többet is le tudnak kérni....

davemixwell # 2008.09.04. 17:13

Helló Mindenki!

Történt velem, hogy valakinek kölcsönadtam 20.000.- forintot. Úgy volt, hogy hó elején megadja, de nem veszi fel a telefont, SMS-re nem válaszol. Többször is hívtam már de semmi. Erre írtam neki egy emailt, hogy ez és ez a bankszámlaszámom, és ajánlom, hogy szerdára rajta legyen a pénz a saját érdekében.

Utána írtam neki még egy emailt, hogy szarok rá, legyen vele boldog.

A kérdés, hogy ez fenyegetésnek minősül? Mi lehet a következménye, ha rendőrségre megy?


________________________________
nem vagyok jogász

Zoé # 2008.09.04. 19:00

Ha feljelent, akkor megütheted a bokád, sajnos ilyenek a magyar törvények, viszont butaság volt azt írni, hogy legyen boldog a pénzeddel. Én sajnos hasonló esetbe vagyok csak az én helyzetembe az apámnak adtam és amikor kértem vissza a lóvét (60.000 Ft-ról van szó), azt mondta, hogy majd a fejfámra ráakasztja. Most jutottam el odáig, hogy senkinek semmit még szülőnek se.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.04. 19:16

Ugyan...

verde # 2008.09.17. 08:20

Kedves szakértők!
Egy bizonyos rosszakaróm, aki erre tette fel az életét, állandóan zaklat telefonon, mindennek lehord, fenyeget, zsarol, követ, zaklatja a családtagjaimat.
Mit tudok tenni ellene?
A telefonszámomat nem titkolhatom el, mert bizonyos családi okoból köteles vagyok vele tudatni. Ez viszont, ami most van elviselhetetlen és türhetetlen.
A rendőrség hogyan tud segíteni?

Traffic # 2008.09.17. 18:27

T. verde!

Menj el a rendőrségre és tégy feljelentést zaklatás miatt. El fogják indítani a büntetőeljárást a zaklatód elen.

Traffic # 2008.09.17. 18:28

Bocsánat: ellen.

verde # 2008.09.18. 08:00

A büntető eljárás megindításának feltétele egy semleges tanú, vagy hangfelvétel a fenyegetésről. Ezt a választ kaptam a hatóságtól.

Traffic # 2008.09.18. 18:12

Ez nem így van. Kérni kell, hogy vegyék fel írásban a feljelentésedet, ehhez ragaszkodj. Ha a feljelentés elutasításáról döntenek határozatban, azt neked ki kell küldeniük, amely ellen fellebbezéssel élhetsz.
A nyomozó hatóság feladata a tanúkat kihallgatni (akiket megnevezel), továbbá a híváslistát lekérni.
Ne hagyd annyiban!

Traffic # 2008.09.18. 18:14

Jut eszembe: ha megtagadnák a feljelentésed felvételét, akkor írd le azt és tértivevényes levélben küldd el a rendőrkapitányságra, a kapitánynak vagy a bűnügyi osztály vezetőjének címezve.

rocco22 # 2008.10.01. 07:52

Tiszteletem.

A következő kérdésre szeretnék választ kapni:
Egy testvérpár (egyikük nagykorú, másikuk kiskorú) ingatlant örökölt. A nagykorúnak van saját lakása, a kiskorú (6 éves) természetesen anyjával él, akinek szintén van lakása. A kiskorú gyámja azonban folyamatosan kulcsot követel az örökölt házhoz (ami teljesen üres), ám a kulcsok a nagykorúnál vannak, és még hivatalos felszólítást nem kap, addig nem adja át azokat a gyámnak. A gyám azzal fenyegette meg a nagykorút, ha nem adja át a kulcsokat, feltöri a lakást, és lecseréli a zárakat!!! Azt szeretném tudni, hogy ha ezt megteszi, annak milyen jogi következményei lehetnek?
(Kis adalék, amiért a nagykorú nem kívánja átadni a kulcsokat: ha a gyám kezébe kerülne a kulcs, úgy az saját nevén lévő lakását értékesíthetné, az örökölt házba beköltözhetne - szeretőjével együtt -, és ha jól tudom nincs olyan törvény, amivel őt onnan - 6 éves gyermeke miatt - ki lehetne tenni. Így a másik örökös várhatna min. 12 évet - a nagykorúvá válásig - , míg jogos örökségét megkaphatná.)

erdo # 2008.10.02. 16:07

"Jut eszembe: ha megtagadnák a feljelentésed felvételét, akkor írd le azt és tértivevényes levélben küldd el a rendőrkapitány­ságra, a kapitánynak vagy a bűnügyi osztály vezetőjének címezve.

Üdv,
Traffic"

Üdv mindenkinek,
Kedves Traffic, ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a páromat és munkatársát életveszélyesen megfenyegette egy illető ( aki mellesleg országos csaló, mint kiderült) többször is, telefonon is rendszeresen zaklatja őket már hónapok óta. Most végre rászánták magukat, hogy feljelentést tegyenek, hogy lebuktassák...a rendőrségen azt mondták nekik, hogy ha megteszik a feljelentést, kiderül, hogy ki és hol tette meg azt, nem tudják szavatolni a biztonságukat ezesetben...kvázi eltanácsolták őket...
Ez így kóser? én nem értek hozzá, de honnan "derülhet ki", ki és hol tett feljelentést?! (Hozzáteszem, hogy elvileg mások, "ügyfelei", akiktől pénzt csalt ki, jelentették már fel több helyen is.)

Felteszem azt a költőinek szánt kérdést is, hogy minek van a rendőrség?
A csaló vígan folytatja a tevékenységét, te meg retteghetsz, mikor váltja be az a bűnöző valóban a fenyegetését.

kenomajas # 2008.11.06. 00:48

Egy kedves no ismerosomtol kaptam egy szornyu levelet, melyben a baratjaval valo szakitasrol ir, es hogy emiatt egy forumrol szeretne magat toroltetni, ahol en admin vagyok.

Olyan durva dolgokat irt neki az ember MSN-en, hogy valosaggal a lelekzetem elallt.
Nem tudom, hogy ez kimeriti e az eletveszelyes fenyegetest, megfelemlitest stb, mert interneten zajlott. Nem tudom azt sem, hogy az internetes fenyegetes mennyire szamit komolynak a mai jogrendszerben, es mennyire szamit valos buncselekmenynek.

Ime a level, amit a holgytol kaptam:(a neveket kicsillagoztam)

"-al a kapcsolatunk megszakadt több mint egy hete,de nagyon csúnyán!Ezért innen is törlöm magamat!Csak szólok,h vigyázzatok az iwiwen és a levelező rendszereken(freemail,gmail,citromail...)mert feltörte az iwiwemet,és a nevemben írogatott embereknek,persze nagyon csúnya dolgokat!Olvasgatta a leveleimet,mind az iwiwen,mind a gmailen,freemailen. Ezért szólok,hogyha valami furcsaság lenne..mert ő nem dolgozik,és mostanában csak otthon ül és ilyenekkel szórakozik.Barátnőm iwiwjét is feltörte!Msn-en ilyen szöveget írt nekem :

üzenete (2008.11.04. 6:26):
tönkre foglak tenni ahogy te engem
üzenete (2008.11.04. 6:26):
Rettegj a haragomtól!!! Ribanc!
üzenete (2008.11.04. 6:30):
sőt te még pásztón is tönkre leszel téve
üzenete (2008.11.04. 6:30):
ha kilépsz az utcán meg fognak vetni a szomszédok az emberek
üzenete (2008.11.04. 6:30):
én teszek rola
üzenete (2008.11.04. 6:30):
ja és rettegj hazafelé meg mindenkor
üzenete (2008.11.04. 6:31):
mert véged ha elkaplak
üzenete (2008.11.04. 6:31):
elmetszem a torkodat!
üzenete (2008.11.04. 6:31):
na menny a pusztulatba szija
üzenete:
és a myviped is fel lesz törve
üzenete:
mert tönkre teszlek én attol
üzenete:
a busszú édes
üzenete:
de szenvedni fogsz
üzenete:
és kitapasom a beled
üzenete:
vadászok rád
üzenete:
nem hagyom annyiban
üzenete:
a lelkemnek könnyebb lesz ha korházban leszel
üzenete:
ok
üzenete:
majd mikor nem számítasz rá

Sajnálom,pedig nagyon szerettem ezt a társaságot, által ismertem meg, és sajnos most itt kell hogy hagyjam!

Eddig a level.
Szerintetek ez alapjan lehet jogi utra terelni a dolgot? Vagy az illeto azt mondja, hogy "en ilyet nem irtam"?

Varom a tisztelt szakerto velemenyet

kenomajas

kenomajas # 2008.11.06. 00:50

na a csillagok eltuntek, es a fele szoveg vastag lett, de azert remelem ertheto, mi tortent.

kenomajas # 2008.11.06. 16:45

kerem valaki valaszoljon. Fontos az ugy!
Koszi

abcdef # 2008.11.07. 12:27

Szép jó napot mindenkinek!
Szeretnék itt egy tanácsot kérni, ha valakinek van valami jó ötlete, tanácsa, kérem írja le.
2,5 éve váltam el a férjemtől, igen nehezen, mert ő nem akart válni. Miután elköltözött, szóban fenyegetett(soha nem fogok megszabadulni tőle, tönkre teszi az életemet, nekem nem lesz senkim.....), napi 30-szor hívott fel, az új barátomat is megfenyegette(per¬sze ennek a kapcsolatnak vége is lett). Elmentem a rendőrségre feljelenteni, mert már nem bírtam. A rendőr elhajtott, nincs bizonyítékom, nincs tetlegesség. Jegyzőkönyv felvétel nem történt. Mivel ez egy közepes méretű város, volt férjem 1 óra múlva felhívott és tudta, hogy ott jártam. Ez is igen érdekes volt számomra!
Sűrgősségi ideiglenes gyerekelhelyezést kellett kérnem, mert telefonban megfenyegetett, hogy hamis útlevéllel külföldre viszi. (Erről bírósági papírom is van.)
kb. 1/2 év szenvedés után, abba maradtak ezek a dolgok.
Ezek után Ausztriában letartóztatták és 1,5 évig börtönben volt. 2 hónapja szabadult(1 évvel korábban, mint a kiszabott büntetése). A múlt héten ismét megfenyegetett, persze négyszemközt, hogy ha nem viselkedek normálisan(nem beszélgetek vele, hogy kerüljem a konfrontálódást), akkor olyan világ következik számomra, hogy azt el sem tudom képzelni.Mindezt persze fenyegető hangnemben, kiabálva.
Gyerektartás persze nincs, végrehajtás alatt áll az autója. Persze ezért is üvöltözik velem.
Gyereket elviszi amikor a láthatás előírt, úgy tudom vele normális. (5 éves, el tudja mondani mi történt)
Kérdésem, feljelentést tehetek ilyen fenyegetések mellett vagy tűrnöm kell továbbra is!? Van valami szerv, gyerekjóléti szolgálat, bíróság, rendőrség, stb…akihaz fordulhatok, mert ez így nem élet.
Előre is köszönöm a segítséget!

Zsanett92 # 2010.11.26. 10:48

Jó napot.nekem egy olyan kérdésem lenne hogy volt egy kis összetűzésem egy lánnyal és írtam neki egy közösségi oldalon egy levelet és az volt benne hogy megverem.ő pedig feljelentett a rendőrségen.és érdekelne hogy ezért mit lehet kapni vagy egyáltalán eljárást indítanak e ellenem.köszönöm